O widzisz, to odwołuję. Nastroje były jakie były i nawet ja przegapiłem, że wybory miały się odbyć
Przyszłość ISQ - dyskusja
-
Re: Przyszłość ISQ - dyskusja
Sezon 05. CS - 1,842 (70/38, II liga)
Sezon 06 CT - 2,253 (151/67)
Sezon 07 CT - 2,435 (233/92)
Sezon 08 BF - brąz IM ISQ
Sezon 09 RS - 2,318
Sezon 10 RS - 2,103, złoto IM ISQ
Sezon 11 BF - 2,020, srebro IM ISQ
Sezon 12 BF - 2,119, brąz IM ISQ
Sezon 13 BF - 2,449 złoto IM ISQ
Sezon 06 CT - 2,253 (151/67)
Sezon 07 CT - 2,435 (233/92)
Sezon 08 BF - brąz IM ISQ
Sezon 09 RS - 2,318
Sezon 10 RS - 2,103, złoto IM ISQ
Sezon 11 BF - 2,020, srebro IM ISQ
Sezon 12 BF - 2,119, brąz IM ISQ
Sezon 13 BF - 2,449 złoto IM ISQ
-
- Site Admin
Co do poziomu pytań, muszę Cię zawieść Daniel że najlepsze dopiero przed nami. Mam obraz puli z sezonu 13 i sezonu 15 - to, co w 13 wydawało mi się pytaniem na finał ligi, teraz nie mieści się nawet w poziomie średniej. Niektóre pytania w mojej, ale również innych pulach są zdecydowanie za trudne. Paradoksalnie - w każdej puli znajdują się za trudne pytania, co oznacza że nie jeden, a kilka zespołów ma na to wpływ.
Osobne gratulacje należą się za wspomniane już pytania o dziennikarzy sportowych faktów :p
Osobne gratulacje należą się za wspomniane już pytania o dziennikarzy sportowych faktów :p
-
Ale tylko tych sympatycznych prawda?
8 - Champions Team - 1,000 (13/13) I Liga Brąz DMP
9 - Black Panthers - 1,419 (88/62) II Liga Srebro MPKJ
10 - Red Sox - 0,967 (29/30) I Liga Brąz DMP
11 - Champions Team - 1,313 (130/99) I Liga
12 - Bad Company - 1,039 (53/51) I Liga Złoto DMP
13 - Red Sox - 1,382 (94/68) I Liga
14 - Red Sox - 1,023 (44/43) I Liga
15 - Red Sox - 1,712 (125/73) I Liga // Silver Sox - 1,635 (121/74) II Liga (gość) Brąz IM Spisu , Złoto GP Spisu
16 - Red Sox 1,479 (105/81) I Liga
9 - Black Panthers - 1,419 (88/62) II Liga Srebro MPKJ
10 - Red Sox - 0,967 (29/30) I Liga Brąz DMP
11 - Champions Team - 1,313 (130/99) I Liga
12 - Bad Company - 1,039 (53/51) I Liga Złoto DMP
13 - Red Sox - 1,382 (94/68) I Liga
14 - Red Sox - 1,023 (44/43) I Liga
15 - Red Sox - 1,712 (125/73) I Liga // Silver Sox - 1,635 (121/74) II Liga (gość) Brąz IM Spisu , Złoto GP Spisu
16 - Red Sox 1,479 (105/81) I Liga
- hN
Jak tylko tych sympatycznych to mogą być.
DM ISQ '11 DM ISQ '10 DM ISQ '12 DM ISQ '15 DM ISQ '16
MPK ISQ '14 MPK ISQ '05 MPK ISQ '08
IM ISQ '14
IM ISQ '14
ktoś bardzo mądry pisze:ISQ to tylko zabawa.
-
Tutaj ośmielę się lekko wtrącić (aczkolwiek piszę to jedynie z mojej perspektywy), że nie przypominam sobie, żebym jako nowy gracz czekał, tak długo na swój bieg, zarówno w meczach ligowych w 2 lidze jak i rozmaitych pucharach, w których miałem okazję startować . Ale może to tylko dlatego, że podoba mi się idea ISQ i czuję pewien sentyment do internetowych quizów .boski pisze: ↑18 gru 2022, 10:40
Po drugie - moja diagnoza nt. braku zainteresowania ze strony nowych jest taka, że nawet jeśli ktoś już się pojawia na czacie, to jest znudzony długimi przerwami między biegami, rozciąganymi przez protesty, jakieś minutki itp. Trzeba być mocno tym zajaranym, żeby siedzieć na czacie 20 minut w oczekiwaniu na swój bieg. Rozumiem i zgadzam się, że lepiej byłoby jechać pelnoformatowy mecz ligowy, ale dla nowych osób nie sądzę, że to idealne rozwiązanie.
- PiotrekSL
- Site Admin
Też myślałem, że to takie proste, ale niestety okazało się, że nie.ŁukaszWroński pisze: ↑18 gru 2022, 14:50
Do tego wystarczy:
- prosty filmik z przykładowymi zasadami,
- lista dajmy na to 32 pytań,
- dostęp do grup kibiców na FB pokroju "Kibice GKMu Grudziądz" i w jak najprostszy możliwy sposób ludzi zaangażować do tego,
- jeżeli jest chętny klub - przygotujmy ofertę z zaletami włączenia się w akcje. Podejrzewam, że większość klubów będzie nie chętna bo dodatkowy koszt ale jeżeli nawet wrzucą suchą informację na swój profil informacje o "Mistrzostwa ISQ z wiedzy o żużlu w Grudziądzu" to już będzie plus.
Organizowaliśmy rok i dwa temu Mistrzostwa Gorzowa i poza ludźmi z ISQ przyszło zaledwie kilka osób mimo wielokrotnego informowania na gorzowskich grupach na fb i na gorzowskim forum. Nie byli też chętni na stały udział w ISQ, bo interesował ich główne ich klub.
Przed jednym z turniejów debiutantów w obecnym sezonie napisałem tekst na kilku grupach kibiców na facebooku.
Wielu adminów to odrzuciło bo "zakaz promocji", ale niektórzy przepuścili i post pojawił się pod koniec października na takich grupach:
Kibice Polonii Piła
Żużel Retro
Ślonski żużel ROW Rybnik & Śląsk Świętochłowice & Rybki Rybnik
Polish Speedway (38 tysięcy członków !)
Unia Tarnów - ŻuŻel Fan
Łączny efekt: 2 polubienia, 0 komentarzy, 0 zapytań na priv. Czy ktoś wszedł na turniej - nie wiem, ale wątpię.
Tekst wyglądał jak poniżej, na końcu + screen z wyścigu i nowe logo ISQ (to ze znakiem zapytania w środku)
Przed sezonem 14 zapraszałem do opustoszałego RZ wiele osób, które publikowały coś u żużlu w internecie, prowadziły jakieś fanpage o żużlu, startowały z jakimś skutkiem w Sportowym Kozaku itd i zwerbowałem wtedy 2 osoby (Bomber i Falanga). Główny problem z wieloma osobami był jednak dość prosty - ludzie nie zaglądają do wiadomości od nieznajomych na fb (folder inne) i nie przyjmują do znajomych osób, które nie znają. Kontakt jest więc po prostu trudny, wiele wiadomości pozostało nieodczytanych do dzisiaj. Może na twitterze, instagramie, tik toku itd kontakt jest łatwiejszy? Nie wiem, nic z tych rzeczy nie używam, choć na twitterze próbowałem też się kontaktować i z tego co zauważyłem można sobie wyłączyć możliwość pisania do siebie wiadomości.
"W Internet Speedway Quiz ruszył już 15 sezon zabawy!
Zarząd ISQ przygotował po raz kolejny cykl Turniejów Debiutantów dla każdego, kto chciałby spróbować swoich sił i zobaczyć co to jest ISQ. Zachęcamy do sprawdzenia i poszerzenia swojej wiedzy o żużlu.
Jeśli uważasz, że:
-znasz się na żużlu,
-interesuje Cię cała dyscyplina, a nie tylko mecze ulubionej drużyny,
-chcesz dowiedzieć się przeróżnych żużlowych ciekawostek,
-chcesz sprawdzić swoją żużlową wiedzę na tle innych kibiców
..to zdecydowanie jest to miejsce dla Ciebie.
Najbliższy Turniej Debiutantów odbędzie się już w ten czwartek, 3 listopada o godzinie 21:00 na czacie - > https://czat.isq.com.pl/chat/main
W podanym powyżej terminie wystarczy wejść w powyższy link, wpisać swój nick i użyć opcji "Sign in as guest"
Zapisy na forum ISQ - > https://forum.isq.com.pl/. Żeby użyć forum, trzeba się najpierw zarejestrować.
Jeśli nie chcesz się rejestrować lub jeszcze nie wiesz, czy chcesz wziąć udział, możesz też odwiedzić czat w porze turnieju i wystąpić w nim bez wcześniejszego zapisywania. Zapraszamy wszystkich chętnych!
Więcej informacji o turnieju - > https://isq.com.pl/.../kolejny-turniej- ... -przed.../
Co to jest Internet Speedway Quiz? Jak sama nazwa wskazuje to quiz z wiedzy o sporcie żużlowym. Nie jest to jednak nudne i samotne odpowiadanie na pytania. W ISQ rywalizujemy z innymi uczestnikami.
Zawody odbywają się na czacie, gdzie w biegu rywalizuje się na zasadach zawodów żużlowych.
W biegu uczestniczy 4 zawodników. Wszyscy jednocześnie odpowiadają na to samo pytanie dotyczące żużla. Zawodnik który jako pierwszy odpowie na pytanie, zdobywa 3 punkty, a kolejni 2, 1 i 0 zgodnie z kolejnością udzielania prawidłowej odpowiedzi.
Przykładowy wyścig można zobaczyć na poniższych filmikach promocyjnych.
https://www.youtube.com/watch?v=Oc4k7dtdIh0
https://www.youtube.com/watch?v=V-GEfWof2EI
Na takich właśnie zasadach rozgrywania biegów odbywają się rożne zawody indywidualne oraz drużynowe. Jeśli spodoba Ci się format zabawy na Turnieju Debiutantów, to na pewno nie zabraknie okazji do kolejnych startów. Zapraszamy!
W razie wszelkich pytań zapraszam do prywatnej wiadomości."
-
Dziękuję za wiadomość, jeżeli kiedykolwiek będę przymierzać się do organizacji podobnej inicjatywy na pewno się skontaktuję z Tobą To prawda, wielu interesuje własne podwórko, ale te osoby fajnie jakby wzięły udział w ISQ nawet ten raz w roku.Też myślałem, że to takie proste, ale niestety okazało się, że nie.
Organizowaliśmy rok i dwa temu Mistrzostwa Gorzowa i poza ludźmi z ISQ przyszło zaledwie kilka osób mimo wielokrotnego informowania na gorzowskich grupach na fb i na gorzowskim forum. Nie byli też chętni na stały udział w ISQ, bo interesował ich główne ich klub.
No poniekąd ja jestem jedną z osób, która tu dotarła przez Twittera. Z tego co pamiętam na turnieje Gura przyszło dosyć sporo ludzi. Większość z nich przyszła na turniej tylko raz i jedyny, a myślę że ktoś prócz mnie jeszcze z tamtych turniejów pozostał.Może na twitterze, instagramie, tik toku itd kontakt jest łatwiejszy? Nie wiem, nic z tych rzeczy nie używam, choć na twitterze próbowałem też się kontaktować i z tego co zauważyłem można sobie wyłączyć możliwość pisania do siebie wiadomości.
Schemat tych zawodów nie był chyba zły - przyszło sporo osób na ten jeden raz, kilku wyhaczyliście i zostało z nami. Dlatego pomysł z Mistrzostwami wydawał mi się dobrym pomysłem, bo np. w Grudziądzu myślę że jestem w stanie znaleźć koło 10 osób co przyjdą nawet na sam turniej zrobić tłum. To jednak trzeba na spokojnie rozpisać i sprawdzić nawet na przykładzie turniejów Gura co się sprawdzało, a co nie. Kto został i dlaczego, a kto opuścił
- Artas
Zrobiłem pierwszą ankietę odnośnie ISQ. Na początek jest to kwestionariusz adresowany do nas, do graczy. Chciałbym stworzyć profil przeciętnego gracza, żeby odpowiedzieć sobie kim tak naprawdę jesteśmy i gdzie szukać nowych graczy. Uprzedzając pytania, druga ankieta z założenia będzie podobna, ale kierowana do ludzi spoza ISQ, już z wykorzystaniem wiedzy, którą uzyskam dzięki Waszym odpowiedziom. Bardzo proszę o poważne i rzetelne odpowiedzi, w końcu to nasze wspólne dobro Wesołych świąt!
KLIKNIJ ABY WYPEŁNIĆ
KLIKNIJ ABY WYPEŁNIĆ
Sezon 9 - Black Sox (II liga)
Sezon 10 - Black Sox (II liga)
Sezon 11 - Black Sox (II liga)
Sezon 12 - Black Sox (II liga)
Sezon 13 - White Sox (I liga)
Sezon 14 - White Sox (I liga)
Sezon 15 - White Sox (I liga), IM Skarpetek
-
- Site Admin
Przypominam, że trwają konkursy na moderatorów fb i rankingu aktywności. Zgłoszenia są dwa, pochodzą od jednej osoby.
Padło tutaj sporo pięknych słów i deklaracji. Czyny, nie słowa.
Padło tutaj sporo pięknych słów i deklaracji. Czyny, nie słowa.
Indywidualny Mistrz ISQ 09'
Drużynowy Mistrz ISQ 08', 09'
Złoty Nick 07'
Kariera: Red Sox (5-15) - 1684 punktów, 873 biegów, śr. 1,929.
Drużynowy Mistrz ISQ 08', 09'
Złoty Nick 07'
Kariera: Red Sox (5-15) - 1684 punktów, 873 biegów, śr. 1,929.
-
- Kontaktowanie:
Co do nowych osób i ich zamieszania na czacie, to prawda jest teżtaka, że ludzi przyciągnąć mogłyby jasne zasady (trzeba byłoby ograniczyć nieco kwestie zawodowego ISQ) + nagrody. Wielu z nas zna się z ż€żlowcami lub w klubach ludzi, może daliby radę załatwić jeden większy albo trzy mniejsze gadżety i zrobić turniej dedykowany ów postaci / klubowi. I np. zero użytkowników ISQ, turniej stricte dla kibiców, który ew. klub/zawodnik mógłby pomóc reklamować
1. miejsce w DM ISQ '14
1. miejsce w 2. lidze '14
1. miejsce w IM Spisu '14
1. miejsce w 4. Lidze Dwójek '15 z mrs. Tusią
1. miejsce w Drużynowym Pucharze Miast '15
3. miejsce w Kryterium Asów '15
3. miejsce w Złotym Nicku '13
-
- Kontaktowanie:
Wyszedł teraz kalendarz PGE Ekstraligi na rok 2023. Może ktoś miałby dojście załatwić trzy i zrobić turniej z zakresu PGE Ekstraligi - ułożyć w miarę łatwe pytania, a ludzie może by się i znaleźli. Sam bym chętnie pomół, ale moje znajomości raczej nikogo nie zachęcą
1. miejsce w DM ISQ '14
-
- Site Admin
A propos Twoich znajomosci Cinek, a moze wlasnie speedrowerowcy to jest ciekawy target na co najmniej kilku nowych quizowiczow?
- hN
"Ja mam taki pomysł, ale ty to zrób"
IM ISQ '14
IM ISQ '14
-
- Kontaktowanie:
No tak lepiej nie robić nic albo udawać że się robi, prawda?
1. miejsce w DM ISQ '14
-
- Kontaktowanie:
Ja mogę zrobić, ae śmiem twierdzić, że na moje zapytanie Ekstraliga nie odpowie, a ktoś kogoś zapewne zna, jak chociażby Kubę do ogo lepiej uderzyć bezpośrednio
1. miejsce w DM ISQ '14
- Artas
Było tu kilku i nawet medale IM ISQ zdobywali
Przypominam o ankiecie, bo dopiero 26 odpowiedzi jest. Trenerzy, rzućcie linka swoim zawodnikom: https://forms.gle/XGh4u7xq4m5rXjNRA
-
- Kontaktowanie:
Też o tym myślałem, choć z tej nowej gwardii to ciężko. Pojawił się na chwilę jeden, ale szybko wypadł, bo ISQ nie było dla niego. Inni zawsze mają plany i jeden turniej w roku o speedrowerze im niestety wystarcza...
1. miejsce w DM ISQ '14
- hN
Dobrymi chęciami podobno jest piekło wybrukowane ¯\_(ツ)_/¯
Nie chciałem nikogo obrażać, tylko jeżeli każdy pomysł będzie polegał na "może napisz do X i zoorganizuj X, bo ja nikogo nie znam" to nigdzie nie dojdziemy. Oczywiście, że nie możemy teraz próbować się wpychać przez wentylację, ale pewne próby były już podejmowane, to nie są proste rzeczy w naszym stadium rozkładu.
Skupmy się na razie na bieżącej działalności, połataniu dziur, potem wrócimy do tematu.
IM ISQ '14
IM ISQ '14
- Artas
Ogólnie to myślałem trochę nad różnymi akcjami promocyjnymi i wykorzystaniem żużlowców, mam też podgląd wyników ankiet, więc ja już jakiś obraz przeciętnego gracza mam na bazie tych 31 odpowiedzi. Sam już chciałem się zabierać za organizowanie filmików z kilkoma zawodnikami, z którymi mam dobry kontakt, ale niestety uświadomiłem sobie jedną rzecz. Zawodnik podpisując kontrakt w lidze polskiej zrzeka się wizerunku na rzecz organizatora rozgrywek, czyli Ekstraligi i w niższych klasach PZM. Głupi półminutowy filmik mógłby więc narobić sporo problemów.
- hN
Nie do końca tak to działa, ale teoretycznie musielibyśmy mieć założone np. stowarzyszenie krzewiące kulturę sportu.
IM ISQ '14
IM ISQ '14
- Artas
W Regulaminie Przynależności Klubowej lub w załączonym do niego Zbiorze zasad regulujących stosunek między zawodnikiem i klubem, które w ostatnich miesiącach, dzięki pewnemu dilerowi samochodowemu, wertowałem dość dokładnie, jest to wyszczególnione. Jak to działa w praktyce? Nie wiem, bo to akurat nie było mi potrzebne Wiem jedynie, że na wszelkich publikacjach zawodnika z Ekstraligi musi być logo ekstraligi - pocztówki, kalendarze, materiały wideo. Jakby to było w naszym przypadku? Może warto będzie się uśmiechnąć do kogoś z Ekstraligi?
Ostatnio zmieniony 28 gru 2022, 21:59 przez Artas, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontaktowanie:
Ale napisanie do X czy Y zajęłoby ci tyle samo czasu, co wysmarowanie tych dwóch postów, prawda? Poza tym lepiej rzucać pomysłe, niż nie robić nic albo udawać że się robi, jak logotyp SMShN pisze: ↑28 gru 2022, 20:31Dobrymi chęciami podobno jest piekło wybrukowane ¯\_(ツ)_/¯
Nie chciałem nikogo obrażać, tylko jeżeli każdy pomysł będzie polegał na "może napisz do X i zoorganizuj X, bo ja nikogo nie znam" to nigdzie nie dojdziemy. Oczywiście, że nie możemy teraz próbować się wpychać przez wentylację, ale pewne próby były już podejmowane, to nie są proste rzeczy w naszym stadium rozkładu.
Skupmy się na razie na bieżącej działalności, połataniu dziur, potem wrócimy do tematu.
1. miejsce w DM ISQ '14
-
- Kontaktowanie:
Jak kiedyś w Spedway Challenge pojawił się temat indywidualnych kevlarów i obszyć w grze, to wyszło, że musimy mieć pisemna zgodę ligi, a nie samego zawodnika na wykorzystanie jego kolorów, logotypów etc. xD
W teorii o wszystkim powinien wiedzieć klub i on powinien wyrazić zgodę XD
1. miejsce w DM ISQ '14
-
- Site Admin
Cinek jesli chcesz wykorzystać swoje znajmosci to mysle ze dobrą opcja bylo by abyś sprobowal ulokować wspolprace ISQ z gra ktora wspierasz czyli SCM? Jakies partnerstwo czy cos? Jakis czas temu podsuwalem ten pomysł Witkowi. Ogólnie każda forma partnerstwa byla by dobra wsrod różnych żużlowych gier.
-
- Site Admin
moim zdaniem jakakolwiek promocje zaczalbym od zastanowienia sie co takim zacheconym osobom mamy do zaoferowania. Potrzeba jakiejs struktury dla nowych zawodnikow. Zawody debiutantow ostatnio zorganizowal Osvald po dlugiej przerwie i to bardzo fajnie, ale po pierwsze pytania na takich zawodach powinny byc - z naszej perspektywy - banalnie proste, po drugie termin samych zawodow powinien byc skorelowany z jakakolwiek promocja. Inaczej znowu brniemy w tym samym blocie - jesli pojawi sie nowy, to pojedzie ze zgraja doswiadczonych, zniecheci sie i po temacie.