Znaleziono 3 wyniki

autor: Kamerun
21 lis 2020, 18:35
Forum: Inne tematy związane z ISQ
Temat: Pytania do regulaminu
Odpowiedzi: 49
Odsłony: 1132

Re: Pytania do regulaminu

To jak to jest? Rozumiem, że zasada domniemania poprawnej odpowiedzi przez sędziego nie istnieje wg komunikatu zarządu, ale może zaistnieć w każdej chwili w trakcie meczu, bo przecież sędzia może ją wprowadzić na podstawie zapisu "Sędzia ma prawo do podejmowania autonomicznych decyzji, również tych ...
autor: Kamerun
21 lis 2020, 16:21
Forum: Inne tematy związane z ISQ
Temat: Pytania do regulaminu
Odpowiedzi: 49
Odsłony: 1132

Re: Pytania do regulaminu

A był/jest jakiś żużlowiec Golob lub Oram? W 1951 roku Johnny Oram był 7 w IM Australii Południowej, trzy lata później w tej samej imprezie był 5. Dzięki niemu na żużlu startować zaczął John Boulger, ponieważ to poznając jego motocykle złapał żużlowego bakcyla (ojciec Johna był kierowcą Johnnego). ...
autor: Kamerun
21 lis 2020, 15:41
Forum: Inne tematy związane z ISQ
Temat: Pytania do regulaminu
Odpowiedzi: 49
Odsłony: 1132

Re: Pytania do regulaminu

"nie istnieje taka zasada, jak domniemanie poprawnej odpowiedzi przez sędziego. Jeśli dany zawodnik podając odpowiedź zrobił literówkę podając przy okazji nazwisko (bądź imię, miasto) innego żużlowca - odpowiedź powinna zostać uznana za błędną" - to szkoda tylko FT, bo stosując się do powyższej zasa...