XI kolejka (01.02.2021-07.02.2021)

Wyniki I ligi ISQ
Magik

Re: XI kolejka (01.02.2021-07.02.2021)

Post autor: Magik »

Nie masz przepraszać człowieku.
Jak nie pamiętasz co Cię tak mocno motywowało to z mojej strony koniec tematu.

Baw się, pisz pytania, prowadź CT, wygrywaj biegi, mecze ,turnieje. Tylko przestań przepraszać.

Aszotek

Post autor: Aszotek »

Dodam tylko, bo chyba nigdy nie wyjaśniłem - to, że Farndon trafił do DD nie było zamierzone i nie było niczym personalnym. Po prostu Riki miał pewne podejrzenia co do Farndona zaraz po rejestracji na forum, a pod latarnia najciemniej - uznałem wtedy, ze najbezpieczniej będzie w DD, bo wtedy utne te podejrzenia. Tyle. Przepraszam, ze tak wyszło i ze DD na tym ucierpiało.

Magik

Blisko. Naprawdę nie musisz mnie przepraszać, nikogo z DD też. Starczy, no będą Ci nie raz przypominać te alternatywne nicki, jak mi częste 0,że jestem wolny i łydki :lol: (KMWTW). Tak już będzie pewnie. Nie byliśmy wtedy już dzieciakami, to też wpływa na ocenę sytuacji.

Rychu był już wtedy praktycznie nie aktywny.

Dodam tylko, że byłem przeciwny amnesti, nie będę tego ukrywał większość i tak o tym wie. Ale nie ja tu decyduje, zaakceptowałem,jak zauważyłeś mimo to jestem w ogonie osób atakujących Cię. Jeśli dzięki temu jest jeden klub więcej, aktywni quizowicze niech tak będzie.

Tylko Ty przestań Nas przepraszać, wracać do tego z powiedzmy nie pełną analizą wydarzeń ;) To może przestaną Farndonować ,czas pokaże.

Awatar użytkownika
Citas
Kontaktowanie:

Post autor: Citas »

Malak pisze: 11 lut 2021, 23:29 Zrozumcie, że Lowigus ma prawo być zły o te decyzje czy ogólnie prowadzenie meczu. Kolejna sprawa - tutaj rozmawiamy o ISQ, nie o życiu. Każdy z nas jest dorosły, to fakt, ma swoje sprawy, ale tutaj jesteśmy quizowiczami. I tak, jak CT jest najstarszym klubem istniejącym w ISQ, tak DD ma swoją tożsamość. A częścią tej tożsamości jest utracony tytuł w sezonie 11 głównie przez sprawę Aszotka, spadek motywacji na sezon 12, kompletnie posypał się nam przez te wydarzenia sztab trenerski i ogólnie było do dupy.
Pełna zgoda, no prawie pełna. Każdemu z nas zdarzyło się pewnie napisać coś w emocjach. Mi wielokrotnie, ale później tego typu słabe wpisy kasuję ewentualnie przeproszę. Nic więcej.
Jeśli chcesz pokoju, szykuj się do wojny

boski
Site Admin

Post autor: boski »

Malak pisze: 11 lut 2021, 23:29 Ja powiem tak - no nie miał dnia Aszotek, ale sam jestem przez niektórych obwiniany za brak awansu do finału IM ISQ ostatnio, więc wiem, że jest przykro. Fakt jest taki, że pomimo tych błędów, które na pewno niepotrzebnie generowały napięcie, Aszotek nie ustawił meczu. RS wygrało, bo było lepsze, za co gratulacje dla nich.

Odnośnie protestów - uważam, że sędzia dobrze zrobił, że odrzucił protest do pierwszego biegu, gdyż oparty był o cytat z jednej książki. W innej książce cytat mówił co innego, Magik wspominał, że sam ś.p. Plech jeszcze za życia mówił wersję zgodną z pytaniem w którymś programie na nsport. Natomiast sens pytania był ok. Jeżeli chodzi o protest do bodajże 10 biegu - słusznie i słusznie powtórzony, ewidentnie podpowiedź na raty zmyliła boskiego, który drugi raz udzielił tej samej odpowiedzi pod jej wpływem. Ale ponownie - głupi błąd sędziego, nic innego. Kto nigdy nie puścił biegu w złej obsadzie, wkleił samej odpowiedzi bez pytania czy jakkolwiek inaczej nie zawalił jako sędzia, niech pierwszy rzuci kamieniem. Zdarza się po prostu i tyle.

Odnośnie Lowigusa. Levis, bo głównie Ciebie widzę jako „adwokata” (hehe) Aszotka. Myślę, że spuśćmy trochę z tonu i tyle. Zrozumcie, że Lowigus ma prawo być zły o te decyzje czy ogólnie prowadzenie meczu. Kolejna sprawa - tutaj rozmawiamy o ISQ, nie o życiu. Każdy z nas jest dorosły, to fakt, ma swoje sprawy, ale tutaj jesteśmy quizowiczami. I tak, jak CT jest najstarszym klubem istniejącym w ISQ, tak DD ma swoją tożsamość. A częścią tej tożsamości jest utracony tytuł w sezonie 11 głównie przez sprawę Aszotka, spadek motywacji na sezon 12, kompletnie posypał się nam przez te wydarzenia sztab trenerski i ogólnie było do dupy. I nie palimy wizerunku Radka na stosie, nie wyzywamy go na czacie, bo to nie ma sensu. Natomiast nie przesadzajmy w druga stronę - nie bądźmy delikatni, że ktoś wspomni Farndona, Maku czy Maestro. Tak było i tyle. Tak, jak ja w typerze spytałem, czy mogę stawiać w Farndonach. Żarcik i tyle. Radka lubię, na którymś sparingu nawet była okazja zamienić kilka słów o dzieciakach i jest ok.

Ostatni temat - Coku, Kwiti. Jeżeli Tępy wbija i nazywa kogoś z Was kmiotkiem, to prosisz opa o kicka, a Zarząd wymierza karę po przejrzeniu transcriptu. Bo tak to zmierzamy donikąd.
Po meczu zgadzam się w 100%. Ta informacja z 1. pytania była powiedzmy wątpliwa, ale zupełnie nie zmienia to faktu, że przegraliśmy 5:1 na wiedzę, a nie przez nieścisłość. Co do 10. - gdyby nie było powtórki nie byłbym zły, ale szczerze - byłem zmylony podpowiedzią.

Z moimi zawodnikami już porozmawialiśmy po meczu, mam nadzieję, że każdy wnioski wyciągnie we własnym zakresie i sytuacja się nie powtórzy.

Dzięki za gratulacje, tak jak pisałem już przed meczem bardzo się cieszyłem na nasz pojedynek, bo uważam że jesteście cholernie mocnym przeciwnikiem. I z resztą gdyby nie trochę szczęścia, to jeszcze w 15. biegu mogliście ten mecz wyciągnąć. Tak naprawdę zabawa się dopiero zaczyna.

Co do Lowiego - kompletnie rozumiem, że ta wiadomość była napisana w złości.

Awatar użytkownika
hN

Post autor: hN »

Aszotek pisze: 11 lut 2021, 23:34 Dodam tylko, bo chyba nigdy nie wyjaśniłem - to, że Farndon trafił do DD nie było zamierzone i nie było niczym personalnym. Po prostu Riki miał pewne podejrzenia co do Farndona zaraz po rejestracji na forum, a pod latarnia najciemniej - uznałem wtedy, ze najbezpieczniej będzie w DD, bo wtedy utne te podejrzenia. Tyle. Przepraszam, ze tak wyszło i ze DD na tym ucierpiało.
Ja tylko dodam od siebie, że jak chcesz Radku kogoś przeprosić to znajdź Rysia i do niego to skieruj.
🥇 DM ISQ '11 🥈 DM ISQ '10 🥈 DM ISQ '12 🥉DM ISQ '15 🥉DM ISQ '16
🥇 MPK ISQ '14 🥈 MPK ISQ '05 🥈 MPK ISQ '08
🥉 IM ISQ '14
ktoś bardzo mądry pisze:ISQ to tylko zabawa.

Aszotek

Magik pisze: 11 lut 2021, 23:48 Blisko. Naprawdę nie musisz mnie przepraszać, nikogo z DD też. Starczy, no będą Ci nie raz przypominać te alternatywne nicki, jak mi częste 0,że jestem wolny i łydki :lol: (KMWTW). Tak już będzie pewnie. Nie byliśmy wtedy już dzieciakami, to też wpływa na ocenę sytuacji.

Rychu był już wtedy praktycznie nie aktywny.

Dodam tylko, że byłem przeciwny amnesti, nie będę tego ukrywał większość i tak o tym wie. Ale nie ja tu decyduje, zaakceptowałem,jak zauważyłeś mimo to jestem w ogonie osób atakujących Cię. Jeśli dzięki temu jest jeden klub więcej, aktywni quizowicze niech tak będzie.

Tylko Ty przestań Nas przepraszać, wracać do tego z powiedzmy nie pełną analizą wydarzeń ;) To może przestaną Farndonować ,czas pokaże.
Był aktywny, sam rekrutowal Farndona na gg.
Początkowo chodziło o jazdę. Farndon tez miał być w CT, Riki się skapnal, wiec poszedł do DD. Gdy CT walczyło o życie, doszło sędziowanie.

Od początku mówiłem, że mogę to wyjaśnić, jeśli ktoś tego chce i potrzebuje.

I nie bolą mnie uwagi o Farndonie i Maestro itp. Zasłużyłem na to. Bolą komentarze dotyczące tego, co jest tu i teraz.

Magik

hN pisze: 11 lut 2021, 23:56
Aszotek pisze: 11 lut 2021, 23:34 Dodam tylko, bo chyba nigdy nie wyjaśniłem - to, że Farndon trafił do DD nie było zamierzone i nie było niczym personalnym. Po prostu Riki miał pewne podejrzenia co do Farndona zaraz po rejestracji na forum, a pod latarnia najciemniej - uznałem wtedy, ze najbezpieczniej będzie w DD, bo wtedy utne te podejrzenia. Tyle. Przepraszam, ze tak wyszło i ze DD na tym ucierpiało.
Ja tylko dodam od siebie, że jak chcesz Radku kogoś przeprosić to znajdź Rysia i do niego to skieruj.
Ano byłoby to wspaniałe zakończenie teJ dramy. Jak to mówią rozlało się, nie raz trzeba posprzątać ,nie raz przeprosić. Po kilkunastu latach też można, wkońcu jesteśmy dorośli, to też dziś tu wyczytałem. Bardzo mi się to spodobało.

Aszotek

Magik pisze: 12 lut 2021, 00:03
hN pisze: 11 lut 2021, 23:56
Ano byłoby to wspaniałe zakończenie teJ dramy. Jak to mówią rozlało się, nie raz trzeba posprzątać ,nie raz przeprosić. Po kilkunastu latach też można, wkońcu jesteśmy dorośli, to też dziś tu wyczytałem. Bardzo mi się to spodobało.
Jeśli dacie mi jakiś namiar, to z chęcią to zrobie. Znam tylko imię oraz ze jest z Gdańska.

Magik

Wiem o wszystkim ;)

Dla Ciebie mogę być kim zechcesz. Nie robi to na mnie wrażenia.
Według mnie Wie większość. W sumie na pewno.

DD wie co Aszot pisał wówczas, dlatego teraz byliśmy zaskoczeni.

Aszotek

Dajmy spokój. Czego innego mogłem się spodziewać? Początek sezonu był spokojny, bo nie byłem aktywny. Gdy zacząłem, to nawet przy moich najszczerszych chęciach, wszyscy patrzą przez pryzmat tego, co było.

Tez bym tak robił.

Dzisiejsza sytuacja dała mi wiele do myślenia.

Aszotek

Magik pisze: 12 lut 2021, 00:15 Wiem o wszystkim ;)

Dla Ciebie mogę być kim zechcesz. Nie robi to na mnie wrażenia.
Według mnie Wie większość. W sumie na pewno.

DD wie co Aszot pisał wówczas, dlatego teraz byliśmy zaskoczeni.
Szczerze to nie pamietam. Na pewno chciałem w ten sposób „dopiec” Rikiemu. Pamietam, że byłem na niego cięty, tak jak i on na mnie. Ale przysięgam, że nie po to powstał Farndon - gdyby tak było, to nie byłoby planu, by trafił do CT. Pamietam, że Riki rozmawiał z Farndonem na gg, że gdy dowiedział się, że ma ofertę z CT, zaczął wprost zle wypowiadać się o mnie i o klubie. Wtedy podjąłem decyzje, by jednak podpisać z DD. Ale chyba nikt nie sądzi, ze zakładałem, że to zostanie wykryte i ze w ten sposób celowo chciałem zaszkodzić DD i pozbawić ich złota. Nie pamietam szczegółów tego, co było 10 lat temu.

Natomiast to co pisaliśmy na klubowym forum nigdy nie było na serio. Nadal nie piszemy serio. Chyba nikt nie sądzi, że w takim miejscu byśmy zdradzali to, co naprawdę uważamy we wrażliwych tematach. Od tego są bardziej prywatne miejsca.

Zablokowany

Wróć do „I liga”