Teorie Spiskowe FT

Komentatornia i inne zagadnienia dotyczące ISQ
yaras

Re: Teorie Spiskowe FT

Post autor: yaras »

Plonek pisze: 10 mar 2024, 16:54 Żaden pojedynczy screen też tego nie przedstawi, trzeba to po prostu zobaczyć jako całość. Jak to w rzeczywistości wyglądało z mojego punktu widzenia? Opiszę.
Czyli tak - Cysu przedstawił kupę skrinów, które postanowiłem jakoś mniej lub bardziej udanie przebadać. W odpowiedzi dostałem dwa skriny Paboła które też mają coś udowadniać (udowadniają głównie, że Kasper zrobił dwa zera na zawodach towarzyskich). Teraz ty postanowiłeś wyjechać z jakimś sofizmatem, że te oszustwa to są ale trzeba się w nie wpatrywać tak długo i wnikliwie aż się je dojrzy - byt zależny od świadomości. Nikt nie próbował polemizować z moimi obserwacjami - jeśli są chujowe to chętnie bym usłyszał dlaczego. Nie usłyszałem.

Naiwnie liczyłem, że chodzi wam o jakiekolwiek argumenty, niemniej poza tezą nie ma nic. Jest szereg poszlak, które kogoś mogą przekonywać, ja uznaję je za niewystarczające. Kiedyś na jednym turnieju spisałem po Danielu "blazejczak zbigniew bogdan" w 1.5 sekundy bo brakowało mi tylko Bogdana. Dzisiaj musiałbym się tłumaczyć jako potencjalnie winny.

Argument o tym, że nie chcecie/nie myślicie o sankcjach jest z kolei przezabawny. Czyli naryliście tu dla zabawy? Jeśli wg was jest winny to wrzuciliscie to żeby się moralnie wywyższyć? Zgnoić go? Przeprowadzanie tak drobiazgowego i groteskowego śledztwa w celu wywołania samego fermentu nie mieści mi się w głowie jeśli nie ma na celu pociągnięcie Kaspera do konsekwencji. "Jest winny ale nie żądamy konsekwencji" - czyli niech ktoś mu za nas dopierdoli kiedy my łaskawie zawnioskujeny o łagodniejszy wymiar kary?

Sory Plonek, szanuję cię i za aktywność chłopaków z FT w kwiz, moja jest na dalece niższym poziomie, ale przez to że praktycznie nikogo tu nie znam i trzymam jedynie z chłopakami z RZ mam ogląd sytuacji z dalsza. bawicie się granatem nie wiedząc czy ktoś wyciągnął zawleczkę.

Tyle ode mnie, więcej już się nie wypowiem, bo chuj to kogo w zasadzie obchodzi. Napisałem co wiedziałem i starczy.
s12 (1L) Toxic Lizards 46 pkt/42 (1,095), 3 m. IMPJ
s15 (2L) Rycerze Zodiaku 201 pkt + 23/112 (1,795)
s16 (1L) Rycerze Zodiaku 114 pkt + 20/76 (1,500), 3 m. SK
s17 (1L) Rycerze Zodiaku 72 pkt + 12/49 (1,469)

Awatar użytkownika
Molken

Post autor: Molken »

yaras pisze: 10 mar 2024, 17:53 Teraz ty postanowiłeś wyjechać z jakimś sofizmatem, że te oszustwa to są ale trzeba się w nie wpatrywać tak długo i wnikliwie aż się je dojrzy - byt zależny od świadomości.
Ja może tylko dodam, bo wydaje mi się, że chłopaki próbowali to w jakiś sposób przekazać, ale ewidentnie im nie wyszło.

Zarówno Cysu, jak i Plonek pisali o tym, że jak spojrzy się na każdy pojedynczy screen to nie widać w nich niczego złego (i mają rację), a screeny w tym temacie wrzucone są bardziej informacyjnie, dla potwierdzenia, że rzeczywiście sprawdzili rzeczy, o których mówią. Od samego początku chodzi im jednak o spojrzenie z szerszej perspektywy na przytoczone liczby, oni też po spojrzeniu na jeden czy dwa biegi nie twierdzili, że Kasper robi coś nie tak.

Dla przykładu, załóżmy, że dostałeś się do ogólnopolskiego dyktanda. Jest tam was ogólnie 100, a Ty jesteś uważany za gościa w TOP5 konkursu pod kątem wiedzy i talentu. Zamykają was w ortograficznym kołchozie na bite 100 dni, codziennie piszecie zajebiste dyktando, wszystko elegancko zabezpieczone komputerowo, każdy z was podczas dyktanda zamykany jest w osobnym pomieszczeniu, dostajecie laptopa, logujecie się na swoje konto, piszecie to w tym samym czasie z innymi ludźmi. Podczas ostatniej edycji, powiedzmy, dwa lata temu (bo Plonek i Cysu sprawdzili wyrywkowo wyniki sprzed dwóch lat) robisz tyle samo błędów co Twoi rywale z TOP5.

W tej edycji jednak okazało się, że śpisz w pokoju z szafką, w której schowane są wszystkie zaplanowane dyktanda na cały okres trwania konkursu, a na stole stoi laptop, który ma dostęp do administracji programem do dyktand. Bez klucza, bez zamka, bez hasła. Po prostu, śpisz obok kupki dyktand, które będą zadawane każdego kolejnego dnia całej masie ortograficznych mózgów i obok komputera, w którym możesz administrować systemem dyktand. Powiem więcej, w pokoju nie ma kamer, nikt nie sprawdzi, czy przeglądałeś te dyktanda, czy z konta administratora nie wklepałeś sobie dla swojego maila innych praw niż dla innych użytkowników, bo nikt oprócz Ciebie dostępu do tego pokoju nie ma. Powiem więcej, nikt oprócz Ciebie nie ma dostępu do administracji tym programem do dyktand, bo masz jedyny komputer, który może to robić. Być może ustawiłeś sobie, że akurat jak zalogujesz się na swoje konto, to podczas pisania podkreśla Ci błędnie napisane słowa. A być może ustawiłeś sobie liczenie błędów w Twoich dyktandach na żywo. Cholera wie czy i na co wpadłeś. Nagle liczba błędów w Twoich dyktandach spada do poziomu, w którym Twój bezpośredni rywal z TOP5 robi ich aż o 90% więcej, mimo, że jeszcze dwa lata temu robiliście ich praktycznie tyle samo.

Inni uczestnicy dyktanda zauważyli, że możesz mieć przewagę, więc podzielili się tymi wątpliwościami z komisją, która dba o prawidłowy przebieg dyktand i poinformowali wszystkich uczestników, że osoba, która śpi w pokoju z dostępem do szafki z materiałami i komputerem administracji poprawiła nagle wyniki i robi 90% mniej błędów niż bezpośredni rywale, a przecież jeszcze w ostatniej edycji robiła ich mniej więcej tyle samo. Pokazują palcem wszystkie Twoje dyktanda, że wszędzie tam gdzie inni się mylili, Ty nawet nie znając słowa, praktycznie zawsze trafiałeś dobrze. Ludzie klepią Cię po plecach i mówią - oni wymyślają, to kwestia umiejętności i szczęścia.

Tak to mniej więcej wygląda. Nie można Cię złapać za rękę, bo nikt inny nie ma dostępu do administracji. Nie można Cię złapać za rękę, bo każdy z was jest zamknięty w innym pomieszczeniu. Nie można zrobić nic, można za to spojrzeć na pewną prawidłowość. Z dużej perspektywy. Perspektywa ma znaczenie w tym przypadku. Nie chodzi zatem o wpatrywanie się tak długo, aż się coś dojrzy, tylko o wpatrywanie się z takiej odległości, żeby zobaczyć całość.

Oczywiście, można uznać, że inni uczestnicy się uwzięli, bo przegrywają - jasne, timing był turbo niefortunny i wyszło bardzo nieelegancko, jednak timing nie zmienia matematyki. Ty robisz 4 błędy, kiedy Twój największy odwieczny rywal robi ich w tym czasie 35. Dwa lata temu robiliście ich praktycznie tyle samo. Możesz mieć szczęście w jednych czy drugich zawodach, Twoja wiedza może pomóc w kolejnych pięciu i rzeczywiście możesz przejść suchą stopą przez miejsca, w których potykali się inni, nawet najlepsi. Nie da się tego robić cały rok, nie da się nie robić błędów przez cały rok dyktand. A tu się dało. O to w tym wszystkim chodzi.
🏆 | DMP ISQ ➡️ S06, S13, S14, S15, S16
Zdobywca największej liczby DMP ISQ w historii.

LyderKKZ

Post autor: LyderKKZ »

yaras pisze: 10 mar 2024, 17:53
Plonek pisze: 10 mar 2024, 16:54 Żaden pojedynczy screen też tego nie przedstawi, trzeba to po prostu zobaczyć jako całość. Jak to w rzeczywistości wyglądało z mojego punktu widzenia? Opiszę.
Czyli tak - Cysu przedstawił kupę skrinów, które postanowiłem jakoś mniej lub bardziej udanie przebadać. W odpowiedzi dostałem dwa skriny Paboła które też mają coś udowadniać (udowadniają głównie, że Kasper zrobił dwa zera na zawodach towarzyskich). Teraz ty postanowiłeś wyjechać z jakimś sofizmatem, że te oszustwa to są ale trzeba się w nie wpatrywać tak długo i wnikliwie aż się je dojrzy - byt zależny od świadomości. Nikt nie próbował polemizować z moimi obserwacjami - jeśli są chujowe to chętnie bym usłyszał dlaczego. Nie usłyszałem.

Naiwnie liczyłem, że chodzi wam o jakiekolwiek argumenty, niemniej poza tezą nie ma nic. Jest szereg poszlak, które kogoś mogą przekonywać, ja uznaję je za niewystarczające. Kiedyś na jednym turnieju spisałem po Danielu "blazejczak zbigniew bogdan" w 1.5 sekundy bo brakowało mi tylko Bogdana. Dzisiaj musiałbym się tłumaczyć jako potencjalnie winny.

Argument o tym, że nie chcecie/nie myślicie o sankcjach jest z kolei przezabawny. Czyli naryliście tu dla zabawy? Jeśli wg was jest winny to wrzuciliscie to żeby się moralnie wywyższyć? Zgnoić go? Przeprowadzanie tak drobiazgowego i groteskowego śledztwa w celu wywołania samego fermentu nie mieści mi się w głowie jeśli nie ma na celu pociągnięcie Kaspera do konsekwencji. "Jest winny ale nie żądamy konsekwencji" - czyli niech ktoś mu za nas dopierdoli kiedy my łaskawie zawnioskujeny o łagodniejszy wymiar kary?

Sory Plonek, szanuję cię i za aktywność chłopaków z FT w kwiz, moja jest na dalece niższym poziomie, ale przez to że praktycznie nikogo tu nie znam i trzymam jedynie z chłopakami z RZ mam ogląd sytuacji z dalsza. bawicie się granatem nie wiedząc czy ktoś wyciągnął zawleczkę.

Tyle ode mnie, więcej już się nie wypowiem, bo chuj to kogo w zasadzie obchodzi. Napisałem co wiedziałem i starczy.

Ja tak krótko, bo już chyba nie ma sensu ta dyskusja. Każdy kto się zapoznał z wątkiem to już opinię sobie wyrobił i jej nie zmieni.

Natomiast co Ty oczekiwałeś od Paboła? Posłużył się tylko z tymi screenami, gdzie "testowali" Kaspera? Uważam, że łatwiej byłoby tutaj wyciągnąć wnioski, gdyby zrobili to częściej, ale to też nie jest takie proste. Jeśli jest inaczej niech ktoś z FT mnie wyprostuje.

Natomiast co do wyciągania konsekwencji wobec Kaspera? Myślę, że gdyby Zarząd zajął się od razu tematem to byc może nie było tego wątku i całej sprawy nagłośnionej. Dwa jeśli Kasper faktycznie ma coś na sumieniu to po nagłośnieniu może zaniecha takich praktyk, bo teraz każdy kto ma wątpliwości będzie patrzył Mu na ręce.
:lol:

Awatar użytkownika
Plonek

Post autor: Plonek »

Obrazek
Aktualizacja.
15.03.2024
godz. 23:51
FT.

Cysu

Post autor: Cysu »

Każdy możę obie wierzyć w co chce. Jedni wierzą w latającego potwora spaghetti, inni nie.

Dopiero dziś przeczytałem cały wątek i jeszcze odniosę się do kilku kwestii.

Tak, każdy wyścig rozpatrywany indywidualnie da się jakoś wytłumaczyć. A to wiedza, a to sędzia, a to inni szybsi, a to doczytywał pytanie. Tyle ile takich przypadków? Sam nieraz doczytuje - czy to sprawia, że jestem tak czujny na odpowiedzi innych?

Co do spisywania przez innych. Nie robiłem statystyk, może ktoś inny chciałby się pobawić, ale w ISQ bardzo mało spisują Vanpraag i Falanga. Obaj są nastawieni na trójki i obaj rzeczywiście mają drugi wynik w lidze pod względem zwycięstw. Robią to kosztem dwójek (mają po 8 i kosztem zer).

Jednak obaj w całym sezonie spisali więcej błędnych odpowiedzi niż Kasper. Nie chce tu dawać statystyk, bo liczenie było pobieżne. Przypomnę, że w lidze Kasper "pomylił" się 4 razy.

Kasper z pewnością ma dużą wiedzę i jest w stanie eliminować błędne odpowiedzi, tylko czy zawsze tak się da? W niektórych zawodach bez problemu. Można nie spisywać żadnej odpowiedzi bo nie pasują do pytaniel ale czy zawsze? Według co tu niektórzy twierdzą to się da.

Sezon ligowy Kaspera w tym sezonie to 31 zwycięstw biegowych i 42 dwójki. Zwyciestw biegowych ma mniej niż Cysu, Falanga, Daniel, Vanpraag, Peer, PiotrekSL, Speed i Jessup. Ośmiu zawodników teoretycznie ma większą wiedzę, bo wykazało się nią zdobywając indywidualne zwycięstwa. Tylko dlaczego żaden z nich nie potrafi tak doskonale przesiewać błędnych odpowiedzi? Dlaczego tej wiedzy nie przekuwa w trójki? Tylko w doskonały moment spisu?

Wziałem trzy pierwsze mecze ligowe Cysa i Daniela. Mam w tym roku 55 wygranych wyścigów, czyli sporo więcej od Kaspera. Jednak nie potrafię tak przesiewać informacji o błędnych odpowiedziach jak on. W tych trzech meczach na spisie wykazałem się brakiem zdolności "Kasperowych" i zaliczyłem aż 6 błędnych spisów

Daniel w tym roku wygrał 31 wyścigów - podobnie jak Kasper. W pierwszych trzech meczach popełnił 4 błędy na spisie. Czyli tyle ile Kasper w CAŁYM sezonie ligowym.

Cysu - 2,1,3=6 błędne spisy przy wynikach:
3,1,3,0,3
3,3,3,3,3
2,3,1,3,3

Daniel - 0,2,2=4 błędne spisy przy wynikach:
2,0,0,3,3
3,3,1,2,1
0,1,1,3,w

W ostatnim meczu z RS, raz spisał złą odpowiedź. W pozostałych pięciu wyścigach mu się to nie zdarzyło, przy wyniku 2,2,2,2,2,3.

Kasper ma naprawdę doskonały NOS do prawidłowych odpowiedzi. Jak nikt inny w tej zabawie. Nie spisuje po kolegach z drużyny, po rywalach do momentu aż nie pojawi się dobra odpowiedź. Wtedy jego odpowiedź pojawia się na czacie, a sędzia za chwilę przyznaje punkty. I tak było w niemal 60 wyścigach, których nie wygrał.

Cysu

Post autor: Cysu »

Sezon ligowy w wykonaniu Kaspera dobiegł końca. Możemy zatem podsumować jego dokonania na spisie w rozgrywkach ligowych. Skupimy się na błędnie spisanych odpowiedziach. Takiego wyczynu dokonał w cały sezonie - 20 meczach zaledwie pięć razy. Średnio do takiego zdarzenia dochodziło w co czwartym meczu.

Przyjrzyjmy się tym błędnym spisom od początku.

Z pierwszą sytuacją - z tym że nie klasycznym spisem - mamy do czynienia w pierwszym meczu. Kasper pisze Henryk Gry - po tym jak system pokazał, że odpowiedź Henryk Grys jest już bardzo blisko - ponieważ zawiera 4 literówki.

Na kolejny mecz czekamy do 4 kolejki, gdzie błędnie spisany zostaje Roman Olech - błędnie spisuje Romana Olecha, ale zaraz poprawia na Roberta. Jeszcze przed przyznaniem punktów, mimo limitów, poprawia na odpowiedź prawidłową.

Kolejny spis zdarzył się w 11 kolejce, przeciwko BF. Tutaj dochodzi do błędnie spisanej odpowiedzi Lukas Fienhage Stal. Chwilę wcześniej po 4 literówki na takiej odpowiedzi mają inni gracze. Czyli odpowiedź jest bliska prawidłowej. Czy zatem dedukował, że ktoś popełnił literówki w odpowiedzi?

Do kolejnej sytuacji z błędnym spisem dochodzi w meczu z RS, już po ujawnieniu procederu na forum. Kasper spisuje po raz pierwszy odpowiedź tak daleką od prawidłowej. Spisuje Łukaszewicz Duszyński zamiast prawidłowej odpowiedzi Łęcki Duszyński.

Ostatni błędny spis wydarzył się w biegu nr 13 ostatniego meczu z BF. Spis dotyczył Daniela Stalkowskiego. System w tym wypadku wykrył 3 literówki, odpowiedź niemal prawidłowa. Kasper szybko orientuje się, że to jest odpowiedź błędna. Po 2 sekundach po błędnym Danielu Stalkowskim i 1,3 sek. od przyznania punktów przez sędziego na czacie pojawia się prawidłowy "Damian Stalkowski".

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dołączam jeszcze statystyki spisu Kaspera z sezon 14

Obrazek

Awatar użytkownika
hN

Post autor: hN »

Obrazek
🥇 DM ISQ '11 🥈 DM ISQ '10 🥈 DM ISQ '12 🥉DM ISQ '15 🥉DM ISQ '16
🥇 MPK ISQ '14 🥈 MPK ISQ '05 🥈 MPK ISQ '08
🥉 IM ISQ '14
ktoś bardzo mądry pisze:ISQ to tylko zabawa.

Aszotek

Post autor: Aszotek »

Tylko, że gdyby w tym ostatnim meczu Kasper widział literówki, to myślę, że widząc 1 literówkę u Lowiego, nie wysyłałby w ogóle Daniela (ctrl + a), a Damiana nie spisywałby ponad 3 sekundy…

Kwiti
Kontaktowanie:

Post autor: Kwiti »

Niezły cyrk robicie. Plonek, że Ty na to pozwalasz.. zgaście światło już quizowi, przebiliscie Badów 😁

Sezon #6, Buoni Fantasmas - 1,250 (15/12)
Sezon #7, WhiteSox - 1,824 (129/68)
Sezon #8, Dobre Duszki - 1,464 (41/28) 3. miejsce w Kryterium Asów
Sezon #9, White Sox - 1,423 (74/52) Brąz DM ISQ
Sezon #10, White Sox - 1,514 (106/70) Finalista IM ISQ, Złoty medal MPK ISQ
Sezon #11, Champions Team - 1,625 (26/16)
Sezon #12, Ekipa Remontowa - 1,630 (88/54)
Sezon #13, Red Sox - 1,500 (93/62), Finalista IM ISQ, 3. miejsce w IM Częstochowy
Sezon #14, Red Sox - 1,154 (15/13)
Sezon #15, Red Sox (gość) - 1,533 (46/30), Black Sox - 1,831 (108/59)
Sezon #16, Red Sox - 1,067 (16/15) / Black Sox (gość) - 2,091 (23/11)
TepyCoelho pisze:Wlasnie pokazales swoja mityczna obiektywnosc 🤣 nerwowo nozkami przebierasz, zeby tylko wyszlo ze sie okazalo ze oszukujemy. A tu taki chuj 🤣

Cinek
Kontaktowanie:

Post autor: Cinek »

Kwiti pisze: 21 mar 2024, 07:20 Niezły cyrk robicie. Plonek, że Ty na to pozwalasz.. zgaście światło już quizowi, przebiliscie Badów 😁
Doktor złota rada. Znalazł sposób na uzdrowienie ISQ. Rozumiem, że 19 biegów na twoim koncie, to gasnące światło. Może zgaśnie :roll: Są jednak tacy, którym zależy, aby ich światełko quizowe jeszcze trochę poświeciło ;)
1. miejsce w DM ISQ '14
1. miejsce w 2. lidze '14
1. miejsce w IM Spisu '14
1. miejsce w 4. Lidze Dwójek '15 z mrs. Tusią
1. miejsce w Drużynowym Pucharze Miast '15
3. miejsce w Kryterium Asów '15
3. miejsce w Złotym Nicku '13

Awatar użytkownika
Paweu

Post autor: Paweu »

I to jest piękne. Lata mijają, a kwiti nadal jest zjebany na umyśle. Inteligencja na poziomie paczki fajek, i to takiej bardziej pustej, niż pełnej. Nie zmieniaj się dla nas. 🥰
..."Jeden pindol był cieniutki, a drugi gruby jak świnia. Może ukąszenie świni boli, lecz to rany po leszczynie goją się dłużej."...

DMP ISQ '06 '07 '12
IMP ISQ '06
MPPK ISQ '07 '08 '12 '13
Złoty Nick '12
Trofeum Debiutantów '06

Śr.bieg. z całej "kariery": 2,298

Witek
Site Admin

Post autor: Witek »

Panowie się lekko zagalopowali. Zamykam temat. Jeśli ktoś natomiast chce dodać coś konstruktywnego, np. kolejne analizy statystyk, to proszę o kontakt.
Indywidualny Mistrz ISQ 09'
Drużynowy Mistrz ISQ 08', 09'
Złoty Nick 07'

Kariera: Red Sox (5-15) - 1684 punktów, 873 biegów, śr. 1,929.

Zablokowany

Wróć do „Dookoła ISQ”