Ale wyszczególnione jest promowanie lokalnych inicjatyw, które nie są nastawione na zysk, czyli np. promocja stowarzyszenia, fundacji itd.?Artas pisze: ↑28 gru 2022, 21:56 W Regulaminie Przynależności Klubowej lub w załączonym do niego Zbiorze zasad regulujących stosunek między zawodnikiem i klubem, które w ostatnich miesiącach, dzięki pewnemu dilerowi samochodowemu, wertowałem dość dokładnie, jest to wyszczególnione. Jak to działa w praktyce? Nie wiem, bo to akurat nie było mi potrzebneWiem jedynie, że na wszelkich publikacjach zawodnika z Ekstraligi musi być logo ekstraligi - pocztówki, kalendarze, materiały wideo. Jakby to było w naszym przypadku? Może warto będzie się uśmiechnąć do kogoś z Ekstraligi?
W obecnej chwili to działa tak, że de fakto Kasper i ja ponosimy prywatne koszty, które gdzieś tam są opłacane (Kasp serwer, ja domenę). Jako, że prowadzimy działalność i pewne rzeczy fakturujemy - można to podpiąć pod promocję poza kontraktem - co za tym idzie możemy dostać pozew, ale są tu osoby, które to lepiej ogarniają.
W przypadku społecznych inicjatyw realizowanych przez Stowarzyszenia, Fundacje itd. nie trzeba nawet podpisywać kwitów bo nie spełniają one roli promocji, chyba, że są fundowane w konkretnym zakresie przez konkretne firmy. Temat skomplikowany, ale w naszym przypadku - jeżeli fundowalibyśmy sobie ISQ z własnych składek na stowarzyszenie w celu krzewienia kultury fizycznej i tradycji sportu żużlowego - to teoretycznie mogą mam naskoczyć. Problem jest wtedy taki, że nie powinniśmy z tytułu promocji pobierać jakichkolwiek korzyści finansowych.
U mnie w klubie, też z zawodnikami podpisujemy umowy na wykorzystanie wizerunku, ale fakt, że prawników mamy mniej niż PGEE

W geście dobrej woli napisałem już dawno...
edit:
... i już wiem, że kalendarzy nie ma, dodruk nie jest planowany i cały misterny plan poszedł w pizdu