Jessup - program i pytania do kandydata
-
- Site Admin
Jessup - program i pytania do kandydata
Odpowiedzi z Portalu:
1. Kim jesteś i skąd się wziąłeś w ISQ?
2. Opisz swą dotychczasowa aktywność w ISQ.
3. Dlaczego kandydujesz do Zarządu?
4. Co chciałbyś zrobić jako członek Zarządu, opisz swój program.
5. Coś od siebie jeśli chcesz.
1.Myślę że większość chłopaków z ISQ mnie zna w ISQ zacząłem się bawić jakoś w 2009 roku za namową Orzecha
2. W tym sezonie zadebiutowałem jako jeden z trenerów RS plus zorganizowałem dużą ilość turniejów indywidualnych.
3. Do kandydowania zmobilizowali mnie koledzy z RS
4. Najważniejsze dla mnie to wyjście na zewnątrz i pozyskanie nowych uczestników quizu. Warto byłoby też mocniej przyjrzeć się jakości puszczanych pytań na ligę, bo czasami przez coś takiego wkradała się niepotrzebna nerwówka.
5. Hawajska dla każdego
1. Kim jesteś i skąd się wziąłeś w ISQ?
2. Opisz swą dotychczasowa aktywność w ISQ.
3. Dlaczego kandydujesz do Zarządu?
4. Co chciałbyś zrobić jako członek Zarządu, opisz swój program.
5. Coś od siebie jeśli chcesz.
1.Myślę że większość chłopaków z ISQ mnie zna w ISQ zacząłem się bawić jakoś w 2009 roku za namową Orzecha
2. W tym sezonie zadebiutowałem jako jeden z trenerów RS plus zorganizowałem dużą ilość turniejów indywidualnych.
3. Do kandydowania zmobilizowali mnie koledzy z RS
4. Najważniejsze dla mnie to wyjście na zewnątrz i pozyskanie nowych uczestników quizu. Warto byłoby też mocniej przyjrzeć się jakości puszczanych pytań na ligę, bo czasami przez coś takiego wkradała się niepotrzebna nerwówka.
5. Hawajska dla każdego
- hN
Re: Jessup - program i pytania do kandydata
Czy masz już jakieś konkretne pomysły na "wyjście na zewnątrz" oraz "pozyskanie nowych uczestników"?Najważniejsze dla mnie to wyjście na zewnątrz i pozyskanie nowych uczestników quizu
DM ISQ '11 DM ISQ '10 DM ISQ '12 DM ISQ '15 DM ISQ '16
MPK ISQ '14 MPK ISQ '05 MPK ISQ '08
IM ISQ '14
MPK ISQ '14 MPK ISQ '05 MPK ISQ '08
IM ISQ '14
ktoś bardzo mądry pisze:ISQ to tylko zabawa.
- Paweu
Uderz w stół, a nożyce się odezwą.
..."Jeden pindol był cieniutki, a drugi gruby jak świnia. Może ukąszenie świni boli, lecz to rany po leszczynie goją się dłużej."...
DMP ISQ '06 '07 '12
IMP ISQ '06
MPPK ISQ '07 '08 '12 '13
Złoty Nick '12
Trofeum Debiutantów '06
Śr.bieg. z całej "kariery": 2,298
DMP ISQ '06 '07 '12
IMP ISQ '06
MPPK ISQ '07 '08 '12 '13
Złoty Nick '12
Trofeum Debiutantów '06
Śr.bieg. z całej "kariery": 2,298
-
Moje pytania do kandydatów na członka Zarządu - każdy dostaje te same:
1. Jakie konkretne działania marketingowe uważasz za właściwe do podjęcia, by pozyskać nowych chętnych do zabawy?
2. Jakie konkretne pomysły masz na to, by pozyskać środki na funkcjonowanie i rozwój ISQ? Jeśli mają one pochodzić od quizowiczów, to czy utrzymujemy wpłaty dobrowolne, czy wprowadzamy jakieś limity drużynowe lub indywidualne? Jeśli pochodzić mają z zewnątrz od sponsorów, to w jaki sposób ich do tego zachęcić?
3. Jak rozwiązać problem polegający na tym, że nowi uczestnicy bardzo szybko mogą się zrazić wysokim poziomem pytań?
4. Jaki system rozgrywek ligowych uważasz za optymalny? Taki, jak był w sezonie 13, czy inny?
5. Jak wyobrażasz sobie funkcjonowanie drugiej ligi? Czy zawodnicy z pierwszej ligi będą mogli startować w drugiej na zasadzie "gościa"? Czy zawodnicy z drugiej ligi będą mogli startować w pierwszej lidze? Jeśli tak, to na jakich zasadach?
6. Jakie masz pomysły na to, by zwiększyć transparentność pracy Zarządu oraz by quizowicze mieli większy wpływ na funkcjonowanie quizu? Czy uważasz, że jest to potrzebne, czy obecne działania są wystarczające?
7. W jaki sposób zachęcić więcej quizowiczów do sędziowania oraz jak zapobiec temu, by nie zniechęcali się do sędziowania, co wielokrotnie miało miejsce w sezonie 13?
8. Jakie masz pomysły na zawody pozaligowe, urozmaicające rozgrywki?
9. Czy w roku kalendarzowym powinien być tylko jeden sezon, czy dwa? Dlaczego?
10. Ile Twoim zdaniem osób powinien liczyć Zarząd, by praca była optymalna?
1. Jakie konkretne działania marketingowe uważasz za właściwe do podjęcia, by pozyskać nowych chętnych do zabawy?
2. Jakie konkretne pomysły masz na to, by pozyskać środki na funkcjonowanie i rozwój ISQ? Jeśli mają one pochodzić od quizowiczów, to czy utrzymujemy wpłaty dobrowolne, czy wprowadzamy jakieś limity drużynowe lub indywidualne? Jeśli pochodzić mają z zewnątrz od sponsorów, to w jaki sposób ich do tego zachęcić?
3. Jak rozwiązać problem polegający na tym, że nowi uczestnicy bardzo szybko mogą się zrazić wysokim poziomem pytań?
4. Jaki system rozgrywek ligowych uważasz za optymalny? Taki, jak był w sezonie 13, czy inny?
5. Jak wyobrażasz sobie funkcjonowanie drugiej ligi? Czy zawodnicy z pierwszej ligi będą mogli startować w drugiej na zasadzie "gościa"? Czy zawodnicy z drugiej ligi będą mogli startować w pierwszej lidze? Jeśli tak, to na jakich zasadach?
6. Jakie masz pomysły na to, by zwiększyć transparentność pracy Zarządu oraz by quizowicze mieli większy wpływ na funkcjonowanie quizu? Czy uważasz, że jest to potrzebne, czy obecne działania są wystarczające?
7. W jaki sposób zachęcić więcej quizowiczów do sędziowania oraz jak zapobiec temu, by nie zniechęcali się do sędziowania, co wielokrotnie miało miejsce w sezonie 13?
-
Mam pomysł. Każdy z nas działa lub udziela się w klubie. Myślę że dobrym pomysłem było by rozreklamować ISQ na grupach klubowych na facebook albo twitter. Druga opcja jest taka żeby każdy z quizowiczów przyprowadził kogoś nowego do zabawy. Można było by to promować punktami w rankingu aktywności za aktywowanie każdego nowego gracza
-
Myślę, że ta druga opcja odpada, bo gdyby było to możliwe, to każdy już by to wcześniej zrobił.Jessup pisze: ↑13 kwie 2021, 20:43Mam pomysł. Każdy z nas działa lub udziela się w klubie. Myślę że dobrym pomysłem było by rozreklamować ISQ na grupach klubowych na facebook albo twitter. Druga opcja jest taka żeby każdy z quizowiczów przyprowadził kogoś nowego do zabawy. Można było by to promować punktami w rankingu aktywności za aktywowanie każdego nowego gracza
Co do pierwszej opcji, to pytanie, kto poza Tobą miałby taką siłę przebicia, by media klubowe napisały o isq?
-
1. Nie ma idealnego rozwiązania aby skuteczne rozreklamować ISQ. Myślę że każdy pomysł który się zrodzi warto wykorzystać. Fajną opcją mogła by być współpraca z klubami lub z PZM warto było by napisać do nich oficjalnego meila. Opisać dokładnie co to jest ISQ może coś z tego wyjść.Aszotek pisze: ↑13 kwie 2021, 15:59 Moje pytania do kandydatów na członka Zarządu - każdy dostaje te same:
2. Finansowanie ISQ, opcje dwie można zrobić to tak że wpisowe na sezon to 20-30 zł razy ilość uczestników daje nam fajną pulę na sezon. Z drugiej strony wiadomo że nie każdy chciałby płacić za zabawę. Co do sponsorów tutaj można to robić metodą zapytaj meilowo.
3. Poziom wiedzy uczestników jest bardzo zróżnicowany. Nowi widząc zakończenie biegu po 3 czy 4 sekundach mogą się zniechęcić. Dlatego dobrym rozwiązaniem będzie II liga plus turnieje juniorów. Można by też zrobić dwa biegi debiutantów podczas meczów I ligi liczone do wyniku.
4.Taki system rozgrywek jak w tej chwili jest optymalny. Ewentualnie dla przegranej czwórki można by zrobić dodatkowy czwórmecz aby za szybko nie kończyli sezonu.
5. Wszystko zależy od ilości uczestników jaki format ona będzie miała i czy wystartuje. Co do startów zawodników z wyższych lig trzeba to rozwiązać trochę inaczej niż w tym sezonie w lidze miast. Średnia nie zawsze jest wykładnikiem wiedzy zawodnika.
6. Każdy dobry pomysł jest wart sprawdzenia. Myślę że powinna być jedna osoba w zarządzie która każdy pomysł gracza będzie przedstawiać dla zarządu, który stwierdzi czy jest to dobre czy nie.
7. Zakazać pytania na pytaniach własnych, z drugiej strony pulowi muszą trochę więcej przyłożyć się do weryfikacji pytań, nie jest to łatwe z powodu ich ilości dlatego pytania które budzą wątpliwości powinny zostać w rezerwie.
8. Myślę że to co było w tym roku było wystarczające. Aktywni gracze dość mocno wypełniają terminarz zawodami.
9. Opcja z jednym sezonem jest ok. Latem jest dużo ciekawszych rzeczy do robienia niż komputer. Spokojnie sezon zimowy do tego wystarczy.
10. 6 do 7 osób wystarczy do rozdzielenia zadań aby ISQ funkcjonowało bez przeszkód.
-
-
Aszotek pisze: ↑13 kwie 2021, 20:45Myślę, że ta druga opcja odpada, bo gdyby było to możliwe, to każdy już by to wcześniej zrobił.Jessup pisze: ↑13 kwie 2021, 20:43Mam pomysł. Każdy z nas działa lub udziela się w klubie. Myślę że dobrym pomysłem było by rozreklamować ISQ na grupach klubowych na facebook albo twitter. Druga opcja jest taka żeby każdy z quizowiczów przyprowadził kogoś nowego do zabawy. Można było by to promować punktami w rankingu aktywności za aktywowanie każdego nowego gracza
Co do pierwszej opcji, to pytanie, kto poza Tobą miałby taką siłę przebicia, by media klubowe napisały o isq?
Nigdy nie mów nigdy dla drugiej opcji dasz wędkę mogą pojawić się ryby.
Co do opcji pierwszej nie ja jeden ma wtyki czy działa w klubach więc opcja myślę że by była. Sam chętnie mogę pogadać o tym z Wojtkiem Jankowskim z Nice może oni byli by to chętnie rozreklamowali.
-
Zakazanie sędziowania na własnych funkcjonuje już od jakiegoś czasu, a pytam o zapobieżenie sytuacji, jaka miała miejsce w finale, gdy sędziowały cały czas te same osoby. Jak zachęcić pozostałych?
Do tej pory nie próbowałeś "przemycić" tematu ISQ w mediach klubowych?
Bieg dla debiutantów to ciekawy pomysł, ale jak to zrobić, skoro nie wszystkie drużyny mają debiutantów i to niekoniecznie z własnej winy, tylko dlatego, że czas oczekiwania na znalezienie klubu to zwykle kilka godzin, a większość trafia do Witka?
Co do reszty - jakie byłyby trzy pierwsze rzeczy (nowe), które chciałbyś zrobić jako członek Zarządu wspólnie z pozostałymi osobami z tego szanownego gremium?
Bieg dla debiutantów to ciekawy pomysł, ale jak to zrobić, skoro nie wszystkie drużyny mają debiutantów i to niekoniecznie z własnej winy, tylko dlatego, że czas oczekiwania na znalezienie klubu to zwykle kilka godzin, a większość trafia do Witka?
Co do reszty - jakie byłyby trzy pierwsze rzeczy (nowe), które chciałbyś zrobić jako członek Zarządu wspólnie z pozostałymi osobami z tego szanownego gremium?
-
Funkcjonuje to fakt. Pomysł mam taki że każdy klub zgłasza po 2-3 ludzi do sędziowania i przed kolejką jest losowanie sędziego pod dane spotkanie. Pomysł był podczas mistrzostw Piły lecz nie z mojej winy informacja się nie ukazała. Bieg debiutantów myślę że jak by został wprowadzony to można by go lekko zmodyfikować i jeśli klub nie miał by w swoich szeregach nowych rajderów można by to zrobić trochę inaczej. Wtedy można by puszczać zawodników którzy mają średnią biegową niższą niż 0.7 pkt na bieg w danym sezonie. Trz pierwsze rzeczy? Dopieścić regulamin, zachęcić młodych i wypić piwoAszotek pisze: ↑13 kwie 2021, 22:22 Zakazanie sędziowania na własnych funkcjonuje już od jakiegoś czasu, a pytam o zapobieżenie sytuacji, jaka miała miejsce w finale, gdy sędziowały cały czas te same osoby. Jak zachęcić pozostałych?
-
Wydaje mi się, że znalezienie przez każdą drużynę na każdą kolejkę 2-3 osób gotowych sędziować, nie wiedząc, czy ostatecznie zostaną wylosowani, jest praktycznie niemożliwe. Nie mówiąc już o tym, że wydaje mi się dość kontrowersyjnym pomysł, gdy to drużyny proponują sędziów, bo nawet jeśli ma on być wybrany w drodze losowania, to nadal sędzią będzie ktoś "wybrany" przez klub. Formułując to pytanie, bardziej zastanawiałem się, jak przyciągnąć nowych sędziów do sędziowania i premiować tych, którzy sędziują, niż przerzucać to na kluby
Edyta:
Dobra, chyba źle zrozumiałem. Chyba chodziło Ci o zgłoszenie 2-3 osób do sędziowania z każdego klubu przed sezonem i losowanie przed każdą kolejką. Tylko tu mamy ten problem, że przecież nie możemy zakładać, że każdemu zgłoszonemu sędziemu będzie pasował termin.
Edyta:
Dobra, chyba źle zrozumiałem. Chyba chodziło Ci o zgłoszenie 2-3 osób do sędziowania z każdego klubu przed sezonem i losowanie przed każdą kolejką. Tylko tu mamy ten problem, że przecież nie możemy zakładać, że każdemu zgłoszonemu sędziemu będzie pasował termin.
Ostatnio zmieniony 13 kwie 2021, 22:36 przez Aszotek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Wszystko zależy od tego ilu nowych chce faktycznie sędziować. Można by zrobić tak że przed każdą kolejką mamy 12 godzin na wpisanie akcesu i wtedy zarząd wybierał by sędziego. Ewentualnie jeżeli powstanie II liga sędziowanie można dać dla nowych aby mogli zobaczyć jak to wygląda z trochę mniejszym ciężaremAszotek pisze: ↑13 kwie 2021, 22:35 Wydaje mi się, że znalezienie przez każdą drużynę na każdą kolejkę 2-3 osób gotowych sędziować, nie wiedząc, czy ostatecznie zostaną wylosowani, jest praktycznie niemożliwe. Nie mówiąc już o tym, że wydaje mi się dość kontrowersyjnym pomysł, gdy to drużyny proponują sędziów, bo nawet jeśli ma on być wybrany w drodze losowania, to nadal sędzią będzie ktoś "wybrany" przez klub. Formułując to pytanie, bardziej zastanawiałem się, jak przyciągnąć nowych sędziów do sędziowania i premiować tych, którzy sędziują, niż przerzucać to na kluby
-
No to pytanie - skąd brać tych „nowych”? Co byś zrobił, by ich zachęcić do zgłaszania się?
-
Dlatego każdy klub zgłasza 2 osoby przy 8 zespołach jak było w tym roku mamy 16 sędziów na 4 mecze tutaj zawsze minimum 4 osobą z tego grona termin by pasował.Aszotek pisze: ↑13 kwie 2021, 22:35 Wydaje mi się, że znalezienie przez każdą drużynę na każdą kolejkę 2-3 osób gotowych sędziować, nie wiedząc, czy ostatecznie zostaną wylosowani, jest praktycznie niemożliwe. Nie mówiąc już o tym, że wydaje mi się dość kontrowersyjnym pomysł, gdy to drużyny proponują sędziów, bo nawet jeśli ma on być wybrany w drodze losowania, to nadal sędzią będzie ktoś "wybrany" przez klub. Formułując to pytanie, bardziej zastanawiałem się, jak przyciągnąć nowych sędziów do sędziowania i premiować tych, którzy sędziują, niż przerzucać to na kluby
Edyta:
-
To już oni sami muszą się zgłosić. Nikogo na siłę nie zmusimy do większej aktywności w quizie. Z drugiej strony zrobić zasadę kija i marchewki. Nowy sędzia może dostać większą ilość punktów do rankingu
-
Pytanie bonusowe - jeśli miałbyś wybrać spośród zgłoszonych kandydatów, nie głosując na siebie, kogo byś wybrał i dlaczego?
-
- Site Admin
szczerze musze przyznac, ze nie wiem w jaki sposob odpowiedz na to pytanie ma pokazac ktory kandydat jest lepszy chyba że to "Randka w ciemno", to pytanie do kandydata nr 1 jak najbardziej zasadne
-
Każdy zna pracę innych kandydatów. Praca w Zarządzie to nie tylko indywidualne działanie, ale przede wszystkim umiejetność pracy w grupie, czasami dyplomacji.
-
- Site Admin
Mam kolejne pytanie i proszę nie traktować go osobiście. Wszelkie podobieństwo jest przypadkowe.
1) Czy jeśli wyjdziesz z inicjatywą i reszta Zarządu Cię przegłosuje i będzie sprzeciw, to obrazisz się i zaniechasz działalności/ograniczysz zaangażowanie?
2) Tak samo jak wejdzie jakiś rewolucyjny pomysł, który będzie przeciwny do Twoich przekonań, to będziesz kontynuował pracę w Zarządzie?
1) Czy jeśli wyjdziesz z inicjatywą i reszta Zarządu Cię przegłosuje i będzie sprzeciw, to obrazisz się i zaniechasz działalności/ograniczysz zaangażowanie?
2) Tak samo jak wejdzie jakiś rewolucyjny pomysł, który będzie przeciwny do Twoich przekonań, to będziesz kontynuował pracę w Zarządzie?
Indywidualny Mistrz ISQ 09'
Drużynowy Mistrz ISQ 08', 09'
Złoty Nick 07'
Kariera: Red Sox (5-15) - 1684 punktów, 873 biegów, śr. 1,929.
Drużynowy Mistrz ISQ 08', 09'
Złoty Nick 07'
Kariera: Red Sox (5-15) - 1684 punktów, 873 biegów, śr. 1,929.
-
-
Odpowiadając na pytania jesteśmy dorośli Każdy z nas ma swoje zdanie i rozmowa i jeszcze raz rozmowa przyniesie zawsze jakiś konsensus. Damy radę !Witek pisze: ↑14 kwie 2021, 09:52 Mam kolejne pytanie i proszę nie traktować go osobiście. Wszelkie podobieństwo jest przypadkowe.
- Rudolf
Mam kilka pytań do każdego z kandydatów:
1. Czy jesteście za przywróceniem Jakubo oraz Gallopa do Quizu po spełnieniu warunków z decyzji Zarządu?
1a) Jeżeli dowiedziałbyś się że Twój kolega z zespołu może stosować niedozwolone wsparcie, co byś rekomendował Zarządowi?
2. Jeżeli po wprowadzeniu pieniężnych składek drużynowych na utrzymanie Quizu, Twój zespół nie będzie chciał płacić, jesteś gotów zagłosować za jego ukaraniem?
3. Jaki jest Twój stosunek do amnestii przed sezonem 13-tym?
4. Którą decyzję Zarządu z tego sezonu uważasz za najlepszą, a którą za najgorszą? Uzasadnij odpowiedź
5. Jak bardzo gotów jesteś poświęcić się dla Quizu?
1. Czy jesteście za przywróceniem Jakubo oraz Gallopa do Quizu po spełnieniu warunków z decyzji Zarządu?
1a) Jeżeli dowiedziałbyś się że Twój kolega z zespołu może stosować niedozwolone wsparcie, co byś rekomendował Zarządowi?
2. Jeżeli po wprowadzeniu pieniężnych składek drużynowych na utrzymanie Quizu, Twój zespół nie będzie chciał płacić, jesteś gotów zagłosować za jego ukaraniem?
3. Jaki jest Twój stosunek do amnestii przed sezonem 13-tym?
4. Którą decyzję Zarządu z tego sezonu uważasz za najlepszą, a którą za najgorszą? Uzasadnij odpowiedź
5. Jak bardzo gotów jesteś poświęcić się dla Quizu?
"Deszcze niespokojne
potargały sad.
A my na tej wojnie
ładnych parę lat..."
potargały sad.
A my na tej wojnie
ładnych parę lat..."
-
Kilka pytań o pytania.
1. Ilu według Was powinno być pulowych?
2. Ile znaków minimum, maksimum w pytaniach, a także jakie pytania byście odrzucali,a jakie akceptowali. Pytania o części, czy też Chrzanowską wzbudziły sporo kontrowersji. Czyli jak daleko można się posunąć według Was w pytaniu ?
3. W tym sezonie nie ma z tym problemu, ale też nie szaleliśmy z ilością zawodów. Nie mieliśmy choćby DP czy oficjalnego GP. Chodzi oczywiście o zasobność puli. Przed upadkiem quizu był to chyba częsty problem. Jak powiększyć bazę pytań oraz jak zachęcić/ wymusić tworzenie ich przez większą ilość quizowiczów?
4. Pojawił się komunikat, że od przyszłego sezonu będzie mieli RA indywidualne, a nie drużynowe. Jak oceniacie wstępnie tą zmianę. Czy według Was może ona zwiększyć aktywność wśród graczy?
5. Ile +/- sam w tym sezonie napisałeś pytań?
1. Ilu według Was powinno być pulowych?
2. Ile znaków minimum, maksimum w pytaniach, a także jakie pytania byście odrzucali,a jakie akceptowali. Pytania o części, czy też Chrzanowską wzbudziły sporo kontrowersji. Czyli jak daleko można się posunąć według Was w pytaniu ?
3. W tym sezonie nie ma z tym problemu, ale też nie szaleliśmy z ilością zawodów. Nie mieliśmy choćby DP czy oficjalnego GP. Chodzi oczywiście o zasobność puli. Przed upadkiem quizu był to chyba częsty problem. Jak powiększyć bazę pytań oraz jak zachęcić/ wymusić tworzenie ich przez większą ilość quizowiczów?
4. Pojawił się komunikat, że od przyszłego sezonu będzie mieli RA indywidualne, a nie drużynowe. Jak oceniacie wstępnie tą zmianę. Czy według Was może ona zwiększyć aktywność wśród graczy?
5. Ile +/- sam w tym sezonie napisałeś pytań?
-
Odpiszę na wasze pytania jutro wrócę z nad morza