Co nowego na portalu?

Komentatornia i inne zagadnienia dotyczące ISQ
boski
Site Admin

Re: Co nowego na portalu?

Post autor: boski »

Jako, że moja historia życiową potoczyła się względnie podobnie jak Jaśka to mam parę wniosków z tego wywiadu, które być może nie są oczywiste jeśli mieszka się w Polsce. Odpowiedź na Twoje wątpliwości jest taka Aszotku - ludzie podejmując decyzję o emigracji wybierają coś, kosztem czegoś. Jasiek na pewno również miał dużo gorszych jak i lepszych chwil, a w taki sposób próbuje usprawiedliwić przed samym sobą swoją decyzję. Więc niekoniecznie taki obraz musi wynikać z braku świadomości

yaras

Post autor: yaras »

Aszotek pisze: 25 lut 2023, 11:07 Czy autor wywiadu może porozmawiać z Jaśkiem i wyjaśnić, że przez ostatnie 20 lat trochę się tu zmieniło?
no jeżeli przyznał, że bardziej czuje się Australijczykiem niż Polakiem to nie wiem, czy miałoby to większy sens; ciężko udowadniać światowcom, że nie mieszkamy w kurnych chatach i nie kłaniamy się dziedzicom; myślę, że boski sugerujący freudowski syndrom wyparcia ma sporo racji
s12 (1L) Toxic Lizards 46 pkt/42 (1,095), 3 m. IMPJ
s15 (2L) Rycerze Zodiaku 201 pkt + 23/112 (1,795)
s16 (1L) Rycerze Zodiaku 114 pkt + 20/76 (1,500), 3 m. SK
s17 (1L) Rycerze Zodiaku 38 pkt + 4/26 (1,462)

Awatar użytkownika
Pirek

Post autor: Pirek »

A tam, za bardzo się przejmujecie. Generalnie w Quizie widzę - momentami nie do końca zdrową - fascynację byłymi grajkami. No byli, fajnie, na dzień dzisiejszy ja, boski, czy Styrcu przebiliśmy ich pracę na rzecz Quizu xWiele. Witek to wgl jest najważniejszą osobą w dziejach tej zabawy i przyszło nam działać w takich czasach - zostało tylko doceniać. Wywiad potraktować w ramach ciekawostki i nic poza tym.
A zdanie na temat kraju, gdzie ledwie ktoś zahaczył o wejście na rynek millenialsów, nie mówiąc chociażby o pokoleniu Z? "OK Boomer", tyle. Byle mu się wiodło w tej Australii i szło po jego myśli, nikt nikomu nie zazdrości.

Edit: wybaczcie, nie wymieniałem wszystkich, w tym tych najważniejszych po Łukaszu; Kaspera, hNa, Slaya, Rudolfa, Daniela, Lowiego, etc. Pokłon dla wszystkich, którzy poświęcają swój czas od reaktywacji, ba - działali już przed nią przy moderacji, kwestiach technicznych, sędziowaniu, trenowaniu, pytaniach i wielu innych aspektach tej wspaniałej zabawy ;* (sobota xD)
Ostatnio zmieniony 25 lut 2023, 23:21 przez Pirek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Rudolf

Post autor: Rudolf »

yaras pisze: 25 lut 2023, 12:53
Aszotek pisze: 25 lut 2023, 11:07 Czy autor wywiadu może porozmawiać z Jaśkiem i wyjaśnić, że przez ostatnie 20 lat trochę się tu zmieniło?
no jeżeli przyznał, że bardziej czuje się Australijczykiem niż Polakiem to nie wiem, czy miałoby to większy sens; ciężko udowadniać światowcom, że nie mieszkamy w kurnych chatach i nie kłaniamy się dziedzicom; myślę, że boski sugerujący freudowski syndrom wyparcia ma sporo racji
Ale przecież mieszkamy w lepiankach z gówna (może nie aż takiego jak kartonowe domki z chameryki ale również słabe), wybieramy te same debilne rozwiązania licząc że przyniosą inny skutek, natomiast w każdej dyskusji dwóch osób pojawiają się trzy różne opinie na ten sam jeden problem.

No i najważniejsze: przypierdalamy się o detale nie patrząc na big picture.
"Deszcze niespokojne
potargały sad.
A my na tej wojnie
ładnych parę lat..."

boski
Site Admin

Post autor: boski »

Na swoim przykładzie - dla mnie Gorzów jak każde inne miasto w Polsce tego rzędu wielkości nie ma żadnych perspektyw dla osób w wieku przed i produkcyjnym. Taka mam opinię i z resztą większość moich znajomych wyjechała do większych ośrodków. Nie zmienia to faktu, że część tam jednak mieszka, a w mojej głowie sobie tego tak bardzo nie wyobrażam, że często wyolbrzymiam problemy. Pewnie część z nas ma podobny obraz swojego miasteczka / wsi / miasta rodzinnego.

yaras

Post autor: yaras »

Rudolf pisze: 25 lut 2023, 22:55
yaras pisze: 25 lut 2023, 12:53
Ale przecież mieszkamy w lepiankach z gówna (może nie aż takiego jak kartonowe domki z chameryki ale również słabe), wybieramy te same debilne rozwiązania licząc że przyniosą inny skutek, natomiast w każdej dyskusji dwóch osób pojawiają się trzy różne opinie na ten sam jeden problem.

No i najważniejsze: przypierdalamy się o detale nie patrząc na big picture.
Dobry car, złe Polaki. Jak dobrze uffff, to już mi z powrotem ciepło w majtkach,
s12 (1L) Toxic Lizards 46 pkt/42 (1,095), 3 m. IMPJ
s15 (2L) Rycerze Zodiaku 201 pkt + 23/112 (1,795)
s16 (1L) Rycerze Zodiaku 114 pkt + 20/76 (1,500), 3 m. SK
s17 (1L) Rycerze Zodiaku 38 pkt + 4/26 (1,462)

Witek
Site Admin

Post autor: Witek »

Poszukuję chętnych do tworzenia żużlowych ciekawostek na Portal ISQ. Krótkie formy, coś w stylu:

https://isq.com.pl/2022/02/26/czy-wiesz ... ut-moneta/

https://isq.com.pl/2022/02/11/czy-wiesz ... grywkowej/
Indywidualny Mistrz ISQ 09'
Drużynowy Mistrz ISQ 08', 09'
Złoty Nick 07'

Kariera: Red Sox (5-15) - 1684 punktów, 873 biegów, śr. 1,929.

Awatar użytkownika
Rudolf

Post autor: Rudolf »

Jaka częstotliwość?
"Deszcze niespokojne
potargały sad.
A my na tej wojnie
ładnych parę lat..."

Witek
Site Admin

Post autor: Witek »

Dowolna, zależna od liczby chętnych. Nie ma się czego bać. Tworzycie pytania, to korzystacie z jakiegoś źródła. Wystarczy dopisać akapit więcej i mamy fajną bazę ciekawostek na portal. Kiedyś ktoś z tego może skorzystać.
Indywidualny Mistrz ISQ 09'
Drużynowy Mistrz ISQ 08', 09'
Złoty Nick 07'

Kariera: Red Sox (5-15) - 1684 punktów, 873 biegów, śr. 1,929.

Odpowiedz

Wróć do „Dookoła ISQ”