Sezon 15 - wątek ogólny
-
- Site Admin
Sezon 15 - wątek ogólny
nie widze lepszego tematu, wiec napisze tutaj. Z racji tego, ze jest wiele osob ktorym mysle klimat obecnej 1. ligi, wywindowany do granic poziom pytan (ktory nawiasem mowiac stwarza pole do popisu dla potencjalnych oszustw) nie odpowiada pochylilbym sie nad pomyslem ograniczenia 1. ligi do 6 druzyn. Oczywiscie przy zalozeniu, ze BAD Company zostaje zawieszone, bo jesli nie takie pytanie mogloby pasc oddolnie do samych klubow.
Obecnie mamy zadeklarowane 6 druzyn + beniaminek FT2 oraz BAD. Postawilbym to w kategorii luznego pytania, czy beniaminek wolalby startowac w 1. lidze, czy BAD bedzie nadal wystepowac oraz czy wszyscy obecni 1-ligowcy wola pozostac na tym poziomie rozgrywkowym. Moj post jest raczej luzna propozycja.
Obecnie mamy zadeklarowane 6 druzyn + beniaminek FT2 oraz BAD. Postawilbym to w kategorii luznego pytania, czy beniaminek wolalby startowac w 1. lidze, czy BAD bedzie nadal wystepowac oraz czy wszyscy obecni 1-ligowcy wola pozostac na tym poziomie rozgrywkowym. Moj post jest raczej luzna propozycja.
-
Re: Uwagi i propozycje dot. działania czatu ISQ
Wedlug mnie 6 zespołowa pierwsza liga miałaby sens tylko przy 20 spotkaniach RZ.
-
Aż tyle to nam się nie chce jeździć : D
’09 – II Liga – Black Sox – 1,000 (6/6)
’10 – II Liga – Toxic Lizards – 1,833 (143/78) III miejsce IMJ ISQ, I miejsce MPKJ ISQ, 1 miejsce JŚ
’11 – II Liga - Toxic Lizards 2,010 (195/97)
'12 - I Liga - Toxic Lizards 1,566 (155/99)
'13 - I Liga - Rycerze Zodiaku 1,729 (121/70) III miejsce SK
'14 - I Liga - Rycerze Zodiaku 1,392 (103/74) II miejsce BK
'15 - II Liga - RYCERZE Zodiaku 1,561 (64/41) I miejsce KA
’10 – II Liga – Toxic Lizards – 1,833 (143/78) III miejsce IMJ ISQ, I miejsce MPKJ ISQ, 1 miejsce JŚ
’11 – II Liga - Toxic Lizards 2,010 (195/97)
'12 - I Liga - Toxic Lizards 1,566 (155/99)
'13 - I Liga - Rycerze Zodiaku 1,729 (121/70) III miejsce SK
'14 - I Liga - Rycerze Zodiaku 1,392 (103/74) II miejsce BK
'15 - II Liga - RYCERZE Zodiaku 1,561 (64/41) I miejsce KA
- hN
Nie no weź.
Zwiększamy stawkę każdego spotkania kontra "a ciul tam, jeszcze dwa razy z nimi jedziemy".
DM ISQ '11 DM ISQ '10 DM ISQ '12 DM ISQ '15 DM ISQ '16
MPK ISQ '14 MPK ISQ '05 MPK ISQ '08
IM ISQ '14
IM ISQ '14
ktoś bardzo mądry pisze:ISQ to tylko zabawa.
-
Już teraz sezon jest wyjątkowo krótki. 10 kolejek to byłby dramat.
- hN
KRÓTKI?!
Osobiście już ledwo dycham bo mam zatrzęsienie zawodów. W samym marcu miałem ZK, Czwórmecz Gwiazd, MPK, dwa mecze PO, rundę Grand Prix, zaraz będzie druga.
Problemem jest brak prestiżowych zawodów dla zawodników drugiej linii. Czołówka (30 parę osób) spotyka się na czatach raz do dwóch razy w tygodniu od października. Tutaj bym szukał dodatkowych miejsc, a nie czteromecz z CT...
Osobiście już ledwo dycham bo mam zatrzęsienie zawodów. W samym marcu miałem ZK, Czwórmecz Gwiazd, MPK, dwa mecze PO, rundę Grand Prix, zaraz będzie druga.
Problemem jest brak prestiżowych zawodów dla zawodników drugiej linii. Czołówka (30 parę osób) spotyka się na czatach raz do dwóch razy w tygodniu od października. Tutaj bym szukał dodatkowych miejsc, a nie czteromecz z CT...
IM ISQ '14
IM ISQ '14
-
No to poszukajcie. Dobrze podsumowałeś, że patrzysz ze swojej perspektywy.
-
Podpowiem, że nie ma wielkiego znaczenia na czyim czacie jedziemy, więc przy 6 drużynach mogłyby być trójmecze, byłoby 15 kolejek zamiast 14, więc bez różnicy
A tak w temacie, to sprawiłoby że w I lidze jeździliby już tylko sami kosmici, więc radość z jazdy byłaby jeszcze mniejsza. To już wolałbym 10-zespołową ligę, bez tak wielkiej presji A jak komuś za dużo zawodów, to GP nie jest obligatoryjne...
A tak w temacie, to sprawiłoby że w I lidze jeździliby już tylko sami kosmici, więc radość z jazdy byłaby jeszcze mniejsza. To już wolałbym 10-zespołową ligę, bez tak wielkiej presji A jak komuś za dużo zawodów, to GP nie jest obligatoryjne...
- hN
Różnica jest taka, że ja czerpię jeszcze z tego przyjemność. To nie było narzekanie, bardziej "wypalenie".
Natomiast nie widzę perspektyw, żeby zmuszać dodatkowe osoby, którym już teraz często brakuje czasu do dodatkowych dwóch/sześciu spotkań, a potem jeszcze bliżej nieokreślone play-offy...
Poza tym - wbrew pozorom - przy 10 meczach w sezonie - do 7ej kolejki prawdopodobnie nic nie byłoby jasne.
Inna kwestia, że jestem zwolennikiem 8+8 i dopiero zmiany liczebności drużyn w najwyższej klasie rozgrywkowej.
Natomiast nie widzę perspektyw, żeby zmuszać dodatkowe osoby, którym już teraz często brakuje czasu do dodatkowych dwóch/sześciu spotkań, a potem jeszcze bliżej nieokreślone play-offy...
Poza tym - wbrew pozorom - przy 10 meczach w sezonie - do 7ej kolejki prawdopodobnie nic nie byłoby jasne.
Inna kwestia, że jestem zwolennikiem 8+8 i dopiero zmiany liczebności drużyn w najwyższej klasie rozgrywkowej.
IM ISQ '14
IM ISQ '14
-
Uwagi i propozycje dot. działania czatu ISQ
No OK. A przykładowo ja nie miałem nic z tego (no dobra, wbiłem na jedno GP) i co teraz?
10 meczów w rundzie zasadniczej to w mojej opinii grubo za mało. Jeśli z kolei komuś 20 to za dużo, to można zrezygnować z play off, jak już brniemy w te tematy.
- hN
Ale zapisy do eliminacji do Grand Prix były otwarte...
Przecież nikt czata nie zamyka, turnieje towarzyskie można organizować bez przeszkód. Jak ładnie poprosicie to wykorzystane pytania z ligi nawet się na sparingi znajdą...
Macie "za mało jazdy" ale nikt się nie garnie do tego, żeby organizować zawody
Przecież nikt czata nie zamyka, turnieje towarzyskie można organizować bez przeszkód. Jak ładnie poprosicie to wykorzystane pytania z ligi nawet się na sparingi znajdą...
Macie "za mało jazdy" ale nikt się nie garnie do tego, żeby organizować zawody
IM ISQ '14
IM ISQ '14
-
- Site Admin
opcji jest oczywiscie kilka, niewiadoma jest w tej chwili BAD, FT2, pozostale kluby pewnie jak staly tak stac beda. Jesli rozwazamy opcje:
- na 10-druzynowa 1. lige nas moim zdaniem nie stac, bo kto mialby w niej niby startowac poza 8 z minionego sezonu?
- 8 druzyn jest pewnie optymalne jesli FT2 jest zainteresowane startem w 1. lidze
jesli nie, to 6 wydaje mi sie jedynym sensownym wyjsciem, a czy w ramach 10, 20 czy 15 spotkan to juz z mojej perspektywy nie ma znaczenia.
Jednoczesnie, mniejsza 1. liga oznacza wieksza 2. lige.
Moj post nie mial kompletnie na celu rozwazania tego ile kto ma jazdy, tylko co bedzie najrozsadniejsze pod katem zasobow ludzkich (quizowicze) oraz zainteresowanych startem w 1. lidze klubow. Jesli jest tylu chetnych na 1. lige, aby bylo 8 czy 10 druzyn to nie widze przeszkod. Ja osobiscie po szachrajstwach BAD czy powiedzmy dyplomatycznie Delejta, burzy FT oraz roznych innych Wyspach Kokosowych wolalbym byc blizej 2. ligi niz 1.
- na 10-druzynowa 1. lige nas moim zdaniem nie stac, bo kto mialby w niej niby startowac poza 8 z minionego sezonu?
- 8 druzyn jest pewnie optymalne jesli FT2 jest zainteresowane startem w 1. lidze
jesli nie, to 6 wydaje mi sie jedynym sensownym wyjsciem, a czy w ramach 10, 20 czy 15 spotkan to juz z mojej perspektywy nie ma znaczenia.
Jednoczesnie, mniejsza 1. liga oznacza wieksza 2. lige.
Moj post nie mial kompletnie na celu rozwazania tego ile kto ma jazdy, tylko co bedzie najrozsadniejsze pod katem zasobow ludzkich (quizowicze) oraz zainteresowanych startem w 1. lidze klubow. Jesli jest tylu chetnych na 1. lige, aby bylo 8 czy 10 druzyn to nie widze przeszkod. Ja osobiscie po szachrajstwach BAD czy powiedzmy dyplomatycznie Delejta, burzy FT oraz roznych innych Wyspach Kokosowych wolalbym byc blizej 2. ligi niz 1.
- Plonek
Falanga, tak na prawdę pojechałeś łącznie sześć rund (GP A + GP B) to, że nie byłeś pełnoprawnym członkiem to tylko fakt, że dołączyłeś do quizu w późniejszej części sezonu. Generalnie gdyby chętnych w tym roku było więcej to mogliśmy jechać trzy dywizje GPA GPB GPC, ale chętnych jak widać nie było.Falanga pisze:No OK. A przykładowo ja nie miałem nic z tego (no dobra, wbiłem na jedno GP) i co teraz?
Zgadzam się, dziesięć meczów to za mało. Sezon jest zbyt zbity i wszystko jest rozgrywane w praktycznie 4-5 miesięcy listopad-luty/marzec. Czy to źle czy dobrze ciężko mi stwierdzić są pozytyw i negatywy takiego stanu rzeczy. Sprawdzałem poprzednie sezony przed upadkiem i w sumie w szoku byłem, że sezony kończyły się praktycznie w czerwcu. Czerwiec i maj to na ISQ to trochę przeginka jak ave pao, ale sezon - polowa września/ połowa kwietnia jest warty rozpatrzenia IMO.Falanga pisze:10 meczów w rundzie zasadniczej to w mojej opinii grubo za mało. Jeśli z kolei komuś 20 to za dużo, to można zrezygnować z play off, jak już brniemy w te tematy.
Zgoda z hN, ale widać, że w tym sezonie wystąpił zdecydowany przesyt ISQ po hurraoptymistycznym sezonie powrotnym. Zresztą co tu dużo mówić, nie porównujmy gówna do czekolady i nie porównujmy zawodów towarzyskich do oficjalnych bo to nie ma sensu. Inną sprawą jest fakt, że każdy by chciał jeździć, ale chętnych do organizacji turniejów jest już mniej. Ze swojej strony bo może więcej nie być okazji, w tym momencie chciałbym MEGA podziękować chłopakom, którzy pomogli w organizacji GP: Paweu, Rudolf, Vanpraag, Jessup, Slayu, Magik, Paboł, Witek. Stworzyliście najfajniejsze rozgrywki w tym roku w quizie.hN pisze:Przecież nikt czata nie zamyka, turnieje towarzyskie można organizować bez przeszkód. Jak ładnie poprosicie to wykorzystane pytania z ligi nawet się na sparingi znajdą...
Zgoda. Quizowicze powinni wyjść również z jakimiś inicjatywami a tego było w tym roku za mało.Macie "za mało jazdy" ale nikt się nie garnie do tego, żeby organizować zawody
Jeśli FT2 pojedzie w przyszłym roku a jest to mega wątpliwe w tym momencie, to na pewno chłopaki pojadą w 1 lidze. Walczyli o awans i jeździli po to, żeby awansować więc będą się chcieli sprawdzić. Natomiast tak. Uważam, że zmiana formatu rozgrywek jest w jakiś sposób potrzebna.opcji jest oczywiscie kilka, niewiadoma jest w tej chwili BAD, FT2, pozostale kluby pewnie jak staly tak stac beda. Jesli rozwazamy opcje:
FT.
-
Generalnie robimy off top, więc tak krótko - odniosłem się do startów w samym marcu.Plonek pisze: ↑24 mar 2022, 00:27Falanga, tak na prawdę pojechałeś łącznie sześć rund (GP A + GP B) to, że nie byłeś pełnoprawnym członkiem to tylko fakt, że dołączyłeś do quizu w późniejszej części sezonu. Generalnie gdyby chętnych w tym roku było więcej to mogliśmy jechać trzy dywizje GPA GPB GPC, ale chętnych jak widać nie było.
I dodam, były jeszcze imprezy towarzyskie, ale - tak jak sam napisałeś - to jest jednak inna bajka, niż mecze ligowe, czy turnieje o stawkę.
- Plonek
-
- Site Admin
Z tego co pamiętam to pierwsze trzy sezony ISQ odjechane były w krótkim czasie i wszystkie mecze były odgórnie ustalone na weekend co było chyba dużo dyskusji nad tym.
1 sezon - jesień 2002
2 sezon - wiosna 2003
3 sezon - jesień 2003
Tak wyglądał terminarz na sezon 3:
Później chyba w oczekiwaniu na czat była grubsza przerwą i wtedy już chyba od 4, sezony poszly jeden na rok.
Moze warto by było zastanowić się na tym by wrócić do dwóch sezonów na rok jeśli byli by chętni, bo nie wydaje mi się żeby trwający sezon żużlowy był przeszkodą, a wtedy więcej nowych ludzi można przyciągnąć w trakcie, przynajmniej tak to pamiętam.
Pozdrawiam.
1 sezon - jesień 2002
2 sezon - wiosna 2003
3 sezon - jesień 2003
Tak wyglądał terminarz na sezon 3:
No i liga miast w wakacje jeszcze więc jazdy było nonstop. Sezon wiosenny trwał chyba od lutego do czerwca. Czyli w sumie mozna powiedziec że wyglądało to niczym semestry w szkole.11.09 (czwartek)
Kryterium Asów (g.20) - Stadion Główny
12.09 (piątek)
I liga - I kolejka
GS Aces - RKS Hetman (g.18) - Millenium Aces Arena
Jasol Racing - QST Kamrati (g.19) - Stadion Jasol Racing
Speedway Friends - Kabaryna Speedway (g.20) - Friendship Stadium
Fanatic Legends - United Speedway (g.21) - Stadion Grom
II liga - I kolejka
Wild Wolf - Bad Company (g.18) - Stadion Dziadka Mroza
Sportowe Fakty - Black Panthers (g.18:45) - La Brazyliana
Crazy Outsiders - Toruń Team (g.19:30) - Crazy Outsiders Arena
Kompania Braci - Sunshine (g.20:15) - Front Stadium im. Gen. Smigłego-Rydza
Knight Riders - Best Club (g.21) - Stadion Knight Riders
16.09 (wtorek)
DP - I runda
I grupa: Bad Company, Fanatic Legends, RKS Hetman, Knight Riders (g.18) - Stadion Bad Company
II grupa: Speedway Friends, Kompania Braci, Sportowe Fakty, Jasol Racing (g.19) - Friendship Stadium
III grupa: Wild Wolf, QST Kamrati, Best Club, GS Aces, United Speedway (g.20) - Stadion Dziadka Mroza
IV grupa: Crazy Outsiders, Kabaryna Speedway, Toruń Team, Black Panthers, Sunshine (g.21) - Crazy Outsiders Arena
19.09 (piątek)
I liga - II kolejka
QST Kamrati - Fanatic Legends (g.18) - Kamrati Olimpic Stadium
United Speedway - Speedway Friends (g.19) - Stadion United Speedway
RKS Hetman - Jasol Racing (g.20) - Stadion im. Sakala
Kabaryna Speedway - GS Aces (g.21) - Stadion Olimpijski
II liga - II kolejka
Toruń Team - Sportowe Fakty (g.18) - Rose Toruń Arena
Black Panthers - Crazy Outsiders (g.18:45) - Black Panthers Centre
Best Club - Kompania Braci (g.19:30) - Stadion Best Clubu
Bad Company - Knight Riders (g.20:15) - Stadion Bad Company
Sunshine - Wild Wolf (g.21) - Sunset Beach
26.09 (piątek)
I liga - III kolejka
QST Kamrati - United Speedway (g.18) - Kamrati Olimpic Stadium
Jasol Racing - Kabaryna Speedway (g.19) - Stadion Jasol Racing
Speedway Friends - RKS Hetman (g.20) - Friendship Stadium
Fanatic Legends - GS Aces (g.21) - Stadion Grom
II liga - III kolejka
Kompania Braci - Bad Company (g.18) - Front Stadium im. Gen. Smigłego-Rydza
Toruń Team - Black Panthers (g.18:45) - Rose Toruń Arena
Knight Riders - Wild Wolf (g.19:30) - Stadion Knight Riders
Sportowe Fakty - Best Club (g.20:15) - La Brazyliana
Crazy Outsiders - Sunshine (g.21) - Crazy Outsiders Arena
30.09 (wtorek)
DP - II runda
IV grupa: Crazy Outsiders, Kabaryna Speedway, Toruń Team, Black Panthers, Sunshine (g.18) - Stadion Olimpijski
I grupa: Bad Company, Fanatic Legends, RKS Hetman, Knight Riders (g.19) - Stadion Grom
II grupa: Speedway Friends, Kompania Braci, Sportowe Fakty, Jasol Racing (g.20) - Front Stadium im. Gen. Smigłego-Rydza
III grupa: Wild Wolf, QST Kamrati, Best Club, GS Aces, United Speedway (g.21) - Kamrati Olimpic Stadium
03.10 (piątek)
I liga - IV kolejka
GS Aces - Speedway Friends (g.18) - Millenium Aces Arena
RKS Hetman - Fanatic Legends (g.19) - Stadion im. Sakala
United Speedway - Jasol Racing (g.20) - Stadion United Speedway
Kabaryna Speedway - QST Kamrati (g.21) - Stadion Olimpijski
II liga - IV kolejka
Wild Wolf - Sportowe Fakty (g.18) - Stadion Dziadka Mroza
Bad Company - Crazy Outsiders (g.18:45) - Stadion Bad Company
Sunshine - Knight Riders (g.19:30) - Sunset Beach
Best Club - Toruń Team (g.20:15) - Stadion Best Clubu
Black Panthers - Kompania Braci (g.21) - Black Panthers Centre
10.10 (piątek)
I liga - V kolejka
United Speedway - Kabaryna Speedway (g.18) - Stadion United Speedway
QST Kamrati - RKS Hetman (g.19) - Kamrati Olimpic Stadium
Fanatic Legends - Speedway Friends (g.20) - Stadion Grom
Jasol Racing - GS Aces (g.21) - Stadion Jasol Racing
II liga - V kolejka
Wild Wolf - Best Club (g.18) - Stadion Dziadka Mroza
Bad Company - Sunshine (g.18:45) - Stadion Bad Company
Knight Riders - Black Panthers (g.19:30) - Stadion Knight Riders
Kompania Braci - Toruń Team (g.20:15) - Front Stadium im. Gen. Smigłego-Rydza
Sportowe Fakty - Crazy Outsiders (g.21) - La Brazyliana
14.10 (wtorek)
DP - III runda
III grupa: Wild Wolf, QST Kamrati, Best Club, GS Aces, United Speedway (g.18) - Stadion Best Clubu
IV grupa: Crazy Outsiders, Kabaryna Speedway, Toruń Team, Black Panthers, Sunshine (g.19) - Rose Toruń Arena
I grupa: Bad Company, Fanatic Legends, RKS Hetman, Knight Riders (g.20) - Stadion im. Sakala
II grupa: Speedway Friends, Kompania Braci, Sportowe Fakty, Jasol Racing (g.21) - La Brazyliana
17.10 (piątek)
I liga - VI kolejka
RKS Hetman - United Speedway (g.18) - Stadion im. Sakala
Kabaryna Speedway - Fanatic Legends (g.19) - Stadion Olimpijski
II liga - VI kolejka
Crazy Outsiders - Kompania Braci (g.20) - Crazy Outsiders Arena
Toruń Team - Sunshine (g.21) - Rose Toruń Arena
18.10 (sobota)
I liga - VI kolejka
GS Aces - QST Kamrati (g.20) - Millenium Aces Arena
Speedway Friends - Jasol Racing (g.21) - Friendship Stadium
II liga - VI kolejka
Black Panthers - Wild Wolf (g.18) - Black Panthers Centre
Best Club - Bad Company (g.18:45) - Stadion Best Clubu
Sportowe Fakty - Knight Riders (g.19:30) - La Brazyliana
24.10 (piątek)
IM - 1/8 finału
I turniej (g.18) - Kamrati Olimpic Stadium
II turniej (g.19) - Stadion im. Sakala
III turniej (g.20) - Friendship Stadium
IV turniej (g.21) - Stadion Olimpijski
25.10 (sobota)
I liga - VII kolejka
QST Kamrati - Speedway Friends (g.18) - Kamrati Olimpic Stadium
United Speedway - GS Aces (g.19) - Stadion United Speedway
II liga - VII kolejka
Bad Company - Black Panthers (g.20) - Stadion Bad Company
Sunshine - Best Club (g.21) - Sunset Beach
26.10 (niedziela)
I liga - VII kolejka
RKS Hetman - Kabaryna Speedway (g.20) - Stadion im. Sakala
Jasol Racing - Fanatic Legends (g.21) - Stadion Jasol Racing
II liga - VII kolejka
Kompania Braci - Sportowe Fakty (g.18) - Front Stadium im. Gen. Smigłego-Rydza
Wild Wolf - Toruń Team (g.18:45) - Stadion Dziadka Mroza
Knight Riders - Crazy Outsiders (g.19:30) - Stadion Knight Riders
28.10 (wtorek)
DP - IV runda
II grupa: Speedway Friends, Kompania Braci, Sportowe Fakty, Jasol Racing (g.18) - Stadion Jasol Racing
III grupa: Wild Wolf, QST Kamrati, Best Club, GS Aces, United Speedway (g.19) - Millenium Aces Arena
IV grupa: Crazy Outsiders, Kabaryna Speedway, Toruń Team, Black Panthers, Sunshine (g.20) - Black Panthers Centre
I grupa: Bad Company, Fanatic Legends, RKS Hetman, Knight Riders (g.21) - Stadion Knight Riders
31.10 (piątek)
IM - 1/8 finału
V turniej (g.18) - Stadion Jasol Racing
VI turniej (g.19) - Millenium Aces Arena
VII turniej (g.20) - Stadion United Speedway
VIII turniej (g.21) - Stadion Grom
02.11 (niedziela)
I liga - VIII kolejka
Kabaryna Speedway - RKS Hetman (g.18) - Stadion Olimpijski
GS Aces - United Speedway (g.19) - Millenium Aces Arena
Fanatic Legends - Jasol Racing (g.20) - Stadion Grom
Speedway Friends - QST Kamrati (g.21) - Friendship Stadium
I liga - VIII kolejka
Kompania Braci - Knight Riders (g.18) - Front Stadium im. Gen. Smigłego-Rydza
Toruń Team - Bad Company (g.18:45) - Rose Toruń Arena
Sportowe Fakty - Sunshine (g.19:30) - La Brazyliana
Black Panthers - Best Club (g.20:15) - Black Panthers Centre
Crazy Outsiders - Wild Wolf (g.21) - Crazy Outsiders Arena
08.11 (sobota)
I liga - IX kolejka
Jasol Racing - Speedway Friends (g.18) - Stadion Jasol Racing
QST Kamrati - GS Aces (g.19) - Kamrati Olimpic Stadium
II liga - IX kolejka
Best Club - Crazy Outsiders (g.20) - Stadion Best Clubu
Knight Riders - Toruń Team (g.21) - Stadion Knight Riders
09.11 (niedziela)
I liga - IX kolejka
Fanatic Legends - Kabaryna Speedway (g.20) - Stadion Grom
United Speedway - RKS Hetman (g.21) - Stadion United Speedway
II liga - IX kolejka
Bad Company - Sportowe Fakty (g.18) - Stadion Bad Company
Wild Wolf - Kompania Braci (g.18:45) - Stadion Dziadka Mroza
Sunshine - Black Panthers (g.19:30) - Sunset Beach
11.11 (wtorek)
MPK - półfinały
1 półfinał (g.18) - QST Kamrati, GS Aces, Crazy Outsiders, Kompania Braci, Sunshine, United Speedway - Kamrati Olimpic Stadium
2 półfinał (g.19:15) - Wild Wolf, Black Panthers, Bad Company, Kabaryna Speedway, Fanatic Legends, Speedway Friends - Friendship Stadium
3 półfinał (g.20:30) - Jasol Racing, Toruń Team, Knight Riders, Sportowe Fakty, RKS Hetman, Best Club - Stadion im. Sakala
14.11 (piątek)
IM - ćwierćfinały
1 ćwierćfinał (g.18) - Stadion Główny
2 ćwierćfinał (g.20) - Stadion Główny
15.11 (sobota)
I liga - X kolejka
GS Aces - Jasol Racing (g.18) - Millenium Aces Arena
Kabaryna Speedway - United Speedway (g.19) - Stadion Olimpijski
II liga - X kolejka
Crazy Outsiders - Best Club (g.20) - Crazy Outsiders Arena
Toruń Team - Knight Riders (g.21) - Rose Toruń Arena
16.11 (niedziela)
I liga - X kolejka
Speedway Friends - Fanatic Legends (g.20) - Friendship Stadium
RKS Hetman - QST Kamrati (g.21) - Stadion im. Sakala
II liga - X kolejka
Sportowe Fakty - Bad Company (g.18) - La Brazyliana
Kompania Braci - Wild Wolf (g.18:45) - Front Stadium im. Gen. Smigłego-Rydza
Black Panthers - Sunshine (g.19:30) - Black Panthers Centre
21.11 (piątek)
IM - ćwierćfinały
3 ćwierćfinał (g.18) - Stadion Główny
4 ćwierćfinał (g.20) - Stadion Główny
22.11 (sobota)
I liga - XI kolejka
QST Kamrati - Kabaryna Speedway (g.18) - Kamrati Olimpic Stadium
Jasol Racing - United Speedway (g.19) - Stadion Jasol Racing
II liga - XI kolejka
Best Club - Black Panthers (g.20) - Stadion Best Clubu
Wild Wolf - Crazy Outsiders (g.21) - Stadion Dziadka Mroza
23.11 (niedziela)
I liga - XI kolejka
Fanatic Legends - RKS Hetman (g.20) - Stadion Grom
Speedway Friends - GS Aces (g.21) - Friendship Stadium
II liga - XI kolejka
Knight Riders - Kompania Braci (g.18) - Stadion Knight Riders
Bad Company - Toruń Team (g.18:45) - Stadion Bad Company
Sunshine - Sportowe Fakty (g.19:30) - Sunset Beach
25.11 (wtorek)
DP - V runda
III grupa: Wild Wolf, QST Kamrati, Best Club, GS Aces, United Speedway (g.18) - Stadion United Speedway
IV grupa: Crazy Outsiders, Kabaryna Speedway, Toruń Team, Black Panthers, Sunshine (g.20) - Sunset Beach
29.11 (sobota)
I liga - XII kolejka
GS Aces - Fanatic Legends (g.18) - Millenium Aces Arena
RKS Hetman - Speedway Friends (g.19) - Stadion im. Sakala
II liga - XII kolejka
Black Panthers - Bad Company (g.20) - Black Panthers Centre
Best Club - Sunshine (g.21) - Stadion Best Clubu
30.11 (niedziela)
I liga - XII kolejka
Kabaryna Speedway - Jasol Racing (g.20) - Stadion Olimpijski
United Speedway - QST Kamrati (g.21) - Stadion United Speedway
II liga - XII kolejka
Sportowe Fakty - Kompania Braci (g.18) - La Brazyliana
Toruń Team - Wild Wolf (g.18:45) - Rose Toruń Arena
Crazy Outsiders - Knight Riders (g.19:30) - Crazy Outsiders Arena
05.12 (piątek)
IM - półfinały
1 półfinał (g.18) - Stadion Główny
2 półfinał (g.20) - Stadion Główny
06.12 (sobota)
I liga - XIII kolejka
GS Aces - Kabaryna Speedway (g.18) - Millenium Aces Arena
Jasol Racing - RKS Hetman (g.19) - Stadion Jasol Racing
II liga - XIII kolejka
Kompania Braci - Crazy Outsiders (g.20) - Front Stadium im. Gen. Smigłego-Rydza
Sunshine - Toruń Team (g.21) - Sunset Beach
07.12 (niedziela)
I liga - XIII kolejka
Speedway Friends - United Speedway (g.20) - Friendship Stadium
Fanatic Legends - QST Kamrati (g.21) - Stadion Grom
II liga - XIII kolejka
Wild Wolf - Black Panthers (g.18) - Stadion Dziadka Mroza
Bad Company - Best Club (g.18:45) - Stadion Bad Company
Knight Riders - Sportowe Fakty (g.19:30) - Stadion Knight Riders
12.12 (piątek)
MPK - finał
Finał (g.20) - Stadion Główny
13.12 (sobota)
I liga - XIV kolejka
United Speedway - Fanatic Legends (g.18) - Stadion United Speedway
Kabaryna Speedway - Speedway Friends (g.19) - Stadion Olimpijski
II liga - XIV kolejka
Toruń Team - Kompania Braci (g.20) - Rose Toruń Arena
Crazy Outsiders - Sportowe Fakty (g.21) - Crazy Outsiders Arena
14.12 (niedziela)
I liga - XIV kolejka
QST Kamrati - Jasol Racing (g.20) - Kamrati Olimpic Stadium
RKS Hetman - GS Aces (g.21) - Stadion im. Sakala
II liga - XIV kolejka
Best Club - Wild Wolf (g.18) - Stadion Best Clubu
Sunshine - Bad Company (g.18:45) - Sunset Beach
Black Panthers - Knight Riders (g.19:30) - Black Panthers Centre
16.12 (wtorek)
DP - finał
20.12 (sobota)
I liga - półfinał
? - ? (g.20) - ?
II liga - XV kolejka
Sportowe Fakty - Wild Wolf (g.18) - La Brazyliana
Crazy Outsiders - Bad Company (g.18:45) - Crazy Outsiders Arena
Knight Riders - Sunshine (g.19:30) - Stadion Knight Riders
Toruń Team - Best Club (g.20:15) - Rose Toruń Arena
Kompania Braci - Black Panthers (g.21) - Front Stadium im. Gen. Smigłego-Rydza
21.12 (niedziela)
I liga - półfinał
? - ? (g.20) - ?
II liga - XVI kolejka
Bad Company - Kompania Braci (g.18) - Stadion Bad Company
Black Panthers - Toruń Team (g.18:45) - Black Panthers Centre
Wild Wolf - Knight Riders (g.19:30) - Stadion Dziadka Mroza
Best Club - Sportowe Fakty (g.20:15) - Stadion Best Clubu
Sunshine - Crazy Outsiders (g.21) - Sunset Beach
02.01 (piątek)
IM - finał
03.01 (sobota)
II liga - XVII kolejka
Sportowe Fakty - Toruń Team (g.18) - La Brazyliana
Crazy Outsiders - Black Panthers (g.18:45) - Crazy Outsiders Arena
Kompania Braci - Best Club (g.19:30) - Front Stadium im. Gen. Smigłego-Rydza
Knight Riders - Bad Company (g.20:15) - Stadion Knight Riders
Wild Wolf - Sunshine (g.21) - Stadion Dziadka Mroza
04.01 (niedziela)
II liga - XVIII kolejka
Bad Company - Wild Wolf (g.18) - Stadion Bad Company
Black Panthers - Sportowe Fakty (g.18:45) - Black Panthers Centre
Toruń Team - Crazy Outsiders (g.19:30) - Rose Toruń Arena
Sunshine - Kompania Braci (g.20:15) - Sunset Beach
Best Club - Knight Riders (g.21) - Stadion Best Clubu
10.01 (sobota)
I liga - finał
? - ? (g.20) - ?
11.01 (niedziela)
I liga - finał
? - ? (g.20) - ?
TERMINARZ OPRACOWAŁ BLEEMEK
Później chyba w oczekiwaniu na czat była grubsza przerwą i wtedy już chyba od 4, sezony poszly jeden na rok.
Moze warto by było zastanowić się na tym by wrócić do dwóch sezonów na rok jeśli byli by chętni, bo nie wydaje mi się żeby trwający sezon żużlowy był przeszkodą, a wtedy więcej nowych ludzi można przyciągnąć w trakcie, przynajmniej tak to pamiętam.
Pozdrawiam.
-
To prawda, bez przesady ze sezon przeszkadza, tym bardziej ze większość meczy isq jest rozgrywana w tygodniu. Tez bym optował za całoroczna liga i dwoma sezonami.
-
Jak dla mnie 2 sezony w ciągu roku to za dużo. Żużel jednak trochę czasu pochłania.
To jest post jakiego jeszcze nie było.
Au!
Au!
-
Dwa sezony w rok to tez według mnie za dużo, ale byłbym za tym, by zrobić coś, by dla połowy drużyn sezon nie trwał tylko od października do lutego.
-
O ile dobrze pamiętam, kiedyś po rundzie zasadniczej dzieliło się drużyny na dwie czwórki, jedna walczyła o medale, druga o utrzymanie. Każdy z każdym po 2 razy i łącznie było 20 meczów w sezonie. Może warto do tego wrócić?
Sezon 08 White Sox - 1,271 - 1 msc Trofeum Debiutantów
Sezon 09 White Sox - 1,650 - 3 msc DM ISQ, 2 msc Brązowy Kask
Sezon 10 White Sox - 1,861 - 1 msc MPK ISQ, 3 msc Złoty Kask
Sezon 11 White Sox - 1,949
Sezon 12 White Sox - 2,144
Sezon 13 White Sox - 2,015 - 2 msc MPK ISQ
Sezon 14 White Sox - 1,551 - 1 msc Srebrny Kask
Sezon 09 White Sox - 1,650 - 3 msc DM ISQ, 2 msc Brązowy Kask
Sezon 10 White Sox - 1,861 - 1 msc MPK ISQ, 3 msc Złoty Kask
Sezon 11 White Sox - 1,949
Sezon 12 White Sox - 2,144
Sezon 13 White Sox - 2,015 - 2 msc MPK ISQ
Sezon 14 White Sox - 1,551 - 1 msc Srebrny Kask
- hN
Droga wolna.
Powtórzę, że Kasper nie zamyka czatów na kłódkę.
IM ISQ '14
IM ISQ '14
-
Re: Sezon 15 - wątek ogólny
Chyba nadal nie rozumiesz tego, o czym większość tutaj pisała.
Jasne jest, że nie mamy na myśli zawodów towarzyskich. One tak naprawdę nikogo nie emocjonują. Mnie zresztą nie emocjonują też indywidualne. Chodzi o ligę, która wyzwala prawdziwe emocje.
Poza tym jestem akurat chyba ostatnią osobą, do której powinieneś adresować te słowa, bo przypominam, że cykl CeTe Cup był najdłuższym cyklem turniejów w ISQ i prawdopodobnie, być może nie aż tak szeroko, ale organizowany będzie również w tym sezonie.
Natomiast zrozum wreszcie, że nie chodzi o pojechanie "czegokolwiek", tylko o konkretne, wyzwalające emocje zawody. Zresztą o tym pisał Plonek wyżej i w pełni się z tym zgadzam.
Jasne jest, że nie mamy na myśli zawodów towarzyskich. One tak naprawdę nikogo nie emocjonują. Mnie zresztą nie emocjonują też indywidualne. Chodzi o ligę, która wyzwala prawdziwe emocje.
Poza tym jestem akurat chyba ostatnią osobą, do której powinieneś adresować te słowa, bo przypominam, że cykl CeTe Cup był najdłuższym cyklem turniejów w ISQ i prawdopodobnie, być może nie aż tak szeroko, ale organizowany będzie również w tym sezonie.
Natomiast zrozum wreszcie, że nie chodzi o pojechanie "czegokolwiek", tylko o konkretne, wyzwalające emocje zawody. Zresztą o tym pisał Plonek wyżej i w pełni się z tym zgadzam.
- hN
Ależ ja doskonale rozumiem.
Dobrze, że przywołałeś CT Cup bo nawet tam jeździli Ci, którzy jeździli najwięcej w poprzednim sezonie A i sam cykl miał dość długą przerwę przed finałem, racja? Z czego to wynikało?
Problem jest w tym, że liga się sama nie organizuje, nie wszystkie drużyny nie mają problemu z zebraniem się w każdym z ustalonych terminów w 6 osobowym składzie i trzeba rzeźbić.
Przy podziale na dwie czwórki*6 meczów dolna czwórka też będzie kończyć emocje i w lutym bo pewnie dwie drużyny będą już spokojne. Na siłę resetować punkty, żeby cały sezon szedł w piach też moim zdaniem jest bez sensu.
Przypominam, że w pierwsze trzy sezony zaczęły się DWADZIEŚCIA lat temu... DWIE DEKADY!.
Ja mam co robić i czym się interesować w tygodniu, a nie jechać dwa mecze ISQ, jakiś ćwierćfinał IM, półfinał MPK, Grand Prix i pierdyliard zawodów bo upchnęliśmy dwa sezony w pół roku.
Zorganizujcie drugą ligę, która będzie jechać od marca do czerwca... czy do kiedy tam chcecie. Ja nie widzę przeszkód, żebyście korzystali z gotowej infrastruktury.
Dobrze, że przywołałeś CT Cup bo nawet tam jeździli Ci, którzy jeździli najwięcej w poprzednim sezonie A i sam cykl miał dość długą przerwę przed finałem, racja? Z czego to wynikało?
Problem jest w tym, że liga się sama nie organizuje, nie wszystkie drużyny nie mają problemu z zebraniem się w każdym z ustalonych terminów w 6 osobowym składzie i trzeba rzeźbić.
Przy podziale na dwie czwórki*6 meczów dolna czwórka też będzie kończyć emocje i w lutym bo pewnie dwie drużyny będą już spokojne. Na siłę resetować punkty, żeby cały sezon szedł w piach też moim zdaniem jest bez sensu.
Przypominam, że w pierwsze trzy sezony zaczęły się DWADZIEŚCIA lat temu... DWIE DEKADY!.
Ja mam co robić i czym się interesować w tygodniu, a nie jechać dwa mecze ISQ, jakiś ćwierćfinał IM, półfinał MPK, Grand Prix i pierdyliard zawodów bo upchnęliśmy dwa sezony w pół roku.
Zorganizujcie drugą ligę, która będzie jechać od marca do czerwca... czy do kiedy tam chcecie. Ja nie widzę przeszkód, żebyście korzystali z gotowej infrastruktury.
IM ISQ '14
IM ISQ '14
-
Rany, sorry za szczerość, ale strasznie mnie irytuje takie wyolbrzymianie.
Wystarczy po prostu by sezon trwał od wrzesnia do kwietnia, tak jak napisał Plonek.
Wystarczy po prostu by sezon trwał od wrzesnia do kwietnia, tak jak napisał Plonek.
- hN
Udowodnij mi frekwencją na zawodach towarzyskich w kwietniu, że jest sens jechać jak na dworze jest 20 kilka stopni i można robić X innych rzeczy, że jest sens przeciągać na siłę ostateczne ligowe rozstrzygnięcia.
IM ISQ '14
IM ISQ '14