Teorie Spiskowe FT
-
- Site Admin
Re: Teorie Spiskowe FT
No właśnie na tym polega problem, że wam finalnie niesmak pozostanie nawet gdybyście siedzieli w trakcie biegu obok Kaspera i patrzyli zza ramienia. Zapewne dokładnie dlatego mało kto sili się na komentarz odnośnie pierwszego posta (jak widać argumenty reszty nie przemawiają do was tylko z grzeczności dziękujecie za udział w dyskusji) nic on nie zmieni.
-
Mam dziwne przeczucie, że to do mnie także proszę za pomocą argumentów przedstaw mi dlaczego Twoim zdaniem mam spaczone myślenie. Jeśli do Ciebie przemawiają argumenty dla przykładu hN typu "rynsztok", "was chyba pojebało" czy "polczat wracamy" to śmiem twierdzić, że to nie do końca z moim myśleniem jest coś nie tak. Wybacz hN, że akurat Twoje wpisy cytuje, ale są najbardziej jaskrawe. Wydaje mi się, że ja do tej pory nikogo w żaden sposób nie obraziłem, Kaspiego w żaden sposób nie skreśliłem, ale jestem ciekaw tej dyskusji, więc biorę w niej udział.
Mnie osobiście to już średnio obchodzi czy Cysu ma rację, czy Kasper ma rację czy nikt nie ma racji. I tak żadna ze stron tego nie udowodni tylko przeraża mnie, że tutaj prawie nikt nie wysili się rzucić argumentami za jedną czy drugą stroną tylko łatwiej jest kogoś zmieszać z gównem bo tak i już. Zauważ, że Daniel czy kilku innych chłopaków nie poparło "tezy" Cysa i nikt nie ma do nich pretensji, że mają inny punkt widzenia.
Mnie osobiście to już średnio obchodzi czy Cysu ma rację, czy Kasper ma rację czy nikt nie ma racji. I tak żadna ze stron tego nie udowodni tylko przeraża mnie, że tutaj prawie nikt nie wysili się rzucić argumentami za jedną czy drugą stroną tylko łatwiej jest kogoś zmieszać z gównem bo tak i już. Zauważ, że Daniel czy kilku innych chłopaków nie poparło "tezy" Cysa i nikt nie ma do nich pretensji, że mają inny punkt widzenia.
-
- Site Admin
Ale totalnie nie widzisz że cała ta dyskusja została zainicjowana, żeby zmieszać Kaspera z gownem?
- Citas
- Kontaktowanie:
Proponuję, żeby w ramach rozluźnienia atmosfery Levis pokazał dupę.
Jeśli chcesz pokoju, szykuj się do wojny
-
Moja jedyna wypowiedź w temacie.
Wskaże tylko jak łatwo zbudować narrację wokół pewnej tezy, chociaż wiem, że zostanie to wyśmiane, bo zostało napisane na podstawie jednych zawodów.
Zainteresowanych zachęcam do przejrzenia Transcriptu z finału IM ISQ. Kasper spisuje tam bodajże dwukrotnie odpowiedzi z liczbą literówek oznaczonych jako ∞ - tutaj chyba nie sposób się pomylić? Z kolei Cysu w tak ważnej imprezie spisuje tylko dobre odpowiedzi lub daje swoje. Oczywiście wiem, że jest przypadek i niczemu nie dowodzi... Ja tylko wskazuje. Czyli, Kasper cały sezon korzysta z udogodnień, a na IM ISQ, czyli imprezę, na której każdemu najbardziej zależy wyłącza sobie swoją domniemaną przewagę technologiczną, której wcześniej nikt nie zauważył?
Moja opinia w kwestii spisu. Jak wszyscy pewnie zauważyli jestem bardzo słabym spisywaczem, wiedzę też mam jaką mam. Czasem uda mi się przefiltrować co spisywać, czasem nie. Spisuje na tyle słabo, że w trakcie pisania patrzę na klawiaturę i nie wiem co się dzieje w okienku czatu, nigdy w życiu nie zastosowałem Ctrl+A chociaż wiem, że jest takie udogodnienie. Ile błędnych odpowiedzi oszczędziłbym gdybym poprawił te dwie rzeczy? Myślę, że 3/4.
LyderKKZ zarzuca tutaj, że nikt się nie skupia na temacie. To jak wygląda dyskusja jest wg mnie niestety pokłosiem wcześniejszej polityki FT. Chociaż faktycznie Cysu przygotował dość obszerną analizę (jak wskazałem wyżej nie całościową) to większość użytkowników to "męczy". Schemat działania jest podobny jak w innych sytuacjach czy na czacie. Nagle zaczynają wychodzić z podziemia Ci, którzy wcześniej się nie odzywali, nie udzielali się albo działali sinusoidalnie. Oczywiście nie zabraniam im się wypowiadać, ba, nawet jest wskazane by wypowiadało się jak najwięcej osób. Chociaż Molken przykładowo wskazuje na zaangażowanie, doświadczenie itd. poszczególnych uczestników dyskusji. A jakie to ma znaczenie tak właściwie? Ja ostatnio się wypowiedziałem w innym temacie, zostałem z moim zaangażowaniem odesłany do grupy regulaminowej, bo akurat w tym sezonie jestem mniej aktywny . Ciekawe standardy. Z zewnątrz wygląda to jak jakaś chęć zbudowania poparcia wg wysuniętej hipotezy. Podobne działania są widoczne przy protestach FT lub przeciw FT na czacie i często to działało. Psychologia. Myślę, że zauważyłem to nie tylko ja i niestety mam wrażenie, że tak jak wcześniej przynosiło to niekiedy korzyści tak w ostatnim czasie zaczęło to grać na waszą niekorzyść.
Z tego co widzę autor postu nie pisze też czego oczekuje pisząc tego posta, chce tylko pokazać te sprawę. Kilka wypowiedzi komentujących tutaj wskazuje jednak, że są pewni winy. Nie wiem czy liczono na publiczny lincz czy co? Sprawa jest jednak na tyle poszlakowa, że każdy oceni ją subiektywnie, co już widać po wypowiedziach poszczególnych Quizowiczów, być może według swoich sympatii itd. Dzieje się tak, bo ani jedna ani druga strona nie jest w stanie w 100% udowodnić winy lub niewinności. Albo przynajmniej mi nie wiadomo w jaki sposób można by to zrobić.
Mityczna "toksyczność" ISQ znów zadziała i wyjdzie z tego tyle, że kilka wahających się do tej pory osób odejdzie z Quizu. Współczuję tylko Witkowi, bo niby wg miał się tym nie zajmować, a z drugiej strony są oczekiwania, żeby władze się tym zajęły. W obecnej strukturze będzie chyba musiał zdecydować jednoosobowo.
Tym, którzy dotarli do końca dziękuję za uwagę. Wszystko czytam, ale nie będę się wdawał w dalsze dyskusje. Liczę, że sezon się nie przeciągnie i jakoś się przemęczymy we wspólnym gronie jeszcze ten tydzień czy dwa.
Wskaże tylko jak łatwo zbudować narrację wokół pewnej tezy, chociaż wiem, że zostanie to wyśmiane, bo zostało napisane na podstawie jednych zawodów.
Zainteresowanych zachęcam do przejrzenia Transcriptu z finału IM ISQ. Kasper spisuje tam bodajże dwukrotnie odpowiedzi z liczbą literówek oznaczonych jako ∞ - tutaj chyba nie sposób się pomylić? Z kolei Cysu w tak ważnej imprezie spisuje tylko dobre odpowiedzi lub daje swoje. Oczywiście wiem, że jest przypadek i niczemu nie dowodzi... Ja tylko wskazuje. Czyli, Kasper cały sezon korzysta z udogodnień, a na IM ISQ, czyli imprezę, na której każdemu najbardziej zależy wyłącza sobie swoją domniemaną przewagę technologiczną, której wcześniej nikt nie zauważył?
Moja opinia w kwestii spisu. Jak wszyscy pewnie zauważyli jestem bardzo słabym spisywaczem, wiedzę też mam jaką mam. Czasem uda mi się przefiltrować co spisywać, czasem nie. Spisuje na tyle słabo, że w trakcie pisania patrzę na klawiaturę i nie wiem co się dzieje w okienku czatu, nigdy w życiu nie zastosowałem Ctrl+A chociaż wiem, że jest takie udogodnienie. Ile błędnych odpowiedzi oszczędziłbym gdybym poprawił te dwie rzeczy? Myślę, że 3/4.
LyderKKZ zarzuca tutaj, że nikt się nie skupia na temacie. To jak wygląda dyskusja jest wg mnie niestety pokłosiem wcześniejszej polityki FT. Chociaż faktycznie Cysu przygotował dość obszerną analizę (jak wskazałem wyżej nie całościową) to większość użytkowników to "męczy". Schemat działania jest podobny jak w innych sytuacjach czy na czacie. Nagle zaczynają wychodzić z podziemia Ci, którzy wcześniej się nie odzywali, nie udzielali się albo działali sinusoidalnie. Oczywiście nie zabraniam im się wypowiadać, ba, nawet jest wskazane by wypowiadało się jak najwięcej osób. Chociaż Molken przykładowo wskazuje na zaangażowanie, doświadczenie itd. poszczególnych uczestników dyskusji. A jakie to ma znaczenie tak właściwie? Ja ostatnio się wypowiedziałem w innym temacie, zostałem z moim zaangażowaniem odesłany do grupy regulaminowej, bo akurat w tym sezonie jestem mniej aktywny . Ciekawe standardy. Z zewnątrz wygląda to jak jakaś chęć zbudowania poparcia wg wysuniętej hipotezy. Podobne działania są widoczne przy protestach FT lub przeciw FT na czacie i często to działało. Psychologia. Myślę, że zauważyłem to nie tylko ja i niestety mam wrażenie, że tak jak wcześniej przynosiło to niekiedy korzyści tak w ostatnim czasie zaczęło to grać na waszą niekorzyść.
Z tego co widzę autor postu nie pisze też czego oczekuje pisząc tego posta, chce tylko pokazać te sprawę. Kilka wypowiedzi komentujących tutaj wskazuje jednak, że są pewni winy. Nie wiem czy liczono na publiczny lincz czy co? Sprawa jest jednak na tyle poszlakowa, że każdy oceni ją subiektywnie, co już widać po wypowiedziach poszczególnych Quizowiczów, być może według swoich sympatii itd. Dzieje się tak, bo ani jedna ani druga strona nie jest w stanie w 100% udowodnić winy lub niewinności. Albo przynajmniej mi nie wiadomo w jaki sposób można by to zrobić.
Mityczna "toksyczność" ISQ znów zadziała i wyjdzie z tego tyle, że kilka wahających się do tej pory osób odejdzie z Quizu. Współczuję tylko Witkowi, bo niby wg miał się tym nie zajmować, a z drugiej strony są oczekiwania, żeby władze się tym zajęły. W obecnej strukturze będzie chyba musiał zdecydować jednoosobowo.
Tym, którzy dotarli do końca dziękuję za uwagę. Wszystko czytam, ale nie będę się wdawał w dalsze dyskusje. Liczę, że sezon się nie przeciągnie i jakoś się przemęczymy we wspólnym gronie jeszcze ten tydzień czy dwa.
-
Słuchaj podkreślam jeszcze raz, że ja nie mam zdania na ten temat. Jeśli jednak Cysu uznał, że coś tu nie gra to wybrał opcję, żeby się tym z nami podzielić. Nie wiem czy zrobił dobrze czy źle, ale to już jest kwestia Jego sumienia. Jeśli ma rację to ja się cieszę, że o tym napisał, bo jak słusznie zauważyliście/zauważyliśmy to jest zabawa, więc powinno to być wszystko czyste. Po raz n-ty powtarzam, że ja nie mam zdania na ten temat do końca wyrobionego. Nigdy nie stwierdziłem, że Kaspi oszukiwał. Jednak przeglądnąłem kilka screenów, dopytałem Cysa co tu nie gra/co tam nie gra i Jego tłumaczenia mają sens. Czy mają pokrycie z rzeczywistością? Nie wiem.
Na koniec ja Ciebie zapytam (hipotetycznie, bo żadna ze stron nie ma raczej opcji udowodnić swojej racji): Gdyby sie jednak okazało, że jednak Cysu ma rację to wówczas uważasz, że ta dyskusja jest/była słuszna?
-
Sorki, że tak post pod postem, ale wywołałeś do odpowiedzi. Powiem Ci tak odnośnie FT, bo niby jestem w FT/ niby nie. Na grupie ani razu nie padło hasło, żeby wywalić Kaspiego, odebrać mu jakiekolwiek tytułu czy cokolwiek w tym temacie, więc o żadnym linczu nie mam mowy. Nie wiem co chłopaki robili w poprzednich latach, bo ja nie jestem z tych bardzo aktywnych, ale lubię tą zabawę i dlatego tu jestem. Nawet nie wiem kto w jakim klubie jeździ. Sam wczoraj pytałem czy Boski w tym samym co Kasper.lowigus pisze: ↑08 mar 2024, 09:49 Moja jedyna wypowiedź w temacie.
Co do aktywności to Molken podejrzewam, że napisał o tym, gdyż wcześniej bodajże Cinek wyskoczył z jakąś grafiką i odniósł się do aktywności uczestników. Tyle w tym temacie.
Mnie ta dyskusja od pewnego momentu bawi, bo myślałem, że wszyscy idziemy w jednym kierunku, a przynajmniej chcielibyśmy, a tutaj odchodzi typowa polityka. Cysu zarzucił coś Kasperowi, opozycja wjebała się na FT i lecimy tak 80 procent postów bez sensu.
Ja osobiście myślałem, że albo nikt nie ruszy tematu, albo napisze "Cysu ma rację", albo "wszystko da się obalić, Kasper jest czysty" i byłoby okey. Daniel, Citas, Aszot i pewnie jeszcze jedna czy dwie osoby podały argumenty bardziej "za Kaspim" i ja nie pisze, że "ch*** się znacie" tylko najwyżej wytaczam kontrargument. I uważam, że w większym czy mniejszym stopniu wpisy Chłopaków się bronią, bo są tam jakieś ARGUMENTY.
-
- Site Admin
Zajebiste pytanie - rodem z referendum przy okazji wyborów pozwól że odpowiem śmiechem i innym pytaniem z tej samej kategorii - czy gdyby się okazało, że Cysu jest oszust to nadal podpisywałbyś się pod jego postami?
- PiotrekSL
- Site Admin
Nie, nigdy z ich strony nie było nic celnego w stronę TL. Oszustwo Jakubo i Gallopa było ewidentne i to widziała od razu nasz drużyna i przeciwnik DD. Ich oskarżenia były błędne, fałszywe, po wcześniejszych meczach wygranych z takimi samymi potęgami jak my (WS i CT). Także mylą się bardzo często. Nie wspominając już o ich paranoji z poczatku sezonu 14, gdy przecież Falanga to był na 100% ukryty Gallop.
-
Słuchaj. Zapytam prościej, bo dalej unikasz odpowiedzi. Chciałbyś, żeby ISQ było czyste czy nie? I nie patrz czy chodzi o Cysa, mnie, Kaspiego czy kogokolwiek innego. Szanuje Twoje zdanie, ale proszę zasyp mnie argumentami, z którymi można się zgadzać lub nie, a nie wpisami typu /w dupie byłeś, gówno widziałeś i jeb** twoją partię, bo ja nie jestem po żadnej ze stron, chyba, że uważasz inaczej to ja na to chyba nie mam argumentów.
- Molken
Ja się tylko odniosę do fragmentu skierowanego do mnie. Ja rzeczywiście działam sinusoidalnie, nie udzielam się w każdym temacie, bo nie do każdego mam kompetencje, nie w każdym mi wypada, a także nie w każdym mi się po prostu chce. Nie uzgadniałem z Cysem, czy mamy się gremialnie wypowiadać, czy mamy go popierać, albo czy mamy zrobić burdę na forum, po prostu przeczytałem z uwagą jego post jak każdy inny uczestnik i chciałem sprawdzić czy coś w tym jest - sprawdziłem innego mózga tej zabawy i zobaczyłem zupełnie inne liczby. W każdym swoim poście piszę, że nie wiem jaka jest prawda i nie mam ani chęci, ani sposobu, ani potrzeby udowadniać czy jest tak, albo inaczej, bo ja nawet z Kasperem na co dzień nie rywalizuję.lowigus pisze: ↑08 mar 2024, 09:49 Nagle zaczynają wychodzić z podziemia Ci, którzy wcześniej się nie odzywali, nie udzielali się albo działali sinusoidalnie. Oczywiście nie zabraniam im się wypowiadać, ba, nawet jest wskazane by wypowiadało się jak najwięcej osób. Chociaż Molken przykładowo wskazuje na zaangażowanie, doświadczenie itd. poszczególnych uczestników dyskusji. A jakie to ma znaczenie tak właściwie?
Zaangażowanie i doświadczenie poszczególnych uczestników dyskusji ma dla mnie znaczenie marginalne, jednak odpowiedziałem na przywoływane argumenty, w których opisuje się, że FT szuka kolejnej gównoburzy na forum. Ja tylko opisałem, że jednak przez całe długie sezony robimy coś więcej, niż wyciągamy jakieś brudy na wierzch. To nie znaczy, że głos w dyskusji Cysa, mój czy innego zawodnika FT waży więcej niż głos jakiegokolwiek innego uczestnika. Po prostu zaznaczyłem, że nie jesteśmy aktywni jedynie wtedy, kiedy trzeba podsycić aferkę.
Tu koniec mojej wypowiedzi do Lowiego. Odpowiem jeszcze na jedną kwestię poruszoną w temacie dotyczącą przywoływania faktu, że to FT wielokrotnie wcześniej podnosiło larum na temat innych podejrzeń. Przepraszam najmocniej, ale z tego co pamiętam, to w sprawach, w których wypowiadaliśmy się raczej gremialnie to rzeczywiście dochodziło do ukarania pewnych graczy przez osoby władne tej ligi. Rozumiem, gdybyśmy rzucali co miesiąc ślepakami i oskarżali Bogu ducha winnych graczy o niestworzone rzeczy, to bylibyśmy naprawdę niereformowalni, ale jednak kiedy pojawialiśmy się na forum z "bombą", to za każdym razem "coś" było na rzeczy. Wyciąganie tego, żeby udowodnić, że FT po raz kolejny się "przypieprza" jest dla mnie przekomiczne. To teraz tęsknimy za BAD i wskazujemy palcem na FT, że "pozbyło się" wielu znakomitych graczy, chociaż w momencie kiedy cała akcja rozgrywała się na żywo, to zawodnicy z innych drużyn byli tak samo niezadowoleni z zauważonych rzeczy, a jakiekolwiek kary były wymierzone przez Radę, a nie przez nikogo z FT, tak? Teraz jeszcze wychodzi, że podobne działania są widoczne w protestach FT, że używamy psychologii przeciwko innym rywalom, bo większość z nas jest wyszczekana i wypowiada swoje zdanie.
My nie jesteśmy policjantami ISQ i nie szukamy aferek każdego dnia, ale raczej nie boimy się wypowiadać i zajmować stanowiska. Czy popieramy siebie nawzajem? Oczywiście, jesteśmy drużyną i będziemy się wspierać. W ramach logiki i dobrego smaku oczywiście. Napisałem tu sto razy, że nie wiem czy Cysu ma rację, że nie wiem czy Kasper cokolwiek "przeskrobał" i prosiłem jedynie, żeby przeczytać i zastanowić się nad postem Cysa, zamiast śmieszkować, że FT znowu protestuje. Zacytuję anonimowo słowa pewnego quizowicza niezwiązanego z FT, z którym rozmawiałem już po rozpoczęciu tego tematu:
"Akurat Wasze zgłaszanie to istnieje dlatego, że macie jaja i jesteście tak solidarni w ekipie, że każdy za każdym pójdzie w ciemno". No i idziemy za Cysem. Nie po to, żeby zrobić aferkę i rozpierdolić quiz, a dlatego, że wszyscy znamy Cysa i jeśli ma jakieś wątpliwości, które chciałby wyjaśnić z innymi uczestnikami quizu, to należy mu się to jak psu buda - nie dlatego, że jest Fajrantem, ale dlatego, że jako jedna z niecałej setki osób bawi się w ten quiz razem z nami. Więc tak - z boku jest tak, że jest nas kilku i każdy z nas tutaj gada. Ale my naprawdę nie chcemy Was przegadać i wszystkich rywali wysłać do łagru, żeby samemu jeździć o mistrzostwo (ja nawet nie jeżdżę o mistrzostwo, bo jestem w drugiej lidze), tylko chcemy z Wami pogadać, dowiedzieć się co na ten temat sądzą osoby odpowiedzialne za organizację, inni zawodnicy i wspólnie zastanowić się, czy Cysu może mieć rację.
Może ma, może nie ma, zabieranie głosu w sprawie, która może dotyczyć większości z nas nie powinno być piętnowane, a z tego co widzę jednak jest. Jeśli będzie Wam wszystkim lepiej bez nas - dajcie znać. Zainstalujemy Tibijkę, przerzucimy się na zabijanie smoków, zamiast radości z zabawy.
Buziaki!
| DMP ISQ S06, S13, S14, S15, S16
Zdobywca największej liczby DMP ISQ w historii.
Zdobywca największej liczby DMP ISQ w historii.
-
- Site Admin
Oczywiście że chciałbymLyderKKZ pisze: ↑08 mar 2024, 10:20 Słuchaj. Zapytam prościej, bo dalej unikasz odpowiedzi. Chciałbyś, żeby ISQ było czyste czy nie? I nie patrz czy chodzi o Cysa, mnie, Kaspiego czy kogokolwiek innego. Szanuje Twoje zdanie, ale proszę zasyp mnie argumentami, z którymi można się zgadzać lub nie, a nie wpisami typu /w dupie byłeś, gówno widziałeś i jeb** twoją partię, bo ja nie jestem po żadnej ze stron, chyba, że uważasz inaczej to ja na to chyba nie mam argumentów.
A czemu FT wycofuje się z wszystkich wartościowych działań na rzecz ISQ? Czyt. skarbnik, pula, nie wiem co tam jeszcze robi FT dla ISQ.
-
Jeśli pytasz mnie to nie wiem, bo ja akurat mało się angażuje, jestem aktualnie w GT. No, ale dziękuje, bo to jest jakiś argument tylko ja z własnej wiedzy nie wiem do czego pijesz, ewentualnie jakie masz przypuszczenia. Nie mam pojęcia co to ma do "afery Cysu/Kasper/FT Gate". Chętnie podyskutuje, ale musisz mi przedstawić Twój obraz takiego działania Chłopaków.boski pisze: ↑08 mar 2024, 10:37Oczywiście że chciałbymLyderKKZ pisze: ↑08 mar 2024, 10:20 Słuchaj. Zapytam prościej, bo dalej unikasz odpowiedzi. Chciałbyś, żeby ISQ było czyste czy nie? I nie patrz czy chodzi o Cysa, mnie, Kaspiego czy kogokolwiek innego. Szanuje Twoje zdanie, ale proszę zasyp mnie argumentami, z którymi można się zgadzać lub nie, a nie wpisami typu /w dupie byłeś, gówno widziałeś i jeb** twoją partię, bo ja nie jestem po żadnej ze stron, chyba, że uważasz inaczej to ja na to chyba nie mam argumentów.
A czemu FT wycofuje się z wszystkich wartościowych działań na rzecz ISQ? Czyt. skarbnik, pula, nie wiem co tam jeszcze robi FT dla ISQ.
-
- Site Admin
A ja się chętnie dowiem dlaczego FT się wycofuje
PS: Ty również nie odpisałeś mi na moje pytanie
PS: Ty również nie odpisałeś mi na moje pytanie
-
Wskaż mi które to chętnie odpiszę.
Jeśli to czy broniłbym Cysa? Jeśli coś by spierdzielił i Ty byś mi dał argumenty/dowody, że faktycznie spartolił to byłbym największym idiotom (większym niż pewnie jestem), gdybym Go bronił. Nie odpowiadałem, bo co bym tutaj nie napisał to i tak nie uwierzysz dopóki taka sytuacja nie będzie miała miejsca.
Co do FT ja się nie wypowiadam, bo nie wiem czy sie wycofuje. Mogę napisać za siebie, że trochę mi ochota przeszła i mam dość, ale nie wiem co będzie za tydzień. I żeby było jasne nie chodzi o to czy Kaspi robił coś złego, ale o to, że tutaj nie można nawet wyrazić swojego zdania.
Jeśli to czy broniłbym Cysa? Jeśli coś by spierdzielił i Ty byś mi dał argumenty/dowody, że faktycznie spartolił to byłbym największym idiotom (większym niż pewnie jestem), gdybym Go bronił. Nie odpowiadałem, bo co bym tutaj nie napisał to i tak nie uwierzysz dopóki taka sytuacja nie będzie miała miejsca.
Co do FT ja się nie wypowiadam, bo nie wiem czy sie wycofuje. Mogę napisać za siebie, że trochę mi ochota przeszła i mam dość, ale nie wiem co będzie za tydzień. I żeby było jasne nie chodzi o to czy Kaspi robił coś złego, ale o to, że tutaj nie można nawet wyrazić swojego zdania.
-
- Site Admin
Przecież nikt Ci nie knebluje ust, wyrażasz swoją opinię od początku tego tematu. A że jest ona niespójna z całą resztą isq która nie jest z FT to nie wiem czy powinienem za to przeprosić, czy co.
-
Ale ja się nie wypowiadam, bo nie chce czy ktoś mnie ogranicza tylko nie mam wiedzy na ten temat. Widziałem, że Paboł oddał skarbnika i tyle wiem. Nie wnikałem dlaczego, a jak będzie chciał to pewnie odpowie na to pytanie.
Wracając do tematu to ja się cieszę, że dyskutujesz, ale wolałbym rozmawiać na temat wątku, a nie czytać, że ja piszę bez sensu czy coś w ten deseń. Tzn możesz tak napisać, ale proszę o argument dlaczego tak jest. Kilka osób podważyło screeny Cysa i ja to szanuje. Nie mam podstaw do obalania ich tez, więc tego nie robię.
Wracając do tematu to ja się cieszę, że dyskutujesz, ale wolałbym rozmawiać na temat wątku, a nie czytać, że ja piszę bez sensu czy coś w ten deseń. Tzn możesz tak napisać, ale proszę o argument dlaczego tak jest. Kilka osób podważyło screeny Cysa i ja to szanuje. Nie mam podstaw do obalania ich tez, więc tego nie robię.
-
No to może niech Cysu wyszczególni te biegi, które mu śmierdzą i napisze co w nich mu nie pasuje. Będzie łatwiej. Przejrzałem już większość i doczepiłbym się do jednego, w porywach czterech.
Proszę też o informacje o co wam chodzi z tymi dziwnymi trójkami, bo tu już kompletnie nic nie widzę.
Proszę też o informacje o co wam chodzi z tymi dziwnymi trójkami, bo tu już kompletnie nic nie widzę.
Sezon 08 White Sox - 1,271 - 1 msc Trofeum Debiutantów
Sezon 09 White Sox - 1,650 - 3 msc DM ISQ, 2 msc Brązowy Kask
Sezon 10 White Sox - 1,861 - 1 msc MPK ISQ, 3 msc Złoty Kask
Sezon 11 White Sox - 1,949
Sezon 12 White Sox - 2,144
Sezon 13 White Sox - 2,015 - 2 msc MPK ISQ
Sezon 14 White Sox - 1,551 - 1 msc Srebrny Kask
Sezon 09 White Sox - 1,650 - 3 msc DM ISQ, 2 msc Brązowy Kask
Sezon 10 White Sox - 1,861 - 1 msc MPK ISQ, 3 msc Złoty Kask
Sezon 11 White Sox - 1,949
Sezon 12 White Sox - 2,144
Sezon 13 White Sox - 2,015 - 2 msc MPK ISQ
Sezon 14 White Sox - 1,551 - 1 msc Srebrny Kask
-
Ja tylko jedno pytanko i nie przeszkadzam już. Co może zrobić Kasper,żeby udowodnić, że jest niewinny? Ma taką możliwość, czy już jest przyjęte ,że winny?
Tylko nie piszcie,że ma się tłumaczyć, bo i tak nikogo nie przekona. Padło już "liczyłem, że się opamięta" - świadczy to o pewności względem oskarżeń. Czy jest coś co autorów mogłoby przekonać i uspokoić lub potwierdzić ich obawy?
Pozdrawiam
Tylko nie piszcie,że ma się tłumaczyć, bo i tak nikogo nie przekona. Padło już "liczyłem, że się opamięta" - świadczy to o pewności względem oskarżeń. Czy jest coś co autorów mogłoby przekonać i uspokoić lub potwierdzić ich obawy?
Pozdrawiam
-
- Site Admin
Przeciez odpowiedz jest oczywista Magik, ze teza zostala juz potwierdzona, dlatego pytam retorycznie jaki jest powod odpuszczenia dzialnosci na rzecz ISQ przez zawodnikow FT.
- Rudolf
Ja tylko rzucę swoje spostrzeżenie bo w 100% zgadzam się z argumentami Daniela.
Może większość milczy bo nie zgadza się ze stylem tej dyskusji mimo ze ma jakies przemyślenia.
Może większość milczy bo nie zgadza się ze stylem tej dyskusji mimo ze ma jakies przemyślenia.
"Deszcze niespokojne
potargały sad.
A my na tej wojnie
ładnych parę lat..."
potargały sad.
A my na tej wojnie
ładnych parę lat..."
-
Rudi, ale widzisz, że jak ktoś tutaj odwołuje się do posta Cysa to nikt mu niczego nie zarzuca. No i chyba na tym powinna polegać dyskusja. Nie ma ludzi nieomylnych. Ja tutaj mam już z dziesięć postów, ale chyba jakoś specjalnie nie opowiedziałem się ani po stronie Cysa, ani po stronie Kaspera, bo szkoda trochę czasu na dyskutowanie o czymś co nie jest za bardzo do zweryfikowania, ale grzeję się jak co chwilę ktoś pisze, że wszystko jest ok tylko FT jest złe. Ja nie wiem co się działo rok temu, dwa czy pięć. Wg mnie każdy temat jest godny rozważenia i jeśli Cysu rzucił takie podejrzenia to o tym porozmawiajmy tym bardziej, że screenów jest masa, a czy one czegoś dowodzą? No nie bardzo. Ale jako całokształt dają do myślenia.
Zresztą Boski już wyżej napisał, że jakaś teza została potwierdzona, więc myślę, że temat do zamknięcia.
Zresztą Boski już wyżej napisał, że jakaś teza została potwierdzona, więc myślę, że temat do zamknięcia.
-
Ok. Zdaję sobie sprawę, że to kwestia wiary i jeden uwierzy drugi nie.
Załączam poniżej skriny z 72 biegów, których nie wygrał Kasper. Bez biegów powtórzonych.
Kasper nie spisuje nieprawidłowych odpowiedzi - zdarzyło mu się to zaledwie kilka razy w roku. Za to doskonale odnajduje się w momencie pojawienia się odpowiedzi prawidłowej. Wszystkie spisy w ciągu 2-3 sekund. Zawsze wie, że tę odpowiedź trzeba spisać. Nie czeka na sędziego. Po prostu ma dobrego nosa.
Nawet te wyścigi gdzie zrobił 0, to po prostu na odpowiedź "rzucili" się wszyscy. Kto sędziował ten wie, że system ma pewne, niewielkie opóźnienie pomiędzy pojawieniem a podświetleniem się odpowiedzi. To może być też ten moment zawahania.
Załączam poniżej skriny z 72 biegów, których nie wygrał Kasper. Bez biegów powtórzonych.
Kasper nie spisuje nieprawidłowych odpowiedzi - zdarzyło mu się to zaledwie kilka razy w roku. Za to doskonale odnajduje się w momencie pojawienia się odpowiedzi prawidłowej. Wszystkie spisy w ciągu 2-3 sekund. Zawsze wie, że tę odpowiedź trzeba spisać. Nie czeka na sędziego. Po prostu ma dobrego nosa.
Nawet te wyścigi gdzie zrobił 0, to po prostu na odpowiedź "rzucili" się wszyscy. Kto sędziował ten wie, że system ma pewne, niewielkie opóźnienie pomiędzy pojawieniem a podświetleniem się odpowiedzi. To może być też ten moment zawahania.
-
obiecałem, że siądę bliżej. nie jestem w stanie i raczej nie będę na dniach całości (dzisiaj nie mam na to już sił, bo poniższa analiza nieco mi zajęła - na dniach nie będę miał z kolei czasu) ogarnąć, więc postanowiłem tyle ile się da. Na warsztat wziąłem pierwszych 6 spotkań ze skrinów wrzuconych w poście otwierającym. Swoje interpretacje sytuacji podzieliłem na kategorie:
1 - brak możliwości spisania błędnej odpowiedzi/brak kontrowersji - sytuacja jest wg mnie zupełnie czysta;
2 - ograniczona możliwość spisania błędnej odpowiedzi - z różnych powodów możliwość spisania błędnej odpowiedzi oceniam jako niewielką
3 - sytuacja niejednoznaczna - bieg, co do którego mógłbym mieć wątpliwości występując jako advocatus diaboli FT.
Przeanalizowałem pierwsze 34 biegi z omawianych. Efekty poniżej - skriny w kolejności ich wrzucania w pierwszym poście w kolejności omawianych spotkań:
vs RZ
1 - K. pisze (S)per(za), rywal Wolsztyńskiego, arbiter szybko zaprzecza. następna odpowiedź jest już poprawna, K. spisuje, 2*. Wg mnie - brak możliwości spisania błędnej odpowiedzi.
2 - zawodnik pisze odpowiedź "andrzej pogorzelski", w ciągu 1,58 s arbiter zaprzecza. K. zatem nie spisuje - i taki wariant uważam za prawdopodobny. o ile samo spisanie "pogorzelskiego" w 1,58 s jest możliwe, o tyle w grę wchodzi także czas reakcji, który sprawia, że jest to imo niewykonalne. W międzyczasie rzuca dwie błędne odpowiedzi. następnej odpowiedzi "paweł sawicz" nie spisuje, bo w międzyczasie pojawiły się inicjały podpowiedzi. Następnie spisuje poprawną odpowiedź, 1. Wg mnie - brak możliwości spisania błędnej odpowiedzi.
3 - wg mnie czysta trójeczka. Pytanie nie było o żadnego Kazimierza Placka, więc nie widzę tutaj żadnych kontrowersji. Brak spisu.
4 - imo ciężko było spisać odpowiedź niezgodną z kluczem, to raz. dwa, odpowiedź padła po 16 sekundach, jestem zatem w stanie założyć, że K. mógł przeczytać pytanie i ogarnąć, że rzucony w odpowiedzi "trofimow rawicz" brata nie miał. drugi odp spisany zgodnie z kanonami sztuki spisu, palce nieco świerzbią mnie z zazdrości. Wg mnie - ograniczona możliwość spisania błędnej odpowiedzi.
5. czysta strzelanina, dali sobie chłopcy do wiwatu. Przy czym uwaga - pojawia się wg mnie duża dziura dotycząca wykładni o podglądzie literówek. Lowigus pisze "henryk grys", Misiowy spisuje to samo i jak widzimy na skrinie mają obaj 4 lity. Po czym Kasper po chwili pisze "henryk gry", gdzie są 3 lity. Jeśli umiem w matematykę, to nie da się dwóch litów wyeliminować usunięciem jednej literki (oczywiście zakładając, że nie ma znaków diakrytycznych, etc., ale w tym wypadku nie ma). Wg mnie - brak możliwości spisania błędnej odpowiedzi.
5a - czysta strzelanina, tylko że dużo szybsza. Arbiter neguje zapadłe odpowiedzi w przeciągu 2 sekund, co jest czasem stosunkowo krótkim na próbę podjęcia spisywania innych odpowiedzi (K. odpowiada początkowo błędnie), acz możliwym. Potem zdobywa 3. Wg mnie - ograniczona możliwość spisania błędnej odpowiedzi.
vs FT
1 - K. rzuca dwie odpowiedzi szybko jedna po drugiej, wywodzi w płot Bazylego i zdobywa trójkę. Wg mnie brak kontrowersji.
2 - trochę strzelanina, po której K. po podpowiedzi sędziego ostatecznie zdobywa 3. Jeśli chodzi o spisywanie niepoprawnych odpowiedzi - Dauga jest zbyt oczywista, z kolei Eastbourne nie pasuje, bo "Eagles" to nie jastrzębie tylko orły. Może naiwnie myślę, ale uważam, że Kasper po prostu mógł czytać to pytanie. Wg mnie - ograniczone możliwości spisania błędnej odpowiedzi.
3 - czysta sprawa. rzucił błędną odpowiedzią, w międzyczasie padła dobra, spis na 1 tym razem. Brak kontrowersji.
4 - tutaj przyznam, że sprawa jest skomplikowana i aż się dziwię, że nie zapadła próba spisu. Ja bym przynajmniej spanikował. To za mało by coś podejrzewać, ale wg mnie - sytuacja niejednoznaczna.
5 - normalna sytuacja ze spisem, tym razem mniej udanym i 1 tylko wpada. Brak kontrowersji.
6 - spisu tu de facto nie ma, bo K. raczej kombinuje ze sparowaniem Dobruckiego z drugim wymienionym w pytaniu jeźdźcem. Wg mnie - ograniczona możliwość spisania błędnej odpowiedzi.
vs RS
1 - trójka. bez kontrowersji.
2 - dobry spis pierwszej odpowiedzi która padła. brak kontrowersji.
3 - już omówiłem w poprzednim poście. Wg mnie - ograniczona możliwość spisania błędnej odpowiedzi.
4 - odp Kaspera pada 0.6 po pierwszej odpowiedzi udzielonej na pytanie i w przeciwieństwie do niej jest poprawna. brak kontrowersji.
vs WS
1 - faktycznie na pierwszy rzut oka dziwna sprawa - w odruchu spisałbym Tommy'ego Charlesa, choć... nie jestem w stanie go w internecie znaleźć (a o Croombsie słyszałem, chociaż piwniczak jestem). Czas olśnienia do Croombsa faktycznie długi, ale jak wiemy nie takie olśnienia graczom przychodzą. Wg mnie - ograniczona możliwość spisania błędnej odpowiedzi.
2 - druga odpowiedź w biegu, pierwsza poprawna, casus skrina nr 4 z meczu z RS. brak kontrowersji.
3 - w pierwszych trzech przypadkach Kasper jako pierwszy udziela odpowiedzi. w czwartym wypadku przez roztargnienie? niewiedzę? źle spisuje Osucha i nie zdobywa punktów. brak kontrowersji.
4 - najpierw K. spisuje Woźnickiego, potem pisze Prussa - obaj błędni. Pada nazwisko Tietza, którego nie spisuje (czy powinien - to pytanie do ekspertów). Później spisuje Wiśniewskiego i zdobywa 1. Wg mnie - ograniczona możliwość spisania błędnej odpowiedzi.
5 - z tym Chlebowskim nieco dziwna sprawa, bo tutaj faktycznie chyba bym spisywał. Potem K. próbuje kombinować z inną odpowiedzią, więc dalej rzecz raczej czysta. Ogólnie sytuacja niejednoznaczna.
6 - ciężko wpisać Roberta Witwickiego, który... nie istnieje. W drugim rzucie udany spis na Tadeusza Gortata. wg mnie - brak kontrowersji.
vs CT
1 - czysta trójeczka. brak kontrowersji
2 - Kasper udziela odpa, potem Osvald, jednak arbiter szybko neguje. Kasper rzuca kolejnymi dwoma i wygrywa bieg. Wg mnie - brak możliwości uprzedniego spisania złej odpowiedzi i trójka.
3 - Kasper dyktuje tempo w całym biegu i to po nim spisują, a nie on po oponentach. W końcu sięga po trójkę w czwartym podejściu - brak kontrowersji.
4 - Soliński został zaprzeczony przez arbitra w czasie 2.5 s, umożliwiającym spis - masterek zrobił to w 2,52 s. Rożaka ciężko spisać, skoro nawet ja wiem, że nie tylko nie dożył do 1992, ale nie udało mu się doczekać końca rządów Gierka (ale to dlatego, że zmarł w Tarnowie). Potem Kasper rzuca dwie odpowiedzi, które determinują spis rywali i sięga po 3. Wg mnie - ograniczona/częściowa możliwość spisania błędnej odpowiedzi.
5 - kolejna strzelanina, ciężko tutaj mi cokolwiek ustalić, bo gąszcz odpowiedzi wyjątkowo gęsty. Wg mnie zatem ograniczona możliwość spisania błędnej odpowiedzi.
5a - szybko udzielona poprawna odpowiedź; Aszotek co prawda rzucił dwoma propozycjami na pałę, jednak skoro rzuca Anglosasów, a Kasper w 6,1 s poprawnie doczytuje, że chodzi o Szweda, to imo sprawa jest prosta. Brak kontrowersji.
vs RZ
1 - Kasper nadaje ton spisowcom i sięga po 3. Brak kontrowersji.
2 - najpierw K. rzuca swoją odpowiedź, która jest niepoprawna. Chwilę potem odpowiedzi udziela Falanga - nie pytam o spis, bo wszyscy odruchowo złapali za klawiaturę by spisywać. Arbiter neguje jednak w 1,1 s. Z trudem da się wzniecić ogniki refleksu, nie mówiąc o spisaniu frazy "Miroslaw sosna". Drugi spis jest już w pełni poprawny, także po Falandze, czyli też jak należy. Brak kontrowersji.
3 - spis w pierwszym rzucie, wpada jedyneczka. Brak kontrowersji.
4 - najpierw K. rzuca błędnie Tesara, potem poprawnie spisuje Schinagla. Dwa z bonusem. Brak kontrowersji.
5a - nikt nic nie wie, Kasper przez minutę rzuca jedną odpowiedzią, w biegu dzieje się ogólnie niewiele. Trochę dziwi, że brakuje spisu po Falandze, ale mój szacowny kolega z zespołu udziela zaledwie dwóch odpowiedzi, kolejno w 41. i 56. sekundzie, co świadczy o hardkorowości pytania. Ogrnaiczona mozliwość spisania błędnej odpowiedzi.
5b - trójka w pierwszym rzucie. Brak kontrowersji.
reasumując:
22 biegi - oceniam jako kompletnie niekontrowersyjne;
10 biegów - oceniam jako posiadające ograniczony potencjał spisywania błędnych odpowiedzi z w/w powodów; w zależności od interpretacji da się je oczywiście podciągnąć pod zarzut, ale imo są to zarzuty zwyczajnie za słabe; starałem się możliwie klarownie tłumaczyć dlaczego, czy chodziło o strzelaninę, czy domniemanie wiedzy, czy po prostu fakt, że z powodu np. przedłużającego się czasu trwania pytania Kasper mógł przeczytać jego treść
2 biegi - oceniam jako niejednoznaczne, tj. niepoddające się racjonalizmowi; można je interpretować w obie strony i nikogo nie przekonać; nie podejmuję się ich oceny, co wcale nie świadczy, że intepretuję je pro lub contra niczym diabli-juryści z trybunału lubelskiego
ps. skracanie Kaspera do "K." w tekście nie było celowe pisałem chwilami skrótowo i nie chciało mi się już potem tego poprawiać; wnioski pozostawiam do dyskusji, tyle z mojej strony przynajmniej na jakiś czas, jak złapię jeszcze jakąś wolną godzinę do przetracenia to postaram się analizować dalej
1 - brak możliwości spisania błędnej odpowiedzi/brak kontrowersji - sytuacja jest wg mnie zupełnie czysta;
2 - ograniczona możliwość spisania błędnej odpowiedzi - z różnych powodów możliwość spisania błędnej odpowiedzi oceniam jako niewielką
3 - sytuacja niejednoznaczna - bieg, co do którego mógłbym mieć wątpliwości występując jako advocatus diaboli FT.
Przeanalizowałem pierwsze 34 biegi z omawianych. Efekty poniżej - skriny w kolejności ich wrzucania w pierwszym poście w kolejności omawianych spotkań:
vs RZ
1 - K. pisze (S)per(za), rywal Wolsztyńskiego, arbiter szybko zaprzecza. następna odpowiedź jest już poprawna, K. spisuje, 2*. Wg mnie - brak możliwości spisania błędnej odpowiedzi.
2 - zawodnik pisze odpowiedź "andrzej pogorzelski", w ciągu 1,58 s arbiter zaprzecza. K. zatem nie spisuje - i taki wariant uważam za prawdopodobny. o ile samo spisanie "pogorzelskiego" w 1,58 s jest możliwe, o tyle w grę wchodzi także czas reakcji, który sprawia, że jest to imo niewykonalne. W międzyczasie rzuca dwie błędne odpowiedzi. następnej odpowiedzi "paweł sawicz" nie spisuje, bo w międzyczasie pojawiły się inicjały podpowiedzi. Następnie spisuje poprawną odpowiedź, 1. Wg mnie - brak możliwości spisania błędnej odpowiedzi.
3 - wg mnie czysta trójeczka. Pytanie nie było o żadnego Kazimierza Placka, więc nie widzę tutaj żadnych kontrowersji. Brak spisu.
4 - imo ciężko było spisać odpowiedź niezgodną z kluczem, to raz. dwa, odpowiedź padła po 16 sekundach, jestem zatem w stanie założyć, że K. mógł przeczytać pytanie i ogarnąć, że rzucony w odpowiedzi "trofimow rawicz" brata nie miał. drugi odp spisany zgodnie z kanonami sztuki spisu, palce nieco świerzbią mnie z zazdrości. Wg mnie - ograniczona możliwość spisania błędnej odpowiedzi.
5. czysta strzelanina, dali sobie chłopcy do wiwatu. Przy czym uwaga - pojawia się wg mnie duża dziura dotycząca wykładni o podglądzie literówek. Lowigus pisze "henryk grys", Misiowy spisuje to samo i jak widzimy na skrinie mają obaj 4 lity. Po czym Kasper po chwili pisze "henryk gry", gdzie są 3 lity. Jeśli umiem w matematykę, to nie da się dwóch litów wyeliminować usunięciem jednej literki (oczywiście zakładając, że nie ma znaków diakrytycznych, etc., ale w tym wypadku nie ma). Wg mnie - brak możliwości spisania błędnej odpowiedzi.
5a - czysta strzelanina, tylko że dużo szybsza. Arbiter neguje zapadłe odpowiedzi w przeciągu 2 sekund, co jest czasem stosunkowo krótkim na próbę podjęcia spisywania innych odpowiedzi (K. odpowiada początkowo błędnie), acz możliwym. Potem zdobywa 3. Wg mnie - ograniczona możliwość spisania błędnej odpowiedzi.
vs FT
1 - K. rzuca dwie odpowiedzi szybko jedna po drugiej, wywodzi w płot Bazylego i zdobywa trójkę. Wg mnie brak kontrowersji.
2 - trochę strzelanina, po której K. po podpowiedzi sędziego ostatecznie zdobywa 3. Jeśli chodzi o spisywanie niepoprawnych odpowiedzi - Dauga jest zbyt oczywista, z kolei Eastbourne nie pasuje, bo "Eagles" to nie jastrzębie tylko orły. Może naiwnie myślę, ale uważam, że Kasper po prostu mógł czytać to pytanie. Wg mnie - ograniczone możliwości spisania błędnej odpowiedzi.
3 - czysta sprawa. rzucił błędną odpowiedzią, w międzyczasie padła dobra, spis na 1 tym razem. Brak kontrowersji.
4 - tutaj przyznam, że sprawa jest skomplikowana i aż się dziwię, że nie zapadła próba spisu. Ja bym przynajmniej spanikował. To za mało by coś podejrzewać, ale wg mnie - sytuacja niejednoznaczna.
5 - normalna sytuacja ze spisem, tym razem mniej udanym i 1 tylko wpada. Brak kontrowersji.
6 - spisu tu de facto nie ma, bo K. raczej kombinuje ze sparowaniem Dobruckiego z drugim wymienionym w pytaniu jeźdźcem. Wg mnie - ograniczona możliwość spisania błędnej odpowiedzi.
vs RS
1 - trójka. bez kontrowersji.
2 - dobry spis pierwszej odpowiedzi która padła. brak kontrowersji.
3 - już omówiłem w poprzednim poście. Wg mnie - ograniczona możliwość spisania błędnej odpowiedzi.
4 - odp Kaspera pada 0.6 po pierwszej odpowiedzi udzielonej na pytanie i w przeciwieństwie do niej jest poprawna. brak kontrowersji.
vs WS
1 - faktycznie na pierwszy rzut oka dziwna sprawa - w odruchu spisałbym Tommy'ego Charlesa, choć... nie jestem w stanie go w internecie znaleźć (a o Croombsie słyszałem, chociaż piwniczak jestem). Czas olśnienia do Croombsa faktycznie długi, ale jak wiemy nie takie olśnienia graczom przychodzą. Wg mnie - ograniczona możliwość spisania błędnej odpowiedzi.
2 - druga odpowiedź w biegu, pierwsza poprawna, casus skrina nr 4 z meczu z RS. brak kontrowersji.
3 - w pierwszych trzech przypadkach Kasper jako pierwszy udziela odpowiedzi. w czwartym wypadku przez roztargnienie? niewiedzę? źle spisuje Osucha i nie zdobywa punktów. brak kontrowersji.
4 - najpierw K. spisuje Woźnickiego, potem pisze Prussa - obaj błędni. Pada nazwisko Tietza, którego nie spisuje (czy powinien - to pytanie do ekspertów). Później spisuje Wiśniewskiego i zdobywa 1. Wg mnie - ograniczona możliwość spisania błędnej odpowiedzi.
5 - z tym Chlebowskim nieco dziwna sprawa, bo tutaj faktycznie chyba bym spisywał. Potem K. próbuje kombinować z inną odpowiedzią, więc dalej rzecz raczej czysta. Ogólnie sytuacja niejednoznaczna.
6 - ciężko wpisać Roberta Witwickiego, który... nie istnieje. W drugim rzucie udany spis na Tadeusza Gortata. wg mnie - brak kontrowersji.
vs CT
1 - czysta trójeczka. brak kontrowersji
2 - Kasper udziela odpa, potem Osvald, jednak arbiter szybko neguje. Kasper rzuca kolejnymi dwoma i wygrywa bieg. Wg mnie - brak możliwości uprzedniego spisania złej odpowiedzi i trójka.
3 - Kasper dyktuje tempo w całym biegu i to po nim spisują, a nie on po oponentach. W końcu sięga po trójkę w czwartym podejściu - brak kontrowersji.
4 - Soliński został zaprzeczony przez arbitra w czasie 2.5 s, umożliwiającym spis - masterek zrobił to w 2,52 s. Rożaka ciężko spisać, skoro nawet ja wiem, że nie tylko nie dożył do 1992, ale nie udało mu się doczekać końca rządów Gierka (ale to dlatego, że zmarł w Tarnowie). Potem Kasper rzuca dwie odpowiedzi, które determinują spis rywali i sięga po 3. Wg mnie - ograniczona/częściowa możliwość spisania błędnej odpowiedzi.
5 - kolejna strzelanina, ciężko tutaj mi cokolwiek ustalić, bo gąszcz odpowiedzi wyjątkowo gęsty. Wg mnie zatem ograniczona możliwość spisania błędnej odpowiedzi.
5a - szybko udzielona poprawna odpowiedź; Aszotek co prawda rzucił dwoma propozycjami na pałę, jednak skoro rzuca Anglosasów, a Kasper w 6,1 s poprawnie doczytuje, że chodzi o Szweda, to imo sprawa jest prosta. Brak kontrowersji.
vs RZ
1 - Kasper nadaje ton spisowcom i sięga po 3. Brak kontrowersji.
2 - najpierw K. rzuca swoją odpowiedź, która jest niepoprawna. Chwilę potem odpowiedzi udziela Falanga - nie pytam o spis, bo wszyscy odruchowo złapali za klawiaturę by spisywać. Arbiter neguje jednak w 1,1 s. Z trudem da się wzniecić ogniki refleksu, nie mówiąc o spisaniu frazy "Miroslaw sosna". Drugi spis jest już w pełni poprawny, także po Falandze, czyli też jak należy. Brak kontrowersji.
3 - spis w pierwszym rzucie, wpada jedyneczka. Brak kontrowersji.
4 - najpierw K. rzuca błędnie Tesara, potem poprawnie spisuje Schinagla. Dwa z bonusem. Brak kontrowersji.
5a - nikt nic nie wie, Kasper przez minutę rzuca jedną odpowiedzią, w biegu dzieje się ogólnie niewiele. Trochę dziwi, że brakuje spisu po Falandze, ale mój szacowny kolega z zespołu udziela zaledwie dwóch odpowiedzi, kolejno w 41. i 56. sekundzie, co świadczy o hardkorowości pytania. Ogrnaiczona mozliwość spisania błędnej odpowiedzi.
5b - trójka w pierwszym rzucie. Brak kontrowersji.
reasumując:
22 biegi - oceniam jako kompletnie niekontrowersyjne;
10 biegów - oceniam jako posiadające ograniczony potencjał spisywania błędnych odpowiedzi z w/w powodów; w zależności od interpretacji da się je oczywiście podciągnąć pod zarzut, ale imo są to zarzuty zwyczajnie za słabe; starałem się możliwie klarownie tłumaczyć dlaczego, czy chodziło o strzelaninę, czy domniemanie wiedzy, czy po prostu fakt, że z powodu np. przedłużającego się czasu trwania pytania Kasper mógł przeczytać jego treść
2 biegi - oceniam jako niejednoznaczne, tj. niepoddające się racjonalizmowi; można je interpretować w obie strony i nikogo nie przekonać; nie podejmuję się ich oceny, co wcale nie świadczy, że intepretuję je pro lub contra niczym diabli-juryści z trybunału lubelskiego
ps. skracanie Kaspera do "K." w tekście nie było celowe pisałem chwilami skrótowo i nie chciało mi się już potem tego poprawiać; wnioski pozostawiam do dyskusji, tyle z mojej strony przynajmniej na jakiś czas, jak złapię jeszcze jakąś wolną godzinę do przetracenia to postaram się analizować dalej
s12 (1L) Toxic Lizards 46 pkt/42 (1,095), 3 m. IMPJ
s15 (2L) Rycerze Zodiaku 201 pkt + 23/112 (1,795)
s16 (1L) Rycerze Zodiaku 114 pkt + 20/76 (1,500), 3 m. SK
s17 (1L) Rycerze Zodiaku 72 pkt + 12/49 (1,469), 1 m. MPK
s15 (2L) Rycerze Zodiaku 201 pkt + 23/112 (1,795)
s16 (1L) Rycerze Zodiaku 114 pkt + 20/76 (1,500), 3 m. SK
s17 (1L) Rycerze Zodiaku 72 pkt + 12/49 (1,469), 1 m. MPK
-
Ja tu widzę inne oszustwo. Na ostatnim screenie z meczu DD -CT widać, że napisałem „corrdy ilne” w 1,36 sekundy. Wiemy przecież po aferze z BAD, że to niemożliwe. Teraz poproszę analizę, w jaki sposób to zrobiłem
To na rozładowanie atmosfery oczywiście.
To na rozładowanie atmosfery oczywiście.