Profil przeciętnego gracza ISQ.

Komentatornia i inne zagadnienia dotyczące ISQ
Awatar użytkownika
Artas

Profil przeciętnego gracza ISQ.

Post autor: Artas »

Cześć. Licznik wypełnionych ankiet stanął jakiś czas temu na próbie 40 osób. Choć ta liczba mnie nie satysfakcjonuje to już nie wierzę w cuda i uważam, że proces zbierania odpowiedzi został zakończony. Poniżej prezentuję opisowe wyniki. Na dniach przygotuję graficzne wykresy, które tu wrzucę, aby każdy mógł zapoznać się z dokładnymi danymi.

Przeciętny gracz ISQ
jest mężczyzną w 33 roku swojego życia pochodzącym z Gorzowa Wielkopolskiego, mieszkającym w Krakowie. Jest singlem, jednakże skłonnym do utworzenia związku i zamieszkania z partnerką/partnerem). Pracuje na pełen etat lub prowadzi własną działalność gospodarczą, może pochwalić się tytułem magistra.

Żużlem interesuje się od 22 lat i 4 miesięcy, a więc blisko 2/3 swojego życia. Śledzi głównie bieżące wyniki i zgłębia wiedzę o historii sportu oraz biografie zawodników. Wiedzę czerpie głównie z Internetu, a w mniejszym stopniu z książek i telewizji.
Zdecydowanie najbardziej interesuje się rozgrywkami ligi polskiej. Z umiarkowanym zaangażowaniem śledzi ligi szwedzką i brytyjską. Co ciekawe, nie jest obojętny Indywidualnym Mistrzostwom Argentyny. Swoje zainteresowanie cyklem SGP ocenia na 58,25%. Czas poświęcony żużlowi przeznacza realizuje głównie poprzez oglądanie meczów za pośrednictwem telewizji i Internetu, aczkolwiek stara się uczęszczać na mecze w najbliższym ośrodku i czytać książki oraz publikacje na tematy żużlowe. Kibicuje Stali Gorzów. Zajmuje mu to przeciętnie przeciętnie 13h i 39 minut tygodniowo. Raczej nie udziela się w żużlu. Jeśli jednak by się zaangażował, pełniłby rolę dziennikarza.

Do ISQ dołączył w trakcie sezonu 8 i przejechał 5,5 pełnego sezonu. W quizie podoba mu się przede wszystkim rywalizacja i możliwość poszerzania swojej wiedzy. Przyjemność sprawia mu też atmosfera w grze i poznawanie nowych ludzi. Do gry zniechęcają go natomiast próby oszustw i narzekanie innych graczy. Najlepszym dniem do udziału w zawodach jest wtorek i czwartek, ale w wielu przypadkach nie ma reguły, w jaki dzień tygodnia jest dostępny. Zdecydowanie na ISQ może przeznaczyć godziny wieczorne, między 20 a północą.

W ten sposób czegoś się o sobie dowiedzieliśmy. Jeśli Zarząd decydowałby się wykupować płatną promocję na FB, wiadomo w jaką grupę wiekową, płciową i wykształceniową celować. Jeśli chodzi o miasto pochodzenia to mam wrażenie, że Gorzów jest w dużej mierze źródłem wyczerpanym i tę kwestię analizowałbym bardziej pod kątem jak to się stało, że ISQ jest tak popularne wśród osób związanych z Gorzowem?, a nie jak pozyskać kolejne osoby z Gorzowa? To co nas interesuje to bardziej kwestia pomocna przy pisaniu pytań. No i odnośnie metryczki połączonej z pytaniem o staż w quizie przychodzi smutna refleksja, że jesteśmy po prostu sentymentalnym społeczeństwem kontynuującym zabawę z lat szczenięcych. Spośród ankietowanych tylko 5 osób dołączyło do quizu po jego reaktywacji (sezon 13 lub później), co w zasadzie nie powinno nikogo dziwić, przecież znamy się sprzed dekady.
Sezon 9 - Black Sox (II liga)
Sezon 10 - Black Sox (II liga)
Sezon 11 - Black Sox (II liga)
Sezon 12 - Black Sox (II liga)
Sezon 13 - White Sox (I liga)
Sezon 14 - White Sox (I liga)
Sezon 15 - White Sox (I liga), IM Skarpetek

Awatar użytkownika
Rudolf

Re: Profil przeciętnego gracza ISQ.

Post autor: Rudolf »

Właśnie przeczytałem swój życiorys...
"Deszcze niespokojne
potargały sad.
A my na tej wojnie
ładnych parę lat..."

Strc

Post autor: Strc »

Właśnie miałem pisać, że chyba Rudolfa tylko podsumowanie wpadło XDDDDDDDDDDDDDD
8 - Champions Team - 1,000 (13/13) I Liga Brąz DMP
9 - Black Panthers - 1,419 (88/62) II Liga Srebro MPKJ
10 - Red Sox - 0,967 (29/30) I Liga Brąz DMP
11 - Champions Team - 1,313 (130/99) I Liga
12 - Bad Company - 1,039 (53/51) I Liga Złoto DMP
13 - Red Sox - 1,382 (94/68) I Liga
14 - Red Sox - 1,023 (44/43) I Liga
15 - Red Sox - 1,712 (125/73) I Liga // Silver Sox - 1,635 (121/74) II Liga (gość) Brąz IM Spisu , Złoto GP Spisu
16 - Red Sox 1,479 (105/81) I Liga

Awatar użytkownika
Artas

Tomasz nie ma wyboru, jest żywą ikoną ISQ. Postawimy go na rynku w Krakowie jako promotora. Zamiast tej żywej rzeźby co lubi przy Hard Rock Cafe stać :D

Awatar użytkownika
Rudolf

Post autor: Rudolf »

Artas pisze: 18 sty 2023, 23:01 Tomasz nie ma wyboru, jest żywą ikoną ISQ. Postawimy go na rynku w Krakowie jako promotora. Zamiast tej żywej rzeźby co lubi przy Hard Rock Cafe stać :D
To byłaby antyreklama xD
"Deszcze niespokojne
potargały sad.
A my na tej wojnie
ładnych parę lat..."

Awatar użytkownika
hN

Post autor: hN »

Będziesz krzyczał, że "KONIEC ISQ JEST BLISKI" w takim razie...
🥇 DM ISQ '11 🥈 DM ISQ '10 🥈 DM ISQ '12 🥉DM ISQ '15 🥉DM ISQ '16
🥇 MPK ISQ '14 🥈 MPK ISQ '05 🥈 MPK ISQ '08
🥉 IM ISQ '14
ktoś bardzo mądry pisze:ISQ to tylko zabawa.

vaikai

Post autor: vaikai »

Spośród ankietowanych tylko 5 osób dołączyło do quizu po jego reaktywacji (sezon 13 lub później), co w zasadzie nie powinno nikogo dziwić, przecież znamy się sprzed dekady.
Swoją drogą ciekawe ilu z tej piątki to są totalnie nowe osoby, które nigdy z takim quizem nie miały styczności ani o nim nie słyszały, bo nie ukrywam, że mi o tyle łatwiej było wejść, bo znałem zasady z dawnego IFQ. Może jest jakaś bariera wejścia? A może sama dyscyplina jest na tyle niszowa, że ciężko o kogoś nowego, bo oprócz zainteresowania żużlem, to potencjalny gracz musi być minimalnie obeznany z internetem itede. Może po prostu dobiliśmy do ściany jeśli chodzi o nowych ludzi?

Awatar użytkownika
Artas

Może to nam rozjaśni ankieta otwarta dla ludzi z zewnątrz. Ja jestem 100% ISQ, w żadnych innych ligach nie grałem, bo jak zaczynałem to chyba już nawet nie istniały, także nie pomyślałem o takich pytaniach.

Odpowiedz

Wróć do „Dookoła ISQ”