Hej,
Wiem, że każdy z nas ma dużo mniej czasu latem na ISQ, jednak nie chcielibyśmy was zostawić na 6 miesięcy bez zawodów (wszak warto jest raz na jakiś czas się rozerwać). W kontekście lata pada kilka propozycji, jedną z nich jest cykl Indywidualnych Mistrzostw Miast. Byłyby to zawody indywidualne, w których przyznawane by były tytuły IM danego miasta / regionu. Każde zawody osobne jako jednostka, ale wliczające się do "klasyfikacji medalowej", która powstałaby w oparciu o ilość 1. miejsc w pojedynczych zawodach (rundzie), potem ilość 2. miejsc itp. Jak widać klasyfikacja byłaby niezobowiązująca do pojawienia się na każdym turnieju, a pierwszeństwo udziału mieliby reprezentanci danego miasta. Oczywiście pytania prawdopodobnie dotyczyłyby głównie danego miasta / regionu.
Teraz moje pytanie, w sumie kluczowe dla całego przedsięwzięcia: ile osób skusiłoby się na organizację pojedynczej rundy? Może w duecie / trio etc? Ja zaczynam i czekam na opinie oraz oferty:
1. IM Szwecji (Vastervik)
IM Miast / liga letnia
-
Re: IM Miast / liga letnia
Mogą być używane pytania?
-
- Site Admin
mysle, ze jak najbardziej, ale dam znac na dniach wstepnie zalozmy, ze tak
- PiotrekSL
- Site Admin
Myślę, że to super pomysł. Liga Miast jest najlepszym formatem na lato, ale jest uciążliwa. Ludzie nie mają na nią czasu. Połowa osób w drużynach to namówieniu przez pozostałych, ale jak się potem okazuje nie mają czasu na starty. Dlatego zawody indywidualne, bez jakiejś punktowej klasyfikacji będą najlepszą opcją. Dopuściłbym jak najbardziej używane pytanie, a w razie dobrej woli zawsze można używane pytania lekko przerobić, co już będzie szybsze niż pisanie ich od podstaw. Zawody indywidualne nie będą zobowiązujące ani przymusowe "no dobra muszę być się zapisałem, po co mi to było". Jest termin, że tego i tego dnia są Mistrzostwa np. Częstochowy i przychodzi tylu ludzi ilu chce, a organizator powinien każdemu zapewnić miejsce. Przecież jak przyjdzie więcej niż 16, to można zrobić jakieś krótkie eliminacje czy wziąć tabelę z IPP tą na 20 osób. Ja sam wrzucałem już na forum tabele na różne ilości osób (6,7,8,13,21). Może ktoś byłby w stanie je excelowo bardziej podrasować. To, że na takie zawody przyjdzie np. 8 osób nie powinno być powodem żeby sobie z tego powodu psuli zabawę ci co przyszli bo mają ochotę poza sezonem się pościgać w quizie. Na pewno będzie tak, że raz przyjdzie więcej ludzi innym razem mniej.
Ja chętnie przy kilku takich mogę być współorganizatorem lub poprowadzę sam. Więc do listy mogę dopisać:
-IM Gorzowa (na pewno tradycyjnie z pozostałymi z naszych stron)
-IM Wielkiej Brytanii (zapraszam do współpracy lubiących ten temat)
-Szlaka Piastowska - IM Poznania
Niech zbierze się choćby 10 takich zawodów, organizowanych czasami co tydzień, czasami co dwa i już wystarczy ścigania na okres maj-sierpień i zaspokoi to popyt na głodnych jakiejkolwiek rywalizacji w okresie poza sezonem ISQ. Nikt nikogo nie będzie ciągnął na siłę jak przy lidze miast, że chodź, bo brakuje czwartego i ktoś musi lecieć na 21:00 na mecz, gdzie latem jest jeszcze widno. Ten co siedzi w domu i ma czas to przyjdzie. Ten, który by musiał zepsuć plany rodzinie, to nie przyjdzie i każdy będzie zadowolony.
Ja chętnie przy kilku takich mogę być współorganizatorem lub poprowadzę sam. Więc do listy mogę dopisać:
-IM Gorzowa (na pewno tradycyjnie z pozostałymi z naszych stron)
-IM Wielkiej Brytanii (zapraszam do współpracy lubiących ten temat)
-Szlaka Piastowska - IM Poznania
Niech zbierze się choćby 10 takich zawodów, organizowanych czasami co tydzień, czasami co dwa i już wystarczy ścigania na okres maj-sierpień i zaspokoi to popyt na głodnych jakiejkolwiek rywalizacji w okresie poza sezonem ISQ. Nikt nikogo nie będzie ciągnął na siłę jak przy lidze miast, że chodź, bo brakuje czwartego i ktoś musi lecieć na 21:00 na mecz, gdzie latem jest jeszcze widno. Ten co siedzi w domu i ma czas to przyjdzie. Ten, który by musiał zepsuć plany rodzinie, to nie przyjdzie i każdy będzie zadowolony.
- Rudolf
Od mnie doszłyby IM Wysp Kokosowych oraz IM Europy Zachodniej
"Deszcze niespokojne
potargały sad.
A my na tej wojnie
ładnych parę lat..."
potargały sad.
A my na tej wojnie
ładnych parę lat..."
-
- Kontaktowanie:
Ja od siebie mogę dorzucić Indywidualne Mistrzostwa Częstochowy, ale z zastrzeżeniem, że ludzie związani z miastem mają pierwszeństwo udziału i musi im w większości pasować termin zawodów. Mogę się również podjąć Indywidualnych Mistrzostw Świętochłowic i skoro idziemy w jakieś wymyślne wydarzenia, to również Indywidualnych Mistrzostw Azji
1. miejsce w DM ISQ '14
1. miejsce w 2. lidze '14
1. miejsce w IM Spisu '14
1. miejsce w 4. Lidze Dwójek '15 z mrs. Tusią
1. miejsce w Drużynowym Pucharze Miast '15
3. miejsce w Kryterium Asów '15
3. miejsce w Złotym Nicku '13
1. miejsce w 2. lidze '14
1. miejsce w IM Spisu '14
1. miejsce w 4. Lidze Dwójek '15 z mrs. Tusią
1. miejsce w Drużynowym Pucharze Miast '15
3. miejsce w Kryterium Asów '15