Problemy z działaniem czata
- Molken
Problemy z działaniem czata
Dzień dobry,
mam pytanie co do działania czata ISQ. Chciałem zaobserwować mecz naszego rywala do złota, czyli drużyny Dobre Duszki. Dzisiaj jest o 21:30 grany.
Niestety czat chyba nie działa, ponieważ kiedy wejdzie się na czat Dobrych Duszków, to wyskakuje błąd:
Okazuje się, że czat wybiórczo podchodzi do zamykania połączenia, ponieważ mogę wejść na inne pokoje.
Co więcej, czat podchodzi jeszcze bardziej wybiórczo, ponieważ po użyciu komendy "/rooms" okazuje się, że na czacie Dobrych Duszków jest obecnych 17 quizowiczów.
Mam zatem techniczne pytanie. Czemu nie działa mi czat Dobrych Duszków? Próbowałem ze swojego konta, próbowałem też w trybie incognito. Podpytałem moich kolegów z quizu (z mojej drużyny, żeby być dokładnym) i okazuje się, że im również nie działa jedynie czat Dobrych Duszków. W duchu sportowej rywalizacji nie pomyślałem, że być może całej drużynie Fajrant Teamu został zablokowany dostęp do czata Dobrych Duszków, bo przecież admin czata traktuje wszystkich uczestników rywalizacji tak samo, jednak chciałem zwrócić na problem techniczny, ponieważ wpłaciłem jednak pieniądze (małe, bo małe, ale jednak) na obsługę czata, serwera i domeny i chciałbym, żeby wszystko działało jak należy.
Ze sportowym pozdrowieniem,
Molken
mam pytanie co do działania czata ISQ. Chciałem zaobserwować mecz naszego rywala do złota, czyli drużyny Dobre Duszki. Dzisiaj jest o 21:30 grany.
Niestety czat chyba nie działa, ponieważ kiedy wejdzie się na czat Dobrych Duszków, to wyskakuje błąd:
Okazuje się, że czat wybiórczo podchodzi do zamykania połączenia, ponieważ mogę wejść na inne pokoje.
Co więcej, czat podchodzi jeszcze bardziej wybiórczo, ponieważ po użyciu komendy "/rooms" okazuje się, że na czacie Dobrych Duszków jest obecnych 17 quizowiczów.
Mam zatem techniczne pytanie. Czemu nie działa mi czat Dobrych Duszków? Próbowałem ze swojego konta, próbowałem też w trybie incognito. Podpytałem moich kolegów z quizu (z mojej drużyny, żeby być dokładnym) i okazuje się, że im również nie działa jedynie czat Dobrych Duszków. W duchu sportowej rywalizacji nie pomyślałem, że być może całej drużynie Fajrant Teamu został zablokowany dostęp do czata Dobrych Duszków, bo przecież admin czata traktuje wszystkich uczestników rywalizacji tak samo, jednak chciałem zwrócić na problem techniczny, ponieważ wpłaciłem jednak pieniądze (małe, bo małe, ale jednak) na obsługę czata, serwera i domeny i chciałbym, żeby wszystko działało jak należy.
Ze sportowym pozdrowieniem,
Molken
| DMP ISQ S06, S13, S14, S15, S16
Zdobywca największej liczby DMP ISQ w historii.
-
Re: Problemy z działaniem czata
Niespecjalnie mnie ten mecz interesuje, ale też nie mogłem wejść. No cóż nie wnika, nie osądzam, ale słabe, słabe. Zaorane.
-
POST MALAKA ZNIKNĄŁ
TAJEMNICE JAK JASNY PIERON XD
TAJEMNICE JAK JASNY PIERON XD
Ostatnio zmieniony 14 mar 2024, 22:16 przez bartass, łącznie zmieniany 1 raz.
- Molken
Malak tu napisał, ale usunął, że logi są dostępne dla każdego. W tym momencie zostały włączone, jednak jak widać na screenie sprzed niecałej godziny - nie były. Od paru dni.
Coś dziwnego dzieje się z czatem, ciekawe co.
Coś dziwnego dzieje się z czatem, ciekawe co.
-
- Site Admin
O niczym nie wiem, nie miałem takich problemów, ale zweryfikuję to.
Indywidualny Mistrz ISQ 09'
Drużynowy Mistrz ISQ 08', 09'
Złoty Nick 07'
Kariera: Red Sox (5-15) - 1684 punktów, 873 biegów, śr. 1,929.
Złoty Nick 07'
-
Usunąłem, bo stwierdziłem, że nie chce dolewać oliwy do ognia. Ale odwołaliście się do tego, więc dopiszę.
To, że te logi nie były dostępne to żadna nowość - przecież zawsze pojawiają się dopiero po tym, gdy sędzia zakończy spotkanie.
To, że te logi nie były dostępne to żadna nowość - przecież zawsze pojawiają się dopiero po tym, gdy sędzia zakończy spotkanie.
06 Bad Company (I) 66/45 1,466
07 Dobre Duszki (I) 143/82 1,744
08 Dobre Duszki (I) 151/86 1,756
09 Dobre Duszki (I) 127/76 1,671
10 Dobre Duszki (I) 106/68 1,559
11 Dobre Duszki 2 (II) 209/97 2,155
12 Dobre Duszki 2 (II) 173/84 2,060
13 Dobre Duszki (I) 173/88 1,966
14 Dobre Duszki (I) 177/95 1,863
15 White Sox (I) 103/67 1,537
16 White Sox (I) 160/85 1,882
17 White Sox (I) 53/24 2,208
Drużynowe Mistrzostwa ('10, '09, '14, '13)
Mistrzostwa Par ('14, '16, '07, '09, '11)
Złoty Nick ('15)
Złoty Kask ('13, '16)
Srebrny Kask ('09, '15, '10)
Drużynowy Puchar ('08)
Złoty Nick ('15)
Złoty Kask ('13, '16)
Drużynowy Puchar ('08)
- Molken
Wybacz, mój screen rzeczywiście jest nieprawidłowy i logi pojawiły się po zakończeniu spotkania tak jak mówisz. Teraz nie mogę tego udowodnić, bo wszystkie logi wstecz się pojawiły, ale jeśli mam jakieś strzępki wiarygodności to muszę poprosić Cię, żebyś zaufał mi na słowo - przez ostatnie dni nie było transkryptów z różnych spotkań. Nie robiłem screenów, wybacz!
Edit: udało mi się znaleźć skromne potwierdzenie:
Transkrypt z ostatniego GP nie jest obecny, choć poprzednie rundy mają go normalnie. Być może powodem jest fakt, że Grand Prix zostało rozegrane po założeniu przez Cysa pewnego tematu, kiedy przyznał się, że patrzy na ręce niektórych quizowiczów, ale pewności mieć nie mogę.
Tak czy inaczej, transkrypty to osobna sprawa, martwię się o wybiórcze działanie czata i tu jest clue całej sprawy.
Ostatnio zmieniony 14 mar 2024, 22:29 przez Molken, łącznie zmieniany 2 razy.
-
Ok, jeśli są problemy techniczne to na pewno powinny być rozwiązane - tyle z mojej strony w tym temacie Ja nie uświadczyłem, ale ostatnio mało korzystałem, więc posłucham kompetentniejszych ode mnie.
06 Bad Company (I) 66/45 1,466
Złoty Nick ('15)
Złoty Kask ('13, '16)
Drużynowy Puchar ('08)
Złoty Nick ('15)
Złoty Kask ('13, '16)
Drużynowy Puchar ('08)
-
Piaskownica.
Lubię Kaspera, cenię i w ogóle. I myślę, że to po prostu emocje i coś, co nie powinno się przydarzyć. Jak to mówią, kto jest bez winy, niech pierwszy rzuci kamieniem - a już zwłaszcza ja.
Ale nie zmienia to faktu, że żeby być uczciwym i nazwać rzeczy po imieniu, to celowe wyłączenie czata quizowiczom, którzy nie zostali w żaden sposób wyrzuceni z zabawy, to bardzo słabe zachowanie. Zatem o ile w temacie głównym nie zająłem żadnego stanowiska i nie jestem przekonany do tezy wywodzącej się ze screenów (choć doceniam rzetelność analizy), to tutaj z całą stanowczością stwierdzam jeszcze raz: piaskownica.
Lubię Kaspera, cenię i w ogóle. I myślę, że to po prostu emocje i coś, co nie powinno się przydarzyć. Jak to mówią, kto jest bez winy, niech pierwszy rzuci kamieniem - a już zwłaszcza ja.
Ale nie zmienia to faktu, że żeby być uczciwym i nazwać rzeczy po imieniu, to celowe wyłączenie czata quizowiczom, którzy nie zostali w żaden sposób wyrzuceni z zabawy, to bardzo słabe zachowanie. Zatem o ile w temacie głównym nie zająłem żadnego stanowiska i nie jestem przekonany do tezy wywodzącej się ze screenów (choć doceniam rzetelność analizy), to tutaj z całą stanowczością stwierdzam jeszcze raz: piaskownica.
-
Jeśli chodzi o GP to ja zjebałem i nie włączyłem zapisu. Nikt też tego nie zauważył, ale nie usprawiedliwia mnie to,sorry. Zgłosiłem to tego samego dnia. Zasługuje na pogarde i czekam na zasłużoną karę. Jeśli chodzi o resztę to nie mam pojęcia i chuj mnie to obchodzi.
Jeśli ktoś chce przejrzeć pytania z niedzieli to wkleję w wątku.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Molken
Aszotek, dziękuję za cenny głos w dyskusji, jednak nie sądzę, że to zachowanie było celowe. Z tego co wiemy Kasper nigdy nie posunąłby się do tego, aby wykorzystać możliwość administracji czatem na swoją korzyść, dlatego nie sądzę, że celowo zablokował dostęp do czatu wszystkim zawodnikom drużyny, która zgłosiła wątpliwości co do jego sportowej dyspozycji. Jestem przekonany, że to zwykły zbieg okoliczności i złośliwość rzeczy martwych.Aszotek pisze: ↑14 mar 2024, 22:30 Piaskownica.
- Molken
Easy Magik, nikomu tu nie chodzi o transkrypty, Malak rzucił temat i tylko odpisałem, mam nadzieję, że wszystko u Ciebie dobrze, olać ten transkrypt!Magik pisze: ↑14 mar 2024, 22:37 Jeśli chodzi o GP to ja zjebałem i nie włączyłem zapisu. Nikt też tego nie zauważył, ale nie usprawiedliwia mnie to,sorry. Zgłosiłem to tego samego dnia. Zasługuje na pogarde i czekam na zasłużoną karę. Jeśli chodzi o resztę to nie mam pojęcia i chuj mnie to obchodzi.
Pozdrawiam
Pozdrawiam!
-
Przecież GT też nie miało wstępu, a jeden zawodnik został wywalony po pierwszym biegu.Molken pisze: ↑14 mar 2024, 22:37Aszotek, dziękuję za cenny głos w dyskusji, jednak nie sądzę, że to zachowanie było celowe. Z tego co wiemy Kasper nigdy nie posunąłby się do tego, aby wykorzystać możliwość administracji czatem na swoją korzyść, dlatego nie sądzę, że celowo zablokował dostęp do czatu wszystkim zawodnikom drużyny, która zgłosiła wątpliwości co do jego sportowej dyspozycji. Jestem przekonany, że to zwykły zbieg okoliczności i złośliwość rzeczy martwych.Aszotek pisze: ↑14 mar 2024, 22:30 Piaskownica.
-
Jestem pewnie najbardziej wyluzowaną osobą tutaj. Z tego co się orientuje to jednak niektórzy lubią przejrzeć pytania po zawodach. Wrzucę je dla amatorów kiepskich pytań z błędami.
- Molken
Hej, Witek, dziękujemy za pozdrowienia, cc dotarło!
Również przesyłam najszczersze uściski i życzenia pomyślności, natomiast mam jedno pytanie - czy mógłbym się dowiedzieć z jakiego powodu przeczytałem Twoje przemiłe pozdrowienia dopiero na transkrypcie, a nie mogłem przeczytać ich na żywo, ponieważ został odebrany mi, a także innym quizowiczom z mojej drużyny (z obu właściwie, bo Raspadoriego wyrzucono po pierwszym biegu) dostęp do tego pokoju?
Z góry dziękuję za (zakładam) wyważoną i profesjonalną odpowiedź, pozbawioną w tym wypadku żartów z tematów podnoszonych na forum przez FT (bo jak widać na czacie, tuż przed pozdrowieniami, ironizujesz z tego całkiem sprawnie). Dziękuję jeszcze raz, ściskam i przesyłam moc pozdrowień!
Również przesyłam najszczersze uściski i życzenia pomyślności, natomiast mam jedno pytanie - czy mógłbym się dowiedzieć z jakiego powodu przeczytałem Twoje przemiłe pozdrowienia dopiero na transkrypcie, a nie mogłem przeczytać ich na żywo, ponieważ został odebrany mi, a także innym quizowiczom z mojej drużyny (z obu właściwie, bo Raspadoriego wyrzucono po pierwszym biegu) dostęp do tego pokoju?
Z góry dziękuję za (zakładam) wyważoną i profesjonalną odpowiedź, pozbawioną w tym wypadku żartów z tematów podnoszonych na forum przez FT (bo jak widać na czacie, tuż przed pozdrowieniami, ironizujesz z tego całkiem sprawnie). Dziękuję jeszcze raz, ściskam i przesyłam moc pozdrowień!
-
- Site Admin
Drogi Molkenie, tutaj już napisałem. Najwidoczniej przeoczyłeś.
Ale nie ukrywam, gdybym wiedział, że coś takiego się dzieje, to nigdy bym tego nie napisał. Za co przepraszam.
W najbliższych dniach opublikuję tez komunikat dotyczący obecnej sytuacji, zmian w ISQ i całego mojego wyjaśniania tego, co się wydarzyło.
Pozdrawiam, uściski.
Złoty Nick 07'
Złoty Nick 07'
-
- Site Admin
Powiem więcej, to co się dzisiaj wydarzyło nie powinno się wydarzyć.
Złoty Nick 07'
Złoty Nick 07'
- Citas
- Kontaktowanie:
Levis, to jest ten moment. Rozluźnij atmosferę poprzez jakiś performance.
Jeśli chcesz pokoju, szykuj się do wojny
- Molken
Zwracam honor, całkiem nieironicznie - rzeczywiście przeoczyłem ten wpis. Z góry dziękuję za jakąkolwiek reakcję i zainteresowanie tematem, również nieironicznie. Nie miałem na celu podważać Twoich kompetencji i uczciwych zamiarów - przepraszam, jeśli Cię uraziłem! Niech rzuci kamieniem ten, kto nigdy nie śmieszkuje na czacieWitek pisze: ↑14 mar 2024, 23:07Drogi Molkenie, tutaj już napisałem. Najwidoczniej przeoczyłeś.
Ale nie ukrywam, gdybym wiedział, że coś takiego się dzieje, to nigdy bym tego nie napisał. Za co przepraszam.
W najbliższych dniach opublikuję tez komunikat dotyczący obecnej sytuacji, zmian w ISQ i całego mojego wyjaśniania tego, co się wydarzyło.
Pozdrawiam, uściski.
-
Ja zapytam trochę złośliwie, ale w sumie to dla mnie ważne.
Czy jeśli nie znajdę uznania w oczach Napoleona i nie zostanę wystawiony do składu to będę mógł być naocznym świadkiem tego wiekopomnego wydarzenia czy raczej nie? Ewentualnie jakieś PPV?
Czy jeśli nie znajdę uznania w oczach Napoleona i nie zostanę wystawiony do składu to będę mógł być naocznym świadkiem tego wiekopomnego wydarzenia czy raczej nie? Ewentualnie jakieś PPV?
-
- Site Admin
Czat operuje w warunkach dostępnych zasobów w ramach maszyny, na której jest zainstalowany. Posiada wbudowany rate limiter dotyczący zużycia tychże zasobów, tak że po jego przekroczeniu w określonej jednostce czasu następuje czasowa blokada celem oszczędzania mocy obliczeniowej i transferu. Być może tak zapalczywie korzystaliście z tychże zasobów i ciągnęliście transcripty, że osiągnęliście tenże limit?
Na to pytanie jednak musi odpowiedzieć support techniczny, który rozpocznie pracę jutro o 8:00. Chociaż, wróć, zaraz, chyba nie mamy nikogo takiego... Może jednak znajdzie się duszyczka, która poświęci swój wolny czas na problemy ludzi interesujących się żużlem? A może jednak ma już dość tego wszystkiego? Transcripty, które są miłym dodatkiem, a nie obowiązkiem, zostały wykorzystane przeciw niemu, jak również system do liczenia literówek, który także stał się podstawą oskarżeń. Być może rozwój poszedł za daleko, można się więc zastanowić nad powrotem do pierwotnych, prostych wersji czata. Ale to temat na wiosenno-letnie rozważania.
Tymczasem ubolewam nad dzisiejszymi problemami, wszystkich dotkniętych przepraszam za trudności. Dołożę wszelkich starań, żeby takowa, ufam, że jednorazowa, sytuacja nigdy się nie powtórzyła. Za dużo złych emocji ostatnio panuje, a przecież chyba wszystkim nam leży na sercu dobro ISQ? Tymczasem na wszelki wypadek pozeruję manualnie limity drużynom (jest to proces automatyczny), żeby nikt na koniec sezonu nie miał żadnych niemiłych niespodzianek.
Co do rzekomych problemów z transcriptami koledzy wyżej już wszystko wyjaśnili, mam nadzieję, że zrozumiale dla każdego. Tłumaczyłem już jak działają transcripty i nie zdarzył się ani jeden przypadek jakiegokolwiek nieprawidłowego działania transa. Przypomnę - jeśli go nie ma do podglądu, to albo nie uruchomiono zawodów albo uruchomiono, ale nie zakończono.
Na to pytanie jednak musi odpowiedzieć support techniczny, który rozpocznie pracę jutro o 8:00. Chociaż, wróć, zaraz, chyba nie mamy nikogo takiego... Może jednak znajdzie się duszyczka, która poświęci swój wolny czas na problemy ludzi interesujących się żużlem? A może jednak ma już dość tego wszystkiego? Transcripty, które są miłym dodatkiem, a nie obowiązkiem, zostały wykorzystane przeciw niemu, jak również system do liczenia literówek, który także stał się podstawą oskarżeń. Być może rozwój poszedł za daleko, można się więc zastanowić nad powrotem do pierwotnych, prostych wersji czata. Ale to temat na wiosenno-letnie rozważania.
Tymczasem ubolewam nad dzisiejszymi problemami, wszystkich dotkniętych przepraszam za trudności. Dołożę wszelkich starań, żeby takowa, ufam, że jednorazowa, sytuacja nigdy się nie powtórzyła. Za dużo złych emocji ostatnio panuje, a przecież chyba wszystkim nam leży na sercu dobro ISQ? Tymczasem na wszelki wypadek pozeruję manualnie limity drużynom (jest to proces automatyczny), żeby nikt na koniec sezonu nie miał żadnych niemiłych niespodzianek.
Co do rzekomych problemów z transcriptami koledzy wyżej już wszystko wyjaśnili, mam nadzieję, że zrozumiale dla każdego. Tłumaczyłem już jak działają transcripty i nie zdarzył się ani jeden przypadek jakiegokolwiek nieprawidłowego działania transa. Przypomnę - jeśli go nie ma do podglądu, to albo nie uruchomiono zawodów albo uruchomiono, ale nie zakończono.
-
To jest proszę Państwa uśmiechnięta Polska - Donalda Tuska Czaty nie działają w ramach zielonego ładu, widać FT przekroczyło normę emisji CO2, dlatego nie mogli wejść na nowy, ekologiczny czat. Następnym razem, będą wyciągnięte większe konsekwencje.
-
Kasper serio?
Nie no, gdzie my jesteśmy
Nie no, gdzie my jesteśmy
- Plonek
Wazza przeloguj się.To jest proszę Państwa uśmiechnięta Polska - Donalda Tuska Czaty nie działają w ramach zielonego ładu, widać FT przekroczyło normę emisji CO2, dlatego nie mogli wejść na nowy, ekologiczny czat. Następnym razem, będą wyciągnięte większe konsekwencje.
FT.
- Slayu
Jest i on
Sezon 11 - DeGeneration X -> Ekipa Remontowa (II Liga, 7-0-14) - 1,321[70/53],brązowy medal MPKJ
Sezon 12 - Red Sox (I Liga, 9-0-11) - 1,245[61/49]
Sezon 13 - White Sox (I Liga, 4-0-10) - 1,472(1,717) [78+13/53], srebrny medal MPK, srebrny medal DP ISQ, IM Spisu
Sezon 14 - White Sox (I Liga, 3-1-10) - 1,655(1,862) [96+12/58], 2 miejsce Srebrny Kask, 4 miejsce Złoty Kask
Sezon 15 - White Sox (I Liga, 4-0-11) - 1,357(1,535) [76+10/56]
Sezon 16 - White Sox (I Liga, 6-2-8) - 1,346(1,564) [105+17/78], srebrny medal MPK
Sezon 17 - White Sox (I Liga, 2-0-3) 1,260(1,347) [29+2/23]
---------------------------------------------------------
Sezon 15 - Black Sox (II Liga, Gość, 12-1-2) - 2,260(2,478) [52+5/23]
Liga Miast:
Sezon 14 - Włókniarz Częstochowa - 1,647(1,912) [56+9/34] - Zwycięstwo w Lidze Miast [8-1-0]
Sezon 16 - Włókniarz Częstochowa - 1,571(1,714) [22+2/14] - 3 miejsce w Lidze Miast [2-0-2]
Sezon 12 - Red Sox (I Liga, 9-0-11) - 1,245[61/49]
Sezon 13 - White Sox (I Liga, 4-0-10) - 1,472(1,717) [78+13/53], srebrny medal MPK, srebrny medal DP ISQ, IM Spisu
Sezon 14 - White Sox (I Liga, 3-1-10) - 1,655(1,862) [96+12/58], 2 miejsce Srebrny Kask, 4 miejsce Złoty Kask
Sezon 15 - White Sox (I Liga, 4-0-11) - 1,357(1,535) [76+10/56]
Sezon 16 - White Sox (I Liga, 6-2-8) - 1,346(1,564) [105+17/78], srebrny medal MPK
Sezon 17 - White Sox (I Liga, 2-0-3) 1,260(1,347) [29+2/23]
---------------------------------------------------------
Sezon 15 - Black Sox (II Liga, Gość, 12-1-2) - 2,260(2,478) [52+5/23]
Liga Miast:
Sezon 14 - Włókniarz Częstochowa - 1,647(1,912) [56+9/34] - Zwycięstwo w Lidze Miast [8-1-0]
Sezon 16 - Włókniarz Częstochowa - 1,571(1,714) [22+2/14] - 3 miejsce w Lidze Miast [2-0-2]